Bästa kreditkortet utan årsavgift

Årsavgiften på ett kreditkort är en av de kostnader som kan finnas oavsett om du använder kortet eller inte. Men ett kreditkort kan ha många fördelar även om det har en årsavgift. Det finns kreditkort som är gratis och som har både bonussystem, förmåner och rabatter, där det dessutom ingår flera olika försäkringar.

Remember Flex
Remember Flex
 • Upp till 25 % i återbäring i över 300 webbutiker
 • Prisgaranti och allriskförsäkring när du shoppar
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
4.5 av 5
Läs omdöme

Vad vi gillar med kreditkortet

Det bästa med Remember Flex är att kortet erbjuder väldigt många förmåner och rabatter. Kortet har bland annat en av marknadens mest omfattande reseförsäkringar. Dessutom ingår det många andra försäkringar när du shoppar med kortet. Det är inte många andra kort som kan mäta sig med Remember Flex när det gäller försäkringar.

Kostnaden för att använda kortet är väldigt låg eftersom det inte utgår någon årsavgift. Betalar du din kreditkortsskuld i tid utgår det heller ingen ränta. 

Värt att notera

Räntan på Remember Flex är individuell. För att veta vilken ränta du får måste du helt enkelt ansöka om kortet. Har du tur får du lägre ränta. Remember Flex erbjuder även en räntefri delbetalning som kan delas upp på 6, 12 eller 24 månader.

Varför du borde skaffa Remember Flex

Du bör skaffa Remember Flex om du handlar väldigt mycket både i butik och på internet. I Remember Flex ingår det nämligen flera bra försäkringar när du handlar med kortet. Det är få kreditkort som har lika bra försäkringar som Remember Flex när man handlar med kortet. Även kortets reseförsäkring är riktigt bra och innehåller fler skydd än många andra resekort.

Det är ett väldigt prisvärt kort eftersom det inte har någon årsavgift. Dessutom får du väldigt många förmåner och rabatter. 

Läs mer & ansök

Hur vi avgör vilket kreditkort utan årsavgift som är bäst

Avgifter, försäkringar, förmåner och rabatter är viktiga faktorer när vi avgör vilket kreditkort utan årsavgift som är bäst. Majoriteten av alla kreditkort tar ut en årsavgift. Årsavgiften kan variera från hundra kronor till flera tusen kronor.

Andra avgifter att hålla koll på är aviavgifter, uttagsavgifter och valutapåslag. Det kan bli väldigt dyrt om du måste betala dyra aviavgifter eller regelbundet gör köp utomlands.

För att välja bästa kreditkortet utan årsavgift har vi tittat på

 • Kreditkortets avgifter. Håll koll på återkommande avgifter som aviavgiften. En aviavgift kan under ett år kosta flera hundra kronor. För att slippa betala en återkommande aviavgift varje månad kan du ansöka om e-faktura. Då kan du spara hundratals kronor. Om du handlar med kortet utomlands eller tar ut pengar är det bra om du har koll på hur hög uttagsavgift och valutapåslag kortet har. Det är bäst att ha ett kreditkort med lågt valutapåslag och låga kontantuttagsavgifter. 
 • Förmåner och rabatter. De allra flesta kreditkort erbjuder någon form av förmåner eller rabatter. En del kort har väldigt omfattande förmånsprogram där du får bonus på varje krona du spenderar. Andra kort erbjuder cashback på alla dina inköp. Dessutom kan du få rabatt i utvalda webbutiker. 
 • Kreditkortets försäkringar. En bra och omfattande reseförsäkring är ett stort plus i kanten. Om det dessutom finns flera andra försäkringar som till exempel allriskförsäkring, leveransskydd och prisgaranti är det extra bra, speciellt om du handlar över internet. Då slipper du teckna dyra tilläggsförsäkringar på till exempel vitvaror eller andra hushållsprodukter eftersom de ingår när du betalar med kortet.

Varför är ett kreditkort utan årsavgift bra?

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort som inte tar ut någon årsavgift. För det första blir det billigare att använda kortet. Utan årsavgift sparar du pengar som du kan använda till annat. För det andra får du ta del av förmåner och rabatter utan att betala någon årsavgift.

Om du inte handlar så ofta med ditt kreditkort är det extra bra om kortet inte tar ut en årsavgift. Det är ju onödigt att betala en hög avgift för något som man kanske inte använder så ofta.

Överväg att skaffa ett kreditkort utan årsavgift om du

 • Inte handlar med kortet så ofta
 • Vill ta del av alla förmåner på ett kreditkort utan kostnad

Vad ska man tänka på när man väljer kreditkort utan årsavgift?

När du ska jämföra kreditkort som inte tar ut någon årsavgift finns det flera saker att tänka på. Gå igenom vilka återkommande avgifter som kortet har oavsett om du använder kortet eller inte.

Om du tillbringar många eller längre perioder utomlands är det bra om kortet inte har vare sig valutapåslag eller kontantuttagsavgift. Med ett kort som har båda dessa avgifter blir det väldigt dyrt att vara utomlands under längre perioder. 

Tips! För att få ut så mycket som möjligt av kreditkortet kan du jämföra kreditkortens förmåner och rabatter och välja det som passar din livsstil bäst.

Andra saker som kan vara bra att jämföra är kortets försäkringar. Vad ingår i reseförsäkringen? Finns det några andra försäkringar? Fundera över vad som är viktigt för dig när du använder kortet.

Välj alltid ett kreditkort med så få extrakostnader som möjligt. Det kan bli väldigt dyrt annars. Utöver kostnaderna kan det vara bra att jämföra förmåner och rabatter också. Har kortet ett bonussystem eller får du cashback på allt du handlar?

Värt att titta extra på när du ska välja kreditkort utan årsavgift

 • Andra avgifter, som exempelvis kontantuttagsavgifter
 • Kortets reseförsäkring och övriga försäkringar
 • Bonussystem eller cashback
 • Förmåner och rabatter

Läs mer & ansök

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu