Kortinfo

Ica Bankkort Plus är ett bra matkort om du handlar mat på ICA löpande. Stora nackdelen med kortet är att du enbart får bonus på ICA och apoteket hjärtat, och poängen därefter inte kan spenderas någon annanstans heller.

Årsavgift

324 kr

Högsta kredit

100 000 kr

Ränta

10,95%

Räntefria dagar

60 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Nej
 • Åldersgräns: 18 år

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 9,24%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 0 %
Uttag utomlands 0 %
Valutapåslag 1,25 %
Aviavgift 25 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • 1 bonuspoäng för varje spenderad krona på ICA
 • Reseförsäkring och allriskförsäkring ingår
 • Exklusiva erbjudanden och rabatter på ICA

Nackdelar

 • Bara bonus vid köp hos Ica och Apoteket Hjärtat
 • Saknar stöd för Apple & Google Pay

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är Ica bankkort Plus?

Ica betalkort Plus är ett bra konto- och kreditkort för barnfamiljer eller dig som har ett stort matkonto. Ju mer du handlar desto bättre rabatter får du. Rabatterna är bland annat kopplade till dina tidigare inköp vilket gör att du får rabatt på varor som du ofta handlar.

När du handlar med kortet får du bonus på alla köp hos Ica och Apoteket Hjärtat. Dessutom får du Ica-bonus på de försäkringar som Ica erbjuder. De har en generös reseförsäkring och räntefri kreditperiod. Dessutom är den effektiva räntan väldigt låg. Med kortet kan du göra alla dina banktjänster via webben, i appen, i telefon eller i butik. 

Om du är singel, ofta går ut och äter och har ett förhållandevis litet matkonto kanske du inte kan nyttja bonussystemet på samma sätt som om du har ett stort matkonto. Då kanske du ska titta på ett annat kort i en annan kategori. Men eftersom kortet erbjuder flera andra förmåner och försäkringar kan kortet passa dig ändå, till exempel om du reser mycket, eftersom kortet har en omfattande reseförsäkring.

Jämför med andra kort med liknande fördelar

Coop Mastercard
Coop Mastercard
 • Upp till 5 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti
 • Ingen årsavgift första året
4.0 av 5
Läs omdöme
Remember Flex
Remember Flex
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300+ butiker
 • Återbäring även på hotell, flyg- och utlandsresor
 • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
5.0 av 5
Läs omdöme

Erbjuder Ica Bankkort Plus någon bonus?

Ica Bankkort Plus har ett bonussystem där du får 1 bonuspoäng på varje krona du handlar för i Ica-butiker, även om du handlar online. Du får dessutom dubbel bonus på allt du handlar under ett år om du betalar med Ica betalkort Plus samtidigt som du använder någon av de andra banktjänsterna (till exempel bolån eller privatlån), har ett fond- eller sparkonto eller använder dig av någon av deras försäkringar, till exempel deras reseförsäkring. Dessutom får du bonus på Apoteket Hjärtat och all bonus samlas i en gemensam pott. 

Bonusen betalas ut en gång per månad om din bonusnivå uppgår till 1 000 poäng. För att få din bonus måste du handla för minst 1 000 kronor per månad under två månader i följd. Med det nya bonussystemet som Ica införde i februari 2020 flyttas bonusen inte fram till nästa månad som den gjorde tidigare.

Bonusen laddas på ditt Ica Bankkort Plus både för det du handlar på Ica och Apoteket Hjärtat. Du bestämmer själv om du vill använda bonusen på Ica eller på Apoteket Hjärtat. Om du har en innestående bonus frågar kassören om du vill använda den.

Bonuserbjudande

 • 1 poäng för varje krona du handlar för på Ica
 • Dubbel bonus när du använder Icas andra banktjänster
 • Bonusen betalas ut en gång varje månad

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Icakort Plus?

Varje vecka finns det flera erbjudanden laddade på ditt kort. Det kan bland annat vara erbjudanden som gäller i ”din butik” eller personliga erbjudanden som är kopplade till dina inköp. Är ni fler i samma hushåll kan ni ansöka om ett extrakort och samla bonuspoäng tillsammans.

När du bokar en resa med Ving har du som Ica-kortkund alltid minst 600 kronor i rabatt per bokning.Gör du kontantuttag på resan utomlands betalar du inte någon avgift. Dessutom får du löpande erbjudanden om olika nöjesevenemang. 

Om du spelar golf och gör en hole-in-one på hemmabanan eller på en bana där du har betalat greenfeen med Ica betalkort Plus får du en bonus på 5 000 kronor.

Icakort Plus har mycket förmånliga rabatter och erbjudanden, men det är inget som sticker ut jättemycket. I jämförelse med andra matkort är de likvärdiga.

Hur bra är Icakort Plus reseförsäkring?

Icakort Plus reseförsäkring har mycket generösa villkor och är bättre än reseförsäkringen på många resekort. Reseförsäkringen ingår i din resa när du betalar resan med kortet. Reseförsäkringen kompletterar det reseskydd som vanligtvis ingår i hemförsäkringen och innehåller det mesta du behöver vid en utlandsresa och ger ett fullgott reseskydd.

I reseförsäkringen ingår det bland annat avbeställningsskydd, försening av allmänt färdmedel, bagageförsening på utresan utomlands, resestartsskydd, missat anslutningsflyg och skada på hyrbil utomlands, vilket är mycket bra eftersom biluthyrarnas avgifter för försäkring och självrisk ofta är skyhöga. 

Icakort Plus reseförsäkring gäller alla familjemedlemmar. Skulle olyckan vara framme är det lätt att anmäla skada eller olycksfall.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Resestartsskydd
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter

Vilka övriga försäkringar ingår?

I Ica Bankkort Plus ingår en allriskförsäkring och förlängd garanti när du köper hemelektronik och hushållsmaskiner. Allriskförsäkringen gäller från inköpstillfället och upp till fem år och ersätter skador som uppstår plötsligt och vid oförutsedd händelse. Med förlängd garanti får du ett års extra garanti utöver garantin som du får från tillverkaren. Kortet har dock ingen prisgaranti vilket till exempel Coop Mastercard har.

Ica-banken erbjuder flera andra försäkringar vilket andra kort i samma kategori inte gör. Andra försäkringar som erbjuds är bland annat hemförsäkring, bilförsäkring, båtförsäkring, gravidförsäkring och hund- och kattförsäkring. 

För studenter finns det till exempel en väldigt förmånlig studentanpassad hemförsäkring som innehåller både olycksfallstillägg, allriskförsäkring (drulleförsäkring) och en reseförsäkring. Hemförsäkringen täcker lösöre upp till 200 000 kronor (300 000 kronor om man är sammanboende) och ersätter otursskador upp till 30 000 kronor.

Icakort Plus utmärker sig verkligen när det gäller antalet försäkringar som ingår när du betalar med kortet, i jämförelse med många andra kreditkort. De flesta kreditkorten erbjuder oftast bara en reseförsäkring. 

Hur hög ränta är det på Icakort Plus?

Ica Bankkort Plus har en förhållandevis låg ränta om man jämför med andra kreditkort. Ica Bankkort Plus har den lägsta effektiva räntan, vilket är den totala kostnaden på krediten, av alla matkort. 

Antalet räntefria dagar uppgår till 60 dagar vilket är det mesta som något kreditkort erbjuder. Du som konsument har alltså gott om tid på dig att betala tillbaka din skuld.

 • Effektiv ränta * 9,24 %
 • Nominell ränta 10,95 %
 • Räntefritt 60 dagar
* Exempel: Vid 10 000 i utnyttjad kortkredit blir räntan 14,70 procent och den effektiva räntan 15,73 procent. Totalt belopp att betala blir 10 997 kr. Vid 20 000 kr i utnyttjad kortkredit blir räntan 14,70 procent och den effektiva räntan 15,73 procent. Totalt belopp att betala blir 21 671 kronor.

Vilka andra avgifter har Ica Bankkort Plus?

Årsavgiften är inget som direkt sticker ut; den ligger på en rimlig nivå i förhållande till andra kreditkort. Dock har extrakortet en ganska hög avgift i jämförelse med andra kreditkort rent generellt.

Andra avgifter som kan tillkomma är en aviavgift om du vill få räkningen i form av pappersfaktura, samt valutapåslag när du använder kortet utomlands. Ica Bankkort Plus har en av de lägsta avgifterna när det gäller valutapåslag.

 • Årsavgift 324 kr
 • Valutapåslag 1,25 %
 • Uttag Sverige 0 %
 • Uttag utomlands 0 %

Hur bra är Ica Bankkort Plus kundtjänst?

Ica Bankkort Plus kundtjänst är lätt att kontakta på telefon. Tyvärr går det bara att komma i kontakt med kundtjänsten på telefon. Det går inte att skicka e-post till kundtjänsten eller chatta med dem, vilket är mindre bra eftersom alla inte har möjlighet att ringa när de har telefontid. Telefontid är dagtid och vanliga kontorstider. 

Ica Bankkort Plus har en väldigt omfattande frågor och svar-sida där du kan få svar på i princip alla frågor du kan ha. Alla frågor är dessutom indelade i flera kategorier vilket gör det enklare att hitta en fråga som matchar din egen fråga.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Ica Bankkort Plus värt pengarna?

Ica Bankkort Plus är ett mycket prisvärt kort. Det har låga avgifter, omfattande försäkringar och ett mycket fördelaktigt bonusprogram. Kortet är väldigt förmånligt för personer med ett stort matkonto eller barnfamiljer eftersom man får rabatter kopplade till sina tidigare inköp.

Vidare kan man få förtur på vissa evenemangsbiljetter och fina rabatter på resor. I och med bonusprogrammet och alla rabatter tjänar man snabbt igen kortets årsavgift.

Som lite extra bonus så har du möjlighet till ”dubbelbonus” via ving.se/ica. Där får du rabatt som innehavare av ett Ica bankkort Plus hos nordens största researrangör Ving. 

Frågor & svar om ICA Bankkort Plus

Ica kort ansök, hur gör man?

Det är enkelt att ansöka om Icakort Plus. Ansökan görs med eller utan mobilt bank-id.

För att ansöka om Ica Bankkort Plus måste du vara myndig och ha en giltig id-handling.

Ansöker du med mobilt bank-id signerar du avtalet direkt och får kreditkortet inom ett par dagar. Ansöker du utan mobilt bank-id skickas avtalet hem till dig med post. Du skriver under avtalet och skickar tillbaka det till Ica. När Ica har tagit emot det påskrivna avtalet skickar de kortet till dig.

Kan man skaffa mobilt bank-id genom Ica-banken?

Ja, de som har Icas bankkort, id-kort, körkort eller annan dokumentation som kan styrka sökandes identitet kan ansöka om mobilt bank-id.

Är Ica-banken ansluten till Swish?

Ja och som kund går det att ansluta sig till Swish genom internetbanken eller i Ica-bankens app

Går det att få e-legitimation genom Ica-banken?

Ja alla som är kunder kan ansöka om och ladda ner e-legitimation kostnadsfritt som mobilt bank-id. Dock krävs det att man loggar in med säkerhetsdosa.

Finns det e-faktura?

Nej, Ica-banken erbjuder inte betalning genom e-faktura.

Hur spärrar jag mitt Ica Bankkort Plus?

Om du måste spärra ditt Ica Bankkort Plus kan du göra det dygnet runt på Icas hemsida, i deras app eller på telefon.