Bästa kreditkortet med låg ränta

Ett kreditkort med låg ränta är jättebra om du inte alltid hinner betala din skuld inom den räntefria perioden. Den räntefria perioden sträcker sig vanligtvis över 45 till 60 dagar. Om du inte betalar din skuld i tid och har ett kort med hög ränta kan det bli väldigt dyrt.

Remember Flex
Remember Flex
 • Upp till 25 % i återbäring i över 300 webbutiker
 • Prisgaranti och allriskförsäkring när du shoppar
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
5.0 av 5
Läs omdöme
Mynt företagskort
Mynt företagskort
 • Automatiserad bokföring
 • Ingen ränta eller månadsavgift
 • Rabatt och cashback
3.5 av 5
Läs omdöme
Handelsbanken Platinum
Handelsbanken Platinum
 • 1 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Priority Pass och tillgång till flyglounger
 • Concierge service dygnet runt
4.5 av 5
Läs omdöme

Vad vi gillar med kreditkortet

Det bästa med Handelsbanken Platinum är att kortet har marknadens absolut lägsta ränta. Dessutom har det en räntefri period på 45 dagar. Förutom att kortet har den lägsta räntan på marknaden finns det många andra fördelar med Handelsbanken Platinum. 

Det är också bra att ha Handelsbanken Platinum när du är ute och reser, eftersom kortet har en omfattande reseförsäkring och fri tillgång till lounger. Dessutom ingår en allriskförsäkring och prisgaranti när du handlar varor och betalar med kortet.

Värt att notera

Med Handelsbanken Platinum får du bonuspoäng på alla dina köp. Du får en poäng för varje spenderad krona. När du har samlat ihop 20 000 poäng får du bonus i form av fondandelar som sätts in på ditt konto. Om du använder fler av Handelsbankens tjänster får du dessutom en högre bonus.

Varför du borde skaffa Handelsbanken Platinum

Du bör skaffa Handelsbanken Platinum om du gör stora inköp med kortet och reser utomlands ofta. Om du väljer att delbetala ett större belopp är det väldigt fördelaktigt att göra det med Handelsbanken Platinum eftersom räntan är så låg. En låg ränta ger dig lägre kostnader. 

Med Handelsbanken Platinum ingår det flera andra förmåner, som en mycket omfattande reseförsäkring och Priority Pass, som ger dig tillgång till över 1 200 lounger över hela världen helt kostnadsfritt. Du har också tillgång till concierge service dygnet runt, oavsett var du befinner dig.

Dessutom ingår det en trygghetsförsäkring som ersätter självrisken på skada av hyrbil och ett allriskskydd som ger dig ersättning för skadad eller stulen vara.

Läs mer & ansök

Hur vi avgör vilket kreditkort med låg ränta som är bäst

När man jämför kreditkort är det viktigt att titta både på listräntan och den effektiva räntan. Ju lägre ränta du får, desto bättre är det, eftersom det annars kan bli väldigt dyrt om du inte återbetalar din skuld inom den räntefria perioden.

Förutom räntan är det viktigt att ha koll på antalet räntefria dagar eftersom de kan variera mellan 30 till 60 dagar. En längre räntefri period är bättre, eftersom du då har längre tid på dig att återbetala din skuld.

För att välja bästa kreditkortet med låg ränta har vi tittat på

 • Ränta och effektiv ränta. Det är viktigt att titta på både skuldräntan och den effektiva räntan för att kunna bilda en uppfattning om hur dyrt det blir att handla med kortet om du inte betalar din skuld i tid. De allra flesta kreditkort har en effektiv ränta som ligger på över 15 procent. Det är ytterst få kort som ligger under 15 procent, och ännu färre som har en effektiv ränta som ligger under 10 procent.
 • Antal räntefria dagar. Den räntefria perioden varierar från kort till kort. Det är väldigt bra med många räntefria dagar eftersom du har längre tid på dig att betala tillbaka din skuld utan att behöva betala ränta. Kredikort har oftast en räntefri period som sträcker sig mellan 45 och 60 dagar. Det finns kreditkort som bara har 30 räntefria dagar, vilket är i det minsta laget. 
 • Övriga förmåner. Om det finns två kort som har lika bra villkor när det gäller räntan och antalet räntefria dagar har vi titta på vilka andra förmåner som kortet har. Förmåner som en bra reseförsäkring, andra försäkringar, bonussystem och rabatter ger helt klart pluspoäng.

Varför är ett kreditkort med låg ränta bra?

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort med låg ränta. Den största fördelen är att kostnaden blir lägre med ett kreditkort som har en väldigt låg ränta om du inte betalar tillbaka din skuld inom den räntefria perioden. 

Överväg att skaffa ett kreditkort med låg ränta om du

 • Vill kunna delbetala din skuld
 • Gör stora och dyra inköp

Vad ska man tänka på när man väljer kreditkort med låg ränta?

När du ska jämföra kreditkort som har låg ränta ska du först och främst jämföra listräntan och den effektiva räntan. Den effektiva räntan är den totala räntekostnaden som du måste betala tillbaka. Det är också bra att titta på antalet räntefria dagar.

Ju fler räntefria dagar du har, desto längre tid har du på dig att återbetala din skuld innan du behöver betala ränta. Med en låg effektiv ränta är det billigare att göra dyra inköp som du behöver delbetala.

Andra saker som kan vara bra att jämföra är de förmåner du får med kortet. Finns det någon reseförsäkring eller några andra försäkringar? Finns det något fördelaktigt bonussystem? Fundera över vad som är viktigt för dig när du använder kortet.

Värt att titta extra på när du jämför kreditkort med låg ränta

 • Hur hög är räntan och den effektiva räntan
 • Antalet räntefria dagar

Läs mer & ansök

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu