Betalo höjer avgiften från och med 1 Februari 2024

Nyheter

Från och med nästa år kommer du som använder Betalo för att genomföra kortbetalningar märka en liten förändring i kostnaderna. Betalos serviceavgift kommer att öka till följd av att deras egna kostnader har gått upp.

Höjer avgiften med en halv procent

Betalo, välkänt för sin tjänst som möjliggör betalning av räkningar via kreditkort, planerar att höja sina avgifter med 0,5% från 1 Februari 2024. Denna ökning berör majoriteten av kortbetalningarna samt överföringar till bankkonton.

För att ge en tydligare bild av hur Betalos avgiftsökning påverkar användarna, presenterar vi här en jämförelse mellan nuvarande och framtida serviceavgifter. Detta inkluderar ändringar för olika korttyper och regioner:

Nuvarande och framtida serviceavgifter:

  • American Express: Nuvarande 2,5% → Framtid 3%
  • Visa & Mastercard debetkort : Nuvarande 1,9% → Framtid 2,4%
  • Visa & Mastercard kreditkort inom EU: Nuvarande 2,4% → Framtid 2,9%
  • Kort utgivna utanför EU: Nuvarande 3,4% → Framtid 3,9%

För varje faktura som betalas med dessa kort, låt oss säga ett belopp på 10 000 SEK, skulle kostnaden öka med 50 SEK efter höjningen.

Gäller inte för dig med partnerkort

Innehavare av Betalos partnerkort, som utfärdas i samarbete med banker som Santander och Wasa Kredit, påverkas inte av den kommande höjningen. Medan standardavgifter ökar, förblir avgifterna för dessa partnerkort oförändrade – Santander-kort fortsätter ha 0% och Wasa Kredit-kort 0,5%. Detta säkerställer fortsatt förmånliga villkor för räkningsbetalningar via Betalo.