Kortinfo
 • Upp till 10 % CashPoints vid köp av flygbiljetter
 • 0,5 % CashPoints på alla andra köp
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår
 • Årsavgift 0 kr
 • Kredit upp till 100 000 kr
 • Räntefritt 45 dagar

Hur bra är Norwegian-kortet?

Norwegian-kortet är ett bra resekort för dig som snabbt vill samla ihop poäng att använda för flygresan. Bonussystemet är dock ganska krångligt och det tar ett tag att sätta sig in i det även om det i grunden är ganska bra. Det som är bra med kreditkortet är att det finns många sätt att samla poäng på. Förutom att du får poäng när du handlar med kreditkortet får du poäng genom att exempelvis bjuda in vänner att skaffa kortet, eller genom att utnyttja Cashpoint boost.

Kreditkortet är något sämre när det kommer till reseförsäkringen, vilket är lite förvånande med tanke på att det rör sig om ett resekort. Norwegian-kortet är dock inte ensamma med det utan det ser hyfsat lika ut mellan alla resekort. Vanliga shoppingkort eller premiumkort har ofta bättre reseförsäkringar än resekort.

Fördelar

 • Lätt att samla poäng
 • Du kan använda poängen när du vill
 • Ingen årsavgift

Nackdelar

 • Krångligt bonussystem
 • Inte så omfattande reseförsäkring

Erbjuder Norwegian-kortet någon bonus?

När det kommer till Norwegian-kortets bonussystem är det två saker du måste känna till. Det ena är Cashpoints, som fungerar som Norwegians valuta. Det är dessa du samlar in på dina köp och använder till hel- eller delbetalning av din nästa flygresa. Du kan använda dina Cashpoints när du vill och en Cashpoint motsvarar värdet av en norsk krona.

Det andra du behöver känna till är Norwegian Rewards. Det är ett förmånsprogram för både privatresor och affärsresor. För att utnyttja kreditkortets bonussystem måste du skapa en Reward-profil. Det gör du på norwegianreward.com.

Du samlar in Cashpoints på varuköp, men hur många du samlar in beror på var någonstans du handlar.

 • När du köper Flex-biljetter hos Norwegian får du 10 % Cashpoints på biljettpriset.
 • När du köper Lowfare-biljetter hos Norwegian får du 4 % Cashpoints på biljettpriset.
 • På övriga varuköp får du 0,5 % Cashpoints.

För att få Cashpoints vid köp av flygresor hos Norwegian måste du dessutom vara inloggad på din Reward-profil när du genomför köpet. Din Cashpoints-intjäning är dessutom bara på nettopriset, det vill säga exklusive skatter och avgifter.

Om någon annan har betalat din resa kan du dock efterregistrera din egen resa och få Cashpoints. Det måste du göra inom 30 dagar från att resan genomfördes.

Norwegian Reward har dessutom många samarbetspartners som du kan tjäna Cashpoints hos utan att behöva använda Norwegian-kortet.

Tänk även på att du inte får några Cashpoints när du gör köp hos andra flygbolag.

Som ny kund får du dessutom 250 Cashpoints i välkomstbonus första gången du använder kortet.

Bonuserbjudande

 • 10 % Cashpoints på köp av Flex-biljetter
 • 4 % Cashpoints på köp av Lowfare-biljetter
 • 0,5 % Cashpoints på övriga varuköp

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Norwegian-kortet?

Med Norwegian-kortet och en Reward-profil får du en så kallad Reward var sjätte flygresa du gör inom en ettårsperiod med Norwegian. Din första Reward är 2 % Cashpoint boost på alla LowFare-biljetter. Sex resor senare, när får du ytterligare en Reward, kan du välja mellan 2 % Cashpoint boost på lowfare-biljetter, gratis fast track eller gratis platsreservation. När du har gjort 18 flygresor kan du även välja till gratis bagage.

Totalt har du möjlighet att få 8 Rewards.

En annan förmån är att du får 200 Cashpoints för varje vän du värvar vars kreditkortsansökan går igenom.

Med Norwegian-kortet får du maximal flexibilitet. Du kan bland annat använda kortet till att betala räkningar eller föra över pengar från kortet till ett annat bankkonto.

Det ingår inte särskilt många förmåner. Trots det är alla förmåner relevanta för kortet och troligtvis något du som reser mycket skulle uppskatta. Det hade dock varit önskvärt med antingen tillgång till lounger eller Concierge Service i och med att det är ett resekort. 

Hur bra är Norwegian-kortets reseförsäkring?

För att vara ett resekort är Norwegians reseförsäkring inte speciellt omfattande. Inte heller i jämförelse med vanliga shoppingkort på marknaden sticker det ut. Däremot är reseförsäkringen likvärdig med den som andra resekort har.

Det ingår inget självriskskydd för hyrbil i reseförsäkringen, men däremot kan du köpa till en sådan försäkring för 249 kronor per år.

För att försäkringen ska gälla måste du betala din resa till minst 75 procent med Norwegian-kortet.

Ersättningsnivåerna för de olika skydden är inte heller något speciellt jämfört med andra resekort. Däremot finns det många vanliga shoppingkort som har betydligt bättre reseförsäkringar än vad Norwegian-kortet har.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter

Vilka övriga försäkringar ingår?

Utöver reseförsäkringen är det inga försäkringar som ingår i Norwegians kreditkort. Du har däremot möjlighet att teckna flera tilläggsförsäkringar. Du kan till exempel teckna ett id-skydd för att förhindra identitetskapning. Om du trots allt drabbas får du hjälp att lösa allt det praktiska som måste göras efter en kapning. Skyddet kostar 149 kronor om året, och avtalet förnyas automatiskt varje år fram tills dess att du säger upp det.

Till kreditkortet kan du även teckna ett betalskydd. Genom att ha ett betalskydd kan du få hjälp att betala din skuld om du själv inte klarar av det på grund av exempelvis ofrivillig arbetslöshet eller sjukskrivning. Betalskyddet kostar 0,8 procent av din utestående skuld varje månad.

Med Norwegian-kortet har du även möjlighet att teckna en tandvårdsförsäkring som täcker oförutsedda tandvårdskostnader. Försäkringen kostar 237–475 kronor per månad beroende på hur gammal du är.

De försäkringar som du kan teckna till kreditkortet är mycket bra försäkringar och passar alla typer av människor. Man kan tycka att det borde ingå några försäkringar i kortet och inte bara vara tilläggsförsäkringar, men i jämförelse med andra resekort är det faktiskt ytterst få som erbjuder några övriga försäkringar. Antalet försäkringar är inte den huvudsakliga orsaken till varför du skaffar kortet från första början.

Hur hög ränta är det på Norwegian-kortet?

Skaffar du ett Norwegian-kort får du vara beredd på en relativt hög ränta. Den är inte mycket högre än räntan hos konkurrenterna, men i alla fall något högre än medel.

En svaghet är att du dessutom bara får 45 räntefria dagar med kortet. Hos de flesta andra kreditkorten får du 60 dagars räntefri kredit och därmed mycket längre tid på dig att betala tillbaka din skuld för att slippa räntan. En lång räntefri period kan vara skönt att ha om du köper en dyr resa och inte har råd att betala tillbaka skulden på en gång.

 • Effektiv ränta * 21,93 %
 • Nominell ränta 19,99 %
 • Räntefritt 45 dagar
* Exempel: Vid en kredit på 15 000 kr som återbetalas över 12 månader blir det totala beloppet att återbetala 16 673 kr. Den effektiva räntan är då 21,93 %.

Vilka andra avgifter har Norwegian-kortet?

En stor fördel med Norwegian-kortet är att det trots en ganska hög ränta inte behöver kosta så mycket att använda. Kortet har ingen årsavgift eller avgift för att ta ut pengar, vare sig i Sverige eller utomlands. Dessutom slipper du aviavgiften om du betalar med e-faktura. Vill du få pappersfaktura kostar det dock 45 kronor.

Den enda kostnad du egentligen bör se upp med är valutapåslaget på 1,75 procent. I jämförelse med alla kreditkort på marknaden hade det varit ett ganska högt valutapåslag, men bland resekorten är det faktiskt väldigt lågt. Många kreditkort har ett valutapåslag på uppemot 2 procent. Att resekorten har så pass höga valutapåslag är ganska förvånande. Man kan ju tycka att de borde välja att ta bort just kostnader som är kopplade till resor.

 • Årsavgift 0 kr
 • Valutapåslag 1,75 %
 • Uttag Sverige 0 %
 • Uttag utomlands 0 %

Hur bra är Norwegians kundtjänst?

Har du några frågor om Norwegian-kortet kan du kontakta kundtjänsten via både telefon och e-post. Dessutom har Norwegian samlat många vanliga frågor på deras kundtjänstsida. Där hittar du det mesta du kan tänka dig som rör kortet. En nackdel med kundtjänsten är att öppettiderna är ganska begränsade.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Norwegian-kortet värt pengarna?

Norwegian-kortet är ett bra resekort som kan vara helt gratis att använda. Bara av den anledningen är kortet helt klart värt pengarna. Dessutom har kortet ett bra bonussystem och förmåner som är direkt kopplade till bonusen.

Du som väljer kreditkortet gör det för att du enkelt ska kunna samla in poäng att resa för. Inom det området har Norwegian verkligen lyckats. Det är lätt att samla poäng och du kan använda dina poäng när du vill för att få en billigare resa. Bonussystemet är lite krångligt, men i och med att kortet kan vara gratis att använda går det inte att klanka ner allt för mycket på det.

Frågor & svar om Norwegian-kortet

Hur ansöker jag om Norwegian-kortet?

Du ansöker om Norwegian-kortet på Bank Norwegians hemsida. Det är lätt att hitta ansökan och det tar inte mer än ett par minuter att fylla i den. I ansökan får du bland annat fylla i information om dig själv och vilken kreditgräns du vill ha innan du skickar in din ansökan.

Behöver jag koppla mitt nya kreditkort till min Reward-profil?

Nej, om du redan har ett Norwegian-kort behöver du inte koppla det till din Reward-profil när du får ett nytt kreditkort. Det sker automatiskt. Som ny kund måste du däremot koppla kortet till Norwegian Reward.

Kan jag höja min kreditgräns?

Ja, du kan ansöka om att höja din kreditgräns genom att logga in på Min Sida på Banknorwegian.se.

Samlar jag Cashpoints när jag betalar räkningar eller för över pengar till ett annat bankkonto?

Nej, du får inte några Cashpoints när du betalar räkningar eller gör överföringar. Du får bara Cashpoints på varuköp.

Hur länge är mina Cashpoints giltiga?

Dina Cashpoints är giltiga i två år och löper alltid ut vid årsskiftet. Det innebär alltså att Cashpoints som du samlade in 30 april 2019 är giltiga till till 31 december 2021.

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Skribent alexandra.stenvall@kreditkort.nu