Kortinfo

Årsavgift

0 kr 195 kr om du inte är Nyckelkund hos banken

Högsta kredit

60 000 kr

Ränta

11,20%

Räntefria dagar

55 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 20 år
 • Årsinkomst: 125 000 kr

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Samsung Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 11,41%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 3 %, minst 45 kr
Uttag utomlands 3 %, minst 45 kr
Valutapåslag 1,65 %
Aviavgift 0 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Låg ränta
 • Omfattande reseförsäkring
 • Köpskydd och allriskförsäkring till bra priser

Nackdelar

 • Inget bonussystem
 • Inga rabatter, återbäring eller cashback

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är Swedbank Mastercard?

Swedbank Mastercard är inte det mest omfattande kreditkortet på marknaden. Det finns varken något bonussystem eller några andra förmåner och rabatter. Det enda som ingår i kreditkortet är flera olika försäkringar.

Någon form av bonus eller rabatter hade varit önskvärt, det är trots allt något de flesta kreditkorten erbjuder. Swedbank Mastercard är inte ensamma om att inte ha något bonussystem, men konkurrenterna som inte har det brukar åtminstone ha några andra erbjudanden.

Det här betyder att du inte ska välja ett Swedbank Mastercard om du vill ta del av bonusar och rabatter. Kortet passar i stället bättre för dig som bara är ute efter ett kreditkort med många försäkringar. Kreditkortet har dessutom en låg ränta, så om du vill göra stora köp och dela upp din betalning är Swedbank Mastercard ett superbra alternativ. Det är endast ett fåtal andra kreditkort som har lägre ränta än Swedbank Mastercard.

Erbjuder Swedbank Mastercard någon bonus?

Med Swedbank Mastercard får du klara dig utan något bonussystem, för något sådant ingår nämligen inte. Det finns ett fåtal kreditkort som inte har något bonussystem. Det handlar framför allt om storbankernas kreditkort med undantag för Handelsbankens Allkort och Platinumkort.

Med tanke på att de allra flesta kreditkorten har ett bonussystem är detta helt klart något negativt, även om det ser likadant ut hos de konkurrerande storbankerna. Bonus på köpen hade gjort kreditkortet mycket mer attraktivt för betydligt fler personer.

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Swedbank Mastercard?

De flesta kreditkort som inte har något bonussystem har åtminstone några andra förmåner eller rabatter som ingår i kortet. Så är inte fallet med Swedbank Mastercard. Det ingår inte några schyssta rabatter eller erbjudanden överhuvudtaget. Detta gör kortet begränsat på så sätt att det bara passar dig som vill ha försäkringar och inte bryr dig om några bonusar eller rabatter.

Hur bra är Swedbank Mastercards reseförsäkring?

Swedbank Mastercards reseförsäkring står sig bra gentemot konkurrenterna utan att för den delen sticka ut på något sätt. Det finns helt klart kreditkort vars reseförsäkringar omfattar fler saker, men det finns även kreditkort med reseförsäkringar som täcker färre saker.

Reseförsäkringen gäller om du betalar minst hälften av din resa med kreditkortet. Förutom du själv omfattas även din eventuella make, maka, registrerade partner, sambo och barn under 23 år som bor hemma av försäkringen. Försäkringen gäller även för barnbarn på resa med sina mor- eller farföräldrar.

Det finns en hel del kreditkort som kan mäta sig med omfattningen av Swedbank Mastercards reseförsäkring, men det är ytterst få som har lika höga ersättningsbelopp. Det högsta ersättningsbeloppet för avbeställningsskyddet är exempelvis 30 000 kronor per person, många kreditkort har satt sin gräns redan vid 15 000 kronor. Detsamma gäller för försening av bagage där det högsta ersättningsbeloppet är 5 000 kronor. Hos vissa konkurrenter är det inte mer än 2 000 kronor.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter

Hur bra är Swedbank Mastercards övriga försäkringar?

Utöver reseförsäkringen ingår det en rad olika andra försäkringar. Med ett Swedbank Mastercard omfattas du bland annat av flera olika köpskydd. Det som ingår är förlängd garanti i ett år på nyinköpt elektronik och hushållsmaskiner, prisgaranti som ger dig mellanskillnaden tillbaka om du har köpt en vara och sedan hittar det till ett lägre pris samt en allriskförsäkring. Allriskförsäkringen gäller i 90 dagar och kan ge dig ersättning om du har köpt en vara som blir bestulen eller går sönder till följd av en plötslig och oförutsedd händelse. 

Med ett Swedbank Mastercard har du dessutom möjlighet att teckna ett betalskydd som hjälper dig att betala din skuld om du exempelvis skulle förlora arbetet eller bli sjuk och därmed få försämrad inkomst. Betalskyddet kostar 0,6 procent av utestående skuld varje månad.

I jämförelse med andra kreditkort står sig Swedbank Mastercards övriga försäkringar mycket bra. Det är få likvärdiga kreditkort som erbjuder liknande försäkringar. Samtidigt är det något man kan förvänta sig av Swedbank Mastercard med tanke på att kortet i övrigt inte har så mycket att erbjuda i form av bonusar och andra erbjudanden.

Hur hög ränta är det på Swedbank Mastercard?

Om du vill ha ett kreditkort med låg ränta är Swedbank Mastercard helt rätt kreditkort för dig. Det är bara några kreditkort på marknaden som kan erbjuda lägre ränta än vad Swedbank Mastercard gör. Det gör kortet optimalt för dig som gör stora köp och inte vill betala din skuld omgående.

I många fall kan du dock hinna med att betala skulden. Du har nämligen en lång räntefri period med Swedbank Mastercard. Den räntefria perioden på 55 dagar är inte längst av alla kreditkort utan hamnar någonstans i mittenskiktet. Den räntefria perioden är dock bara fem dagar kortare än hos kreditkorten som har längst antal räntefria dagar. 

 • Effektiv ränta * 11,41 %
 • Nominell ränta 11,20 %
 • Räntefritt 55 dagar
* Exempel: Utnyttjad kredit på 20 000 kr: effektiv räntan är för närvarande 14,77 % (Nyckelkund: 12,67%) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 505 kr (Nyckelkund: 21 310 kr*) . I ovan exempel återbetalas krediten med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (1 792 kr/månad i snitt, Nyckelkund 1 776 kr månad) och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag.

Vilka andra avgifter har Swedbank Mastercard?

Det är inte bara räntan som är låg på Swedbank Mastercard. Kreditkortet har en årsavgift som är lägre än de flesta konkurrenternas. Dessutom tillkommer det ingen aviseringsavgift vare sig på pappersfaktura eller e-faktura.

Om du vill ta ut pengar från kreditkortet tillkommer det en kostnad på minst 35 kronor eller 3 procent. Med den kostnaden är Swedbank Mastercard inte dyrast, men det kan ändå vara värt att fundera på om du verkligen behöver ta ut kontanter.

Precis som med många andra kreditkort tillkommer ett valutapåslag om du använder det utomlands. Valutapåslaget är något högre än medel så du bör helst undvika att använda kortet utomlands. Vill du kunna använda ditt kort utomlands till ett bra pris är exempelvis Santander Mitt Kort Plus ett bättre alternativ. Till det kreditkortet tillkommer ingen kostnad överhuvudtaget.

I det stora hela är det dock inte speciellt många avgifter som tillkommer till kortet, och avgifterna som faktiskt finns är i stort sett lika höga som hos konkurrenterna.

 • Årsavgift
  0 kr 195 kr om du inte är Nyckelkund hos banken
  195 kr
 • Valutapåslag 1,65 %
 • Uttag Sverige 3 %, minst 45 kr
 • Uttag utomlands 3 %, minst 45 kr

Hur bra är Swedbank Mastercards kundtjänst?

Om du har några frågor om kreditkortet kan du alltid komma i kontakt med Swedbank på flera olika sätt. Om du vill ringa banken kan du göra det när det passar dig. Telefontjänsten håller nämligen öppet dygnet runt. Dessutom kan du ställa dina frågor via Facebook där Swedbank är aktiva. Även där håller de öppet dygnet runt.

På hemsidan finns även en frågor och svar-sida där Swedbank svarar på de vanligaste frågorna om kreditkortet. Har du en generell fråga är sannolikheten stor att du hittar svaret där.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Swedbank Mastercard värt pengarna?

Swedbank Mastercard kan vara mycket billigt beroende på hur du använder kortet. Men i och med att kortet varken har något bonussystem eller några erbjudanden är det inte prisvärt om det är något sådant du efterfrågar. Kreditkortet är inte heller optimalt för dig som vill använda det utomlands eller ta ut kontanter. Då finns det billigare alternativ.

I stället är kortet anpassat för dig som vill kunna ta del av flera olika och bra försäkringar. Dessutom passar kortet bra för dig som vill använda det till stora köp. Gör du så pass stora köp att du inte kan betala av skulden inom den räntefria perioden kan du känna dig trygg med att Swedbank Mastercard har en av marknadens lägsta räntor.

Vanliga frågor och svar om Swedbank Mastercard

Hur ansöker jag om Swedbank Mastercard?

Du ansöker enklast om ditt Swedbank Mastercard direkt via vår hemsida där du skickas vidare till ansökningsformuläret. Att hitta till ansökan är dock inte helt lätt utan det är många steg som ska tas för att komma dit. Börja med att surfa in på Swedbanks hemsida och klicka på knappen Privat följt av Kort och betala. Tryck därefter på knappen som heter Kort och sedan Våra kort. Nu ser du Swedbank Mastercard-kortet. Klicka på det så kommer du till en informationssida om kortet. Där finns även knappen Ansök som tar dig till hela ansökningsprocessen.

Kan jag använda Apple Pay med Swedbank Mastercard?

Ja, du kan ansluta ditt Swedbank Mastercard för att betala med Apple Pay.

Kan jag byta min pin-kod?

Nej, du kan inte byta pin-kod på ditt kreditkort. Om du har glömt din pin-kod kan du beställa en påminnelse på din nuvarande kod. Du beställer en påminnelse av pin-koden genom att ringa kundservice, Entercards kortservice eller besöka närmaste Swedbank-kontor.

Måste jag öppna upp mitt Swedbank Mastercard för internetköp?

Ja, för att kunna handla på nätet måste du öppna upp ditt kreditkort för internetköp. Det gör du antingen i internetbanken eller i Swedbanks app.

Vad händer om jag övertrasserar mitt kreditkort?

Om du övertrasserar kreditkortet, det vill säga köper något eller gör uttag för mer pengar än vad som finns på kontot, måste du betala en övertrasseringsavgift på 105 kronor.

Kan jag göra en saldoöverföring?

Ja, du kan göra en saldoöverföring från ditt kreditkort till ett annat konto i banken. Minsta beloppet för en sådan överföring är 500 kronor och du betalar ordinarie kreditränta redan från första dagen efter överföringen.

Jämför med andra liknande kort

Nordea Gold
Nordea Gold
 • Koppla kortet till Wrapp för att få återbäring
 • Leverans- och allriskförsäkring ingår
 • Reseförsäkring ingår vid köp av resor
3.0 av 5
Läs omdöme
Handelsbanken Allkort
Handelsbanken Allkort
 • 1 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Reseförsäkring med 7 olika försäkringar ingår
 • Exklusiva erbjudanden och rabatter varje månad
3.0 av 5
Läs omdöme
Danske Bank Mastercard Guld
Danske Bank Mastercard Guld
 • Exklusiva förmåner och erbjudanden
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Allriskförsäkring ingår för alla köp du gör
2.5 av 5
Läs omdöme
SEB Credit
SEB Credit
 • Få tillgång till lounger på Arlanda och Landvetter
 • Reseförsäkring med förseningsskydd ingår
 • Köpskydd & förlängd garanti
3.0 av 5
Läs omdöme