Ica maxi exteriörtNär Ica gick ut med att de skulle ändra bonussystemet blev det ramaskri bland Icas kunder. Nu har Ica backat på vissa delar. Foto: Press/Ica

Banker Nyheter

Icas nya bonussystem fick massiv kritik från kunderna. Nu har Ica valt att lyssna på sina kunder och ändrar delar av det nya bonussystemet, skriver DN Ekonomi.

Det nya bonussystemet uppskattades inte av Icas kunder. Ica har nu backat i sina planer på att förändra lojalitetsprogrammet ”Stammis” efter massiv kritik från sina kunder. 

Måste handla för minst 1 000 kronor i månaden

Tanken med det nya bonussystemet var att bonuspoängen inte skulle föras över till nästkommande månad. Samtidigt sattes en gräns på 2 000 kronor för utbetalning av bonus. Det betyder att du måste handla för minst 2 000 kronor för att ens få någon återbäring.

Gränsen för att få sin bonus utbetald sänks till 1 000 kronor per månad, men det är under förutsättning att du handlar för minst 1 000 kronor per månad under två månader i rad. Gränsen var tidigare 2 500 poäng, och dem kunde sparas till nästkommande månad och så vidare. 

Bonuspoängen nollställs efter varje månad

Enligt Icas vd, Anders Svensson, har flera av Icas kunder känt en oro för vad det nya lojalitetsprogrammet kommer att betyda för dem. Även de som har en mindre matbudget varje månad ska kunna ta del av lojalitetsprogrammet.

Däremot väljer Ica att inte backa när det gäller att bonuspoängen nollställs varje månad. Poängräkningen börjar alltså om varje månad. Ica skriver på Facebook att de förstår att det för många är en försämring. 

Icas nya bonussystem

Stammis bonussystem betyder att du får en poäng på varje spenderad krona. Om konsumenten väljer att betala med något av Icas kort genererar det 20 extra poäng. Vid slutet av varje månad görs det en sammanställning av alla poäng som man tjänar under månaden som gått. Därefter delas bonusen ut efter en bonustrappa.

Om man som kund dessutom använder Icas andra tjänster får man även poäng på dem. Ett exempel är deras försäkring, som ger en poäng per krona.