Kortinfo

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

150 000 kr

Ränta

21,99%

Räntefria dagar

45 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja, minst 3 år
 • Åldersgräns: 18 år
 • Årsinkomst: 0 kr

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 24,35%
Korttyp VISA
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 0 %
Uttag utomlands 0 %
Valutapåslag 1,75 %
Aviavgift 45 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Ingen årsavgift eller kontantuttagsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Upp till 10 % CashPoints på flygbiljetter
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Nackdelar

 • Tak på bonusen och cashbacken
 • Valutaväxlingspåslag på 1,75 % utomlands

Denna sida innehåller annonser

Bank Norwegian recension

Hur bra är Norwegian kortet?

Norwegian-kortet  är ett bra resekort för dig som snabbt vill samla ihop poäng att använda för flygresan med Norwegian Cashpoints och Reward. Bonussystemet är dock ganska krångligt och det tar ett tag att sätta sig in i det även om det i grunden är ganska bra. Det som är bra med kreditkortet är att det finns många sätt att samla poäng på. Förutom att du får poäng när du handlar med kreditkortet får du poäng genom att exempelvis bjuda in vänner att skaffa kortet, eller genom att utnyttja Cashpoint boost.

Kreditkortet är något sämre när det kommer till reseförsäkringen, vilket är lite förvånande med tanke på att det rör sig om ett resekort. Norwegian-kortet är dock inte ensamma med det utan det ser hyfsat lika ut mellan alla resekort. Vanliga shoppingkort eller premiumkort har ofta bättre reseförsäkringar än resekort.

Erbjuder Norwegian-kortet någon bonus?

När det kommer till Norwegian-kortets bonussystem är det två saker du måste känna till. Det ena är Cashpoints, som fungerar som Norwegians valuta. Det är dessa du samlar in på dina köp och använder till hel- eller delbetalning av din nästa flygresa. Du kan använda dina Norwegian Cashpoints när du vill och en Cashpoint motsvarar värdet av en norsk krona.

Numera kan du välja att få cashback med kreditkortet istället för bonuspoäng. Då dras återbäringen automatiskt av din kreditfaktura varje månad.

Det andra du behöver känna till är Norwegian Rewards. Det är ett förmånsprogram för både privatresor och affärsresor. För att utnyttja kreditkortets bonussystem måste du skapa en Reward-profil. Det gör du på norwegianreward.com.

Du samlar in Cashpoints på varuköp, men hur många du samlar in beror på var någonstans du handlar.

 • När du köper Flex-biljetter hos Norwegian får du 10 % Cashpoints på biljettpriset.
 • När du köper Lowfare-biljetter hos Norwegian får du 4 % Cashpoints på biljettpriset.
 • På övriga varuköp får du 0,5 % Cashpoints Norwegian.

För att få Cashpoints vid köp av flygresor hos Norwegian måste du dessutom vara inloggad på din Reward-profil när du genomför köpet. Intjäningen av Norwegian Cashpoints är dessutom bara på nettopriset, det vill säga exklusive skatter och avgifter.

Om någon annan har betalat din resa kan du dock efterregistrera din egen resa och få Cashpoints. Det måste du göra inom 30 dagar från att resan genomfördes.

Norwegian Reward har dessutom många samarbetspartners som du kan tjäna Cashpoints hos utan att behöva använda Norwegian-kortet.

Tänk även på att du inte får några Cashpoints när du gör köp hos andra flygbolag.

Som ny kund får du dessutom 250 Cashpoints i välkomstbonus första gången du använder kortet.

Bonuserbjudande

 • 10 % Cashpoints på köp av Flex-biljetter
 • 4 % Cashpoints på köp av Lowfare-biljetter
 • 0,5 % Cashpoints på övriga varuköp

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Norwegian-kortet?

Med Norwegian-kortet och en Reward-profil får du en så kallad Reward var sjätte flygresa du gör inom en ettårsperiod med Norwegian. Din första Reward är 2 % Cashpoint boost på alla LowFare-biljetter. Sex resor senare, när får du ytterligare en Reward, kan du välja mellan 2 % Cashpoint boost på lowfare-biljetter, gratis fast track eller gratis platsreservation. När du har gjort 18 flygresor kan du även välja till gratis bagage.

Totalt har du möjlighet att få 8 Rewards.

En annan förmån är att du får 200 Cashpoints för varje vän du värvar vars kreditkortsansökan går igenom.

Med Norwegian-kortet får du maximal flexibilitet. Du kan bland annat använda kortet till att betala räkningar eller föra över pengar från kortet till ett annat bankkonto.

Det ingår inte särskilt många förmåner. Trots det är alla förmåner relevanta för kortet och troligtvis något du som reser mycket skulle uppskatta. Det hade dock varit önskvärt med antingen tillgång till lounger eller Concierge Service i och med att det är ett resekort.

Studentrabatt

Bank Norwegian är ett av få kreditkort som riktar sig mot studenter, bland annat med lägre krav och bättre villkor för den som studerar.

Dessutom har banken en studentrabatt som låter dig använda kreditkortet utan ränta i 6 månader. 

För att få den räntefria perioden krävs det att du är ny kund hos Norwegian.

Mobila betalningar med Bank Norwegian

Det flexibla kreditkortet sticker ut i sin förmåga att hantera betalningar genom mobila teknologier. Det är kompatibelt med flera mobila plånböcker, inklusive Google Pay och Apple Pay, samt stöder betalningar via bland annat Fitbit Pay och Garmin Pay.

Tack vare detta erbjuder kortet från Bank Norwegian en smidig digital betalningslösning som fungerar med olika typer av enheter, oavsett om det är smartphones eller smartklockor.

För att ytterligare förbättra upplevelsen av mobila betalningar har banken nyligen lanserat en ny produkt vid namn Mikrokort. Denna nyskapande produkt är ett kort i storleken av ett SIM-kort och kommer tillsammans med ett specialanpassat armband.

Armbandet är utformat för att vara flexibelt, vilket möjliggör användning antingen för sig själv eller i samband med din befintliga klocka, och breddar därmed möjligheterna för användning.

Hur bra är Norwegian-kortets reseförsäkring?

För att vara ett resekort är Norwegians reseförsäkring inte speciellt omfattande. Inte heller i jämförelse med vanliga shoppingkort på marknaden sticker det ut. Däremot är reseförsäkringen likvärdig med den som andra resekort har.

Det ingår inget självriskskydd för hyrbil i reseförsäkringen, men däremot kan du köpa till en sådan försäkring för 249 kronor per år.

För att försäkringen ska gälla måste du betala din resa till minst 75 procent med Norway kortet.

Ersättningsnivåerna för de olika skydden är inte heller något speciellt jämfört med andra resekort. Däremot finns det många vanliga shoppingkort som har betydligt bättre reseförsäkringar än vad Norwegian-kortet har.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter

Vilka övriga försäkringar ingår med Norwegian kortet?

Förutom reseförsäkringen erbjuder Norwegians kreditkort en dagligvaruförsäkring. Om du blir arbetslös, permitterad eller 100% sjukskriven i minst 30 dagar, kan denna försäkring ge en engångsutbetalning på upp till 10 000 kr.

Du har även möjlighet att teckna flera tilläggsförsäkringar. Du kan till exempel teckna ett id-skydd för att förhindra identitetskapning. Om du trots allt drabbas får du hjälp att lösa allt det praktiska som måste göras efter en kapning. Skyddet kostar 149 kronor om året, och avtalet förnyas automatiskt varje år fram tills dess att du säger upp det.

Till kreditkortet kan du även teckna ett betalskydd. Genom att ha ett betalskydd kan du få hjälp att betala din skuld om du själv inte klarar av det på grund av exempelvis ofrivillig arbetslöshet eller sjukskrivning. Betalskyddet kostar 0,8 procent av din utestående skuld varje månad.

Med Norwegian-kortet har du även möjlighet att teckna en tandvårdsförsäkring som täcker oförutsedda tandvårdskostnader. Försäkringen kostar 237–475 kronor per månad beroende på hur gammal du är.

De försäkringar som du kan teckna till kreditkortet är mycket bra försäkringar och passar alla typer av människor. Man kan tycka att det borde ingå några försäkringar i kortet och inte bara vara tilläggsförsäkringar, men i jämförelse med andra resekort är det faktiskt ytterst få som erbjuder några övriga försäkringar. Antalet försäkringar är inte den huvudsakliga orsaken till varför du skaffar kortet från första början.

Hur hög ränta är det på Norwegian-kortet?

Skaffar du ett Norwegian-kort får du vara beredd på en relativt hög ränta. Den är inte mycket högre än räntan hos konkurrenterna, men i alla fall något högre än medel.

En svaghet är att du dessutom bara får 45 räntefria dagar med kortet. Hos de flesta andra kreditkorten får du 60 dagars räntefri kredit och därmed mycket längre tid på dig att betala tillbaka din skuld för att slippa räntan. En lång räntefri period kan vara skönt att ha om du köper en dyr resa och inte har råd att betala tillbaka skulden på en gång.

 • Effektiv ränta * 24,35 %
 • Nominell ränta 21,99 %
 • Räntefritt 45 dagar
* Exempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

Vilka andra avgifter har Norwegian-kortet?

En stor fördel med Norwegian-kortet är att det trots en ganska hög ränta inte behöver kosta så mycket att använda. Det är nämligen ett kreditkort utan årsavgift eller avgift för att ta ut pengar, vare sig i Sverige eller utomlands. Dessutom slipper du aviavgiften om du betalar med e-faktura. Vill du få pappersfaktura kostar det dock 45 kronor.

Den enda kostnad du egentligen bör se upp med är valutapåslaget på 1,75 procent. I jämförelse med alla kreditkort på marknaden hade det varit ett ganska högt valutapåslag, men bland resekorten är det faktiskt väldigt lågt. Många kreditkort har ett valutapåslag på uppemot 2 procent. Att resekorten har så pass höga valutapåslag är ganska förvånande. Man kan ju tycka att de borde välja att ta bort just kostnader som är kopplade till resor.

 • Årsavgift 0 kr
 • Valutapåslag 1,75 %
 • Uttag Sverige 0 %
 • Uttag utomlands 0 %

Hur bra är Norwegians kundtjänst?

Har du några frågor om Norwegian-kortet kan du kontakta kundtjänsten via både telefon och e-post. Dessutom har Norwegian samlat många vanliga frågor på deras kundtjänstsida. Där hittar du det mesta du kan tänka dig som rör kortet. En nackdel med kundtjänsten är att öppettiderna är ganska begränsade.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Norwegian-kortet värt pengarna?

Norwegian-kortet är ett bra resekort som kan vara helt gratis att använda. Bara av den anledningen är kortet helt klart värt pengarna. Dessutom har kortet ett bra bonussystem och förmåner som är direkt kopplade till bonusen.

Du som väljer kreditkortet gör det för att du enkelt ska kunna samla in poäng att resa för. Inom det området har Norwegian verkligen lyckats. Det är lätt att samla poäng och du kan använda dina poäng när du vill för att få en billigare resa. Bonussystemet är lite krångligt, men i och med att kortet kan vara gratis att använda går det inte att klanka ner allt för mycket på det.

Frågor & svar om Bank Norwegian-kortet

Hur ansöker jag om Norwegian-kortet?

Du ansöker om Norwegian-kortet på Bank Norwegians hemsida. Det är lätt att hitta ansökan och det tar inte mer än ett par minuter att fylla i den. I ansökan får du bland annat fylla i information om dig själv och vilken kreditgräns du vill ha innan du skickar in din ansökan.

Behöver jag koppla mitt nya kreditkort till min Reward-profil?

Nej, om du redan har ett Norwegian-kort behöver du inte koppla det till din Reward-profil när du får ett nytt kreditkort. Det sker automatiskt. Som ny kund måste du däremot koppla kortet till Norwegian Reward.

Kan jag höja min kreditgräns?

Ja, du kan ansöka om att höja din kreditgräns genom att logga in på Min Sida på Banknorwegian.se.

Samlar jag Norwegian Cashpoints när jag betalar räkningar eller för över pengar till ett annat bankkonto?

Nej, du får inte några Cashpoints när du betalar räkningar eller gör överföringar. Du får bara Cashpoints på varuköp. Vi har en hel guide dedikerad till hur man betalar räkningar med och gör överföringar från kreditkort där du kan läsa mer om hur detta fungerar.

Hur länge är mina Norwegian Cashpoints giltiga?

Dina Cashpoints från Norwegian är giltiga i två år och löper alltid ut vid årsskiftet. Det innebär alltså att Cashpoints som du samlade in 30 april 2019 är giltiga till till 31 december 2021.

Hur loggar man in på Norwegian Bank?

För att logga in på ditt Norwegian kort kan du besöka Norwegian Banks hemsida eller ladda ner Norwegian Bank appen till iOS eller Android.

Det lättaste sättet att logga in på Norwegian kortet är helt klart med appen. Med den kan du alltid har tillgång till ditt konto, inställningar, insamlade Cashpoints och mycket mer.

Jämför med andra liknande kort

Resurs World
Resurs World
 • Bra bonusprogram (1 poäng per krona)
 • Kostnadsfria besök i VIP-lounger världen
 • Concierge service utan kostnad
 • Erbjuder sparkonto med 0,90 % ränta
4.5 av 5
Läs omdöme
Marginalen Traveller
Marginalen Traveller
 • Bonus på resor, hotell & evenemang
 • Omfattande reseförsäkring
 • Fri årsavgift första året
4.0 av 5
Läs omdöme
American Express Platinum
American Express Platinum
 • Bonuspoäng på alla köp
 • Marknadens bästa reseförsäkring
 • Fast track på flygplatser i flera länder
 • Tillgång till flygplatslounger & Concierge service
4.0 av 5
Läs omdöme