Bästa bensinkortet

Om du kör mycket bil och tankar bilen ofta på samma bensinkedja är det helt klart värt att skaffa en bensinkort. Med ett bensinkort blir det billigare att tanka bilen eftersom de flesta bensinkort erbjuder rabatt på drivmedel.

Förutom rabatt på drivmedel är det vanligt att bensinkorten har någon form av bonussystem och att de erbjuder andra förmåner och rabatter. En annan anledning till att skaffa ett bensinkort är att de oftast inte har någon årsavgift.

OKQ8 Visa
OKQ8 Visa
 • 0,3 % i återbäring på alla köp
 • 25 öre drivmedelsrabatt 6 första tankningarna
 • Teckna försäkring för feltankning, skada m.m
3.5 av 5
Läs omdöme

Vad vi gillar med bensinkortet

Det bästa med OKQ8 Visa är återbäringen och bonussystemet. Med OKQ8 får du bonus på alla köp som du gör med ditt OKQ8-kreditkort i hela världen. Dessutom får du drivmedelsrabatt och återbäring på varje liter du tankar på OKQ8. Återbäringen beräknas i efterskott, och hur stor återbäring du får beror på hur mycket du har tankat och hur stort överskott OKQ8 som förening får under året. 

Förutom bonussystemet och återbäringen har OKQ8 väldigt många bra förmåner, rabatter och fördelaktiga försäkringar som gör att du kan spara pengar i vardagen.

Värt att notera

Med OKQ8 Visa får du bättre sparränta än hos många banker. OKQ8 erbjuder nämligen en sparränta på 0,75 procent. Du kan sätta in upp till 150 000 kronor på kortet. Alla insättningar omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Varför du borde skaffa OKQ8 Visa

Du bör skaffa OKQ8 Visa för det suveräna återbäringssystemet som ger dig cashback på allt du tankar på en OKQ8-station. Hur stor återbäring du får beror delvis på hur mycket du har tankat hos OKQ8 under året och hur stort överskottet blev för OKQ8 under året. Den delen av överskottet som inte behövs till OKQ8:s egna verksamhet delas ut till alla medlemmar. Det gör att din återbäring kan bli väldigt hög. 

OKQ8 Visa är ett riktigt bra kort för dig som tankar drivmedel ofta. Dessutom får du många andra fina erbjudanden och rabatter på allt ifrån väldigt förmånliga elavtal till olika typer av försäkringar. Genom samarbetspartners till OKQ8 kan du också få rabatt på exempelvis flygresor, kryssningar och hotell.

Läs mer & ansök

Hur vi avgör vilket bensinkort som är bäst

Bonusprogram och cashback är en väldigt viktig del i hur vi avgör vilket som är det bästa bensinkortet. I stort sett alla bensinkort har ett omfattande bonusprogram där du tjänar bonuspoäng på varje spenderad krona. Andra delar som är viktiga i bedömningen är förmåner, försäkringar och vilka avgifter som finns på kortet.

Dock skiljer sig de olika bensinkorten åt i hur mycket bonus du tjänar, hur lätt det är att använda bonusen och om du får återbäring i form av cashback. Det bästa bensinkortet erbjuder även flera olika försäkringar och andra förmåner och rabatter. 

För att välja bästa bensinkortet med flest förmåner har vi tittat på

 • Bonusprogram. Bonusprogrammets omfattning och återbäring på allt du tankar är väldigt avgörande. Är det enkelt och lätt att tjäna bonuspoäng och går det att använda bonusen på ett flexibelt sätt? Ett extra plus är om du får återbäring iform av cashback.
 • Förmåner. De allra flesta bensinkort erbjuder alla sina kortinnehavare drivmedelsrabatt. Ju högre drivmedelsrabatt du får, desto billigare blir det att tanka bilen. Förutom drivmedelsrabatt erbjuder de flesta bensinkedjorna andra förmåner och rabatter både lokalt, regionalt och nationellt. 
 • Försäkringar. Ett bra bensinkort erbjuder flera olika försäkringar och möjligheten att köpa till olika tilläggsförsäkringar för att du ska slippa dyra självrisker. Det är bra om det ingår en försäkring för feltankning och bärgning, men det är långt ifrån alla bensinkort som erbjuder en det. Om bensinkortet har en omfattande reseförsäkring är det ett stort plus i kanten.  
 • Kreditkortets avgifter. Det är viktigt att kolla vilka avgifter som återkommer regelbundet. En sån typ av avgift kan till exempel vara aviavgiften. Alla bensinkort tar ut en aviavgift. För att undvika den kan du anmäla att du vill ha e-faktura. Om du har en hög aviavgift kan det bli ganska dyrt. Räntan är en annan viktig sak att jämföra. Visserligen utgår det bara ränta om du inte betalar din faktura i tid. Om du handlar med kortet utomlands eller tar ut pengar är det bra om du har koll på hur hög uttagsavgift och valutapåslag kortet har. De allra flesta kreditkort har ett valutapåslag som ligger runt två procent.

Varför är ett bensinkort bra när du tankar drivmedel?

Det finns många fördelar med att ha ett bensinkort. Alla bensinkort ger dig som kund drivmedelsrabatt i form av bonus eller återbäring. Om du tankar ofta och regelbundet kan du spara väldigt mycket pengar om du använder ett bensinkort.

Bensinkort kan även erbjuda andra förmåner och rabatter eller tilläggsförsäkringar. Det finns tilläggsförsäkringar som fungerar som ett komplement till din bilförsäkring och täcker det mesta som kan hända när du färdas i din bil. 

Många bensinkort har även någon typ av reseförsäkring. De kan till exempel täcka upp för självrisken på hyrbil om olyckan skulle vara framme.

Överväg att skaffa ett bensinkort om du

 • Åker bil eller annat färdmedel regelbundet som kräver någon form av drivmedel
 • Tankar regelbundet
 • Bokar hyrbil eller släp ofta

Vad ska man tänka på när man väljer bensinkort?

När du ska jämföra bensinkort finns det flera saker att tänka på. Till exempel är det bra att fundera över vart du tankar drivmedel oftast. Det är smart att välja en mack som ligger nära ditt hem eller arbete. Om du tankar väldigt ofta är det bra att välja ett bensinkort som ger dig en hög drivmedelsrabatt. På så sätt kan du spara flera hundralappar per år.

Dock behöver det inte vara det bensinkortet som erbjuder högst rabatter som gör dina drivmedelsutgifter mindre. Det är viktig att jämföra ordinarie bränslepriser också innan du väljer kort.

Förutom drivmedelsrabatt kan det vara bra att jämföra andra förmåner och erbjudanden. Det finns bensinkort som erbjuder billigare el, bra reseförsäkringar och högre sparränta än vad du får i en vanlig bank.

Värt att titta extra på när du jämför bensinkort

 • Drivmedelsrabatt
 • Bonussystem och återbäring
 • Förmåner i samband med att du använder kortet
 • Kortets försäkringar
 • Avgifter som kan tillkomma när du använder kortet

Läs mer & ansök

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Skribent alexandra.stenvall@kreditkort.nu