Kreditkort Företag – Hitta Bäst Företagskort

Företagskort är som namnet avslöjar kreditkort för företag och ett praktiskt verktyg för företagare som vill underlätta för sig själva och alla sina anställda. Med ett bra företagskort kan du minimera det administrativa arbetet genom att samla alla utgifter på samma ställe och dessutom bokföra dem automatiskt.

 • Koppla kortet till bokföringen
 • Räntefri kredit upp till 2 milj
 • Pengar tillbaka på alla köp

Vi rekommenderar

Qred kreditkort företag
Qred företagskort

Qred företagskort är helt gratis, ger dig 1% Cashback, 45 dagars räntefri kredit och går även att använda för att betala fakturor!

Till ansökan
Senast uppdaterad: 06/05/2023

Hitta bäst företagskort för din verksamhet

Qred företagskort

Qred företagskort
4.5

Qred företagskort

Qred företagskort är ett av de bästa kreditkorten för företag då de erbjuder en 45 dagars räntefri kredit med 14 dagars betalvillkor och 1 % cashback, oavsett var du handlar. Utöver det så ingår även en rad andra bra funktioner för företagare.

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

2 000 000 kr

Ränta

1,95%

Räntefria dagar

45 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år

Mobila betalningsmetoder

 • Google Pay

Kortfakta

Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 2 000 000 kr
Ränta 1,95%
Effektiv ränta 1,95%
Räntefria dagar 45 dagar
Korttyp VISA
Reseförsäkring Nej
Uttagsavgift Sverige 0 kr
Uttag utomlands 0
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 30 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • 1% cashback på alla köp
 • 45 dagars räntefri kredit
 • Ett avgiftsfritt företagskort

Nackdelar

 • Inga försäkringar som ingår
 • Inget bonusprogram
 • Företagsspecifik ränta
Vårt betyg om kortet

Karl Pettersson recenserar

Qred är ett av de bästa kreditkorten för företag. Marknaden för företagskort med kredit är inte särskilt stor och därmed erbjuds heller inte lika bra förmåner som för privata kreditkort. Det som drar ner betyget något är att det ingår några bonusar eller försäkringar. Detta är dock inte unikt när det gäller företagskort.

Wallester Business

Wallester Business
4

Wallester Business

Wallester Business har ett av de bästa företagskorten just nu på marknaden. Kortet ger väldigt bra förmåner i form av enkel administration och stöd för flera automatiserade flöden rörande ekonomin.

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

0 kr

Ränta

0%

Räntefria dagar

0 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Nej
 • Åldersgräns: 18 år

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Samsung Pay

Kortfakta

Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 0 kr
Ränta 0%
Effektiv ränta 0%
Räntefria dagar 0 dagar
Korttyp VISA
Reseförsäkring Nej
Uttagsavgift Sverige 0 kr
Uttag utomlands 0 %
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 0 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Obegränsat antal företagskort utan kostnad
 • Välj en betallösning som passar din verksamhet
 • Förenklad administration

Nackdelar

 • Ger inte ut några fysiska kort
 • Har ingen kredit
Vårt betyg om kortet

Adam Jarfjord recenserar

Mynt företagskort

Mynt företagskort
3.5

Mynt företagskort

Mynt företagskort hjälper företagare att få bättre koll på sina utlägg, automatisera bokföringen och minska på administrationen kring hantering av kvitton. Det går enkelt att skapa upp nya kort till de anställda och kortet är även helt gratis att inneha.

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

1000000+ kr

Ränta

0%

Räntefria dagar

30 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay

Kortfakta

Årsavgift 0 kr
Högsta kredit 1000000+ kr
Ränta 0%
Effektiv ränta 0%
Räntefria dagar 30 dagar
Korttyp VISA
Reseförsäkring Nej
Uttagsavgift Sverige 0
Uttag utomlands 1%
Valutapåslag 0 %
Aviavgift 30 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Full koll på bokföringen i realtid
 • 30 dagars räntefri kredit
 • 0 kr i årsavgift

Nackdelar

 • Går inte att teckna som enskild firma
 • Limitavgift på 0,2 % per månad på beviljad kredit
Vårt betyg om kortet

Adam Jarfjord recenserar

Kortet lämpar sig bäst till lite större företag med minst 7 – 10 st anställda, inte minst om de anställda gör egna kortköp. Det är enkelt att ansöka om och skaffa, kortet är ett gratiskort och de erbjuder 30 dagars räntefri kredit, men tar istället ut en limitavgift på 0,2 % av beloppet som beviljas, vilket gör att krediten inte blir riktigt kostnadsfri i slutändan.

Varför Mynt har det bästa företagskortet

Den främsta anledningen till varför Mynt är det bästa företagskortet är för att det är så otroligt smidigt att använda. Använder du ditt företagskort till alla utgifter och utlägg inom verksamheten så kommer allt att bokföras automatiskt i det bokföringsprogram du föredrar, exempelvis Fortnox eller Visma. På så sätt skapar du total transparens och minimerar arbetet som du annars lägger på bokföring och granskning.

Du är heller inte begränsad till ett kort för företaget utan kan ansöka om så många extra kort som du behöver till din anställda och sätta individuella köpgränser för alla korten. På så sätt kan du ha full koll på vem som spenderar vad på företaget och slippa lägga tid och energi på att bokföra alla utgifter separat.

Mynt är helt enkelt ett företagskort som gynnar hela din verksamhet och underlättar för dig, dina anställda och din revisor.

Att kortet dessutom är gratis och ger cashback och exklusiva erbjudanden hos utvalda partners är så klart en mycket bra förmån.

Fördelar med företagskort

Det absolut viktigaste att ha koll på när man ansöker om ett företagskort är så klart förmånerna man erbjuds. Till skillnad från privata kreditkort där de främsta förmånerna brukar vara reseförsäkring och bonusprogram, erbjuder ett företagskort lite annorlunda fördelar.

Enkel administration

Den absolut främsta fördelen med att ha ett kreditkort kopplat till sitt företag är att det underlättar administration, fakturering och bokföring. Genom att samla alla företagsutgifter och kostnader på ett kort kan du enkelt samla alla underlag du behöver till din bokföring.

Är det så att du har anställda förare kan du öppna ett företagskort kopplat till en bensinmack för att på så sätt få bonus och rabatter för allt bränsle som köps på företaget.

Digitalisering av företaget

Vi står just nu inför en massiv digitalisering på samhällsnivå och de verksamheter som inte håller jämna steg kommer snart hamna efter. Att öppna ett företagskort är ett smidigt sätt att digitalisera alla ekonomi inom verksamheten. Så sluta hantera pappersfakturor, kvitton och annat onödigt pappersarbete och samla finanserna online istället.

Försäkringar

De flesta kreditkort – inklusive företagskort – har även försäkringar som kan hjälpa till att skydda din verksamhet. En del kort har exempelvis kompletterande reseförsäkringar vilket är ett bra skydd om du eller dina anställda reser mycket tåg och flyg.

Granska därför kortet du vill ansöka om och dess försäkringar så att du vet att det är något du kommer ha användning för.

Förmåner

Slutligen finns det också företagskort med bonusar. Detta är dock mindre vanligt än bland privata kreditkort eftersom det är svårare att koppla ett vettigt bonusprogram till företag i olika branscher.

Vad är egentligen ett företagskort?

Ett företagskort, eller kreditkort för företag, är ett kreditkort som du använder inom en verksamhet. Kortet kopplas inte till en viss person utan till företaget i fråga. Därmed får ett företagskort inte användas till privata utgifter utan endast kostnader kopplade till företaget. Letar du efter ett privat kreditkort kan du kika på vår jämförelse av alla Sveriges kreditkort.

Det innebär att du kan använda kreditkortet till att betala fakturor, hyra och andra fasta avgifter, men det går också bra att använda till inköp av varor och tjänster samt för mindre utgifter såsom lunch.

Idag är Sveriges storbanker de vanligaste utgivarna av företagskredit och de mest populära är:

 • SEB företagskort
 • Swedbank företagskort
 • Handelsbanken företagskort
 • Amex företagskort

Men även Shell företagskort är ett populärt alternativ för verksamheter med förare och företagsbilar.

Kreditkort oavsett bolagsform

Det kan också vara bra att känna till att man kan ansöka om ett företagskort oavsett vilket sorts företag man driver. Med andra ord finns det kreditkort till enskilda verksamheter, aktiebolag och handelsbolag.

Med det sagt är det inte säkert att du godkänns för din ansökan bara för att du har ett företag. För att dina ansökan ska accepteras måste ditt företag leva upp till vissa villkor och en kreditprövning kommer att genomföras. Du kan läsa mer om detta nedan.

Villkor och skyldigheter

I likhet med privata kreditkort kommer alla företagskort med villkor och skyldigheter som du som företagare måste leva upp till. Dels kommer en kreditprövning att genomföras både på organisation och den person som står som sökande.

Givetvis förväntas du även betala ränta på det kreditbelopp du använder, fast de allra flesta kreditgivare har idag räntefria dagar som du kan använda till att slippa räntan. Vidare tillkommer det månadsavgift och årsavgift på många kreditkort.

Viktigast av allt är att komma ihåg att du alltid är skyldig att betala tillbaka de belopp du använder. Om du inte gör det kommer skulden förr eller senare hamna hos ett inkassobolag och därefter hos Kronofogden vilket kan skada din verksamhet och i värsta fall tvinga er i konkurs.

Därför måste du alltid granska alla villkor och förstå vad som förväntas av dig, innan du ansöker om ett företagskort. Efter att ansökan ha beviljats och du börja använda ditt kreditutrymme som börjar nämligen villkoren att gälla och då kan du inte ta dig ur avtalet igen.

Frågor & svar om Kreditkort företag

Hur fungerar ett företagskort?

Ett företagskort är ett kreditkort som du kopplar till din verksamhet. Därefter kan du använda kortet till alla utgifter inom verksamheten. Bra företagskort sköter även bokföringen automatiskt i det program som du redan använder vilket kan spara dig många timmar administrativt arbete varje månad.

Vilket är det bästa företagskortet?

Mynt företagskort är det absolut bästa kreditkortet för företag idag, det råder det inga tvivel om.

Hur mycket kostar ett företagskort?

Vi anser som sagt att Mynt är det bästa företagskortet och det är GRATIS att använda. Kortet har även en 30 dagars räntefri period vilket innebär att du helt kan undvika att betala ränta.

Hur får man ett företagskort?

För att få ett företagskort behöver du ett registrerat företag (aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma). Ansökan gör du via kreditföretagets hemsida och tar sällan mer än ett par minuter. I likhet med privata kreditkort måste din verksamhet leva upp till vissa krav för att godkännas för en kredit; framför allt gällande betalningsmöjlighet. Du kan alltså inte ansöka om ett större kreditutrymme än ditt företag har råd med och du kan heller inte ansöka om ett företagskort om ditt företag går med förlust eller är på väg mot en konkurs.

Med det sagt är det lättare att beviljas en kredit som företag än det är som privatperson.

Följ diskussion
Meddela mig om
Betygsätt kreditkortet
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer