Kortinfo

Årsavgift

0 kr Gäller första året, därefter 295 kr/år

Högsta kredit

150 000 kr

Ränta

18,45%

Räntefria dagar

55 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Nej
 • Åldersgräns: 20 år
 • Årsinkomst: 125 000 kr

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Samsung Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 20,28%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 1,50 %, minst 35 kr
Uttag utomlands 1,50 %, minst 35 kr
Valutapåslag 1,75 %
Aviavgift 29 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Upp till 5 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti
 • Ingen årsavgift första året

Nackdelar

 • Högre effektiv ränta än kort i samma kategori
 • Lämpar sig främst om man handlar mat på Coop

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är Coop Mastercard?

Coop Mastercard är ett förmånligt konto- och kreditkort för dig som har ett stort matkonto eller lever i ett större hushåll, till exempel en barnfamilj. Ju mer du handlar, desto bättre bonus och rabatter får du.

Bonusen kan användas i Coop bonusshop som har ett generöst utbud av alltifrån biobiljetter och värdecheckar till resor. Rabatterna är bland annat kopplade till dina tidigare inköp vilket gör att du får rabatt på varor som du ofta handlar.

Varje gång du handlar med kortet får du bonus på alla dina inköp där Mastercard accepteras. Kortet har en generös reseförsäkring, köpförsäkring och räntefri kreditperiod. Med kortet kan du göra alla dina banktjänster via webben eller i appen.

Eftersom kortet erbjuder så många rabatter och förmåner i form av försäkringar kan kortet passa även för dig som lever i ett mindre hushåll och inte har ett så stort matkonto. Men om du inte är intresserad av matlagning eller i behov av omfattande försäkringar kanske du ska titta på ett vanligt shoppingkort.

Erbjuder Coop Mastercard någon bonus?

Med Coop Mastercard får du poäng på allt du handlar med kortet, både när du betalar på Coop och på andra butiker. Kortet ger dig 0,5 poäng per krona på alla dina köp. Utöver poängen får du bonus enligt något som Coop kallar för poängtrappan. När du handlar på Coop får du därmed 0,5 poäng per krona utöver poängen du tjänar enligt poängtrappan.

Ju mer du handlar på Coop desto mer poäng får du. För varje tusenlapp du handlar för hos Coop flyttar du upp ett steg i trappan och tjänar fler poäng per krona. Första tusenlappen ger 0,5 poäng per krona. Nästa tusenlapp ger 1 poäng per krona. Så fortsätter det hela vägen upp till 5 poäng per krona. Allt du handlar för över 5 000 kronor per månad ger alltså 5 poäng per krona.

Som medlem kan du använda intjänade poäng genom att plocka ut värdecheckar från Coop eller utnyttja erbjudanden från någon av Coops partner. Allt finns samlat i poängshoppen som du hittar på Coop.se, i Coop-appen eller i Medlemspunkten i butik.

Bonuserbjudande

 • Minst 0,5 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Öka antalet poäng per krona per 1000 kr spenderade
 • Max 5 poäng per krona på alla köp

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Coop Mastercard?

Med Coop Mastercard får du kontinuerligt erbjudanden på varor i butik och varor som du handlar regelbundet. Dessutom får du erbjudanden på mycket annat som rabatter på spa, hotell, resor, nöje och mycket annat. 

I jämförelse med kort i samma kategori är det ganska likvärdigt, men jämför vi med alla andra kreditkort är Coops erbjudanden mycket bättre än många andra.

Hur bra är Coop Mastercards reseförsäkring?

Coop Mastercards reseförsäkring är varken bättre eller sämre än något annan matkort.

Coop Mastercards reseförsäkring är likvärdigt andra kort i samma kategori, det är inget som sticker ut. Både Coop Mastercard och Ica Bankkort Plus erbjuder samma innehåll i reseförsäkringen.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Resestartsskydd
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Nödbiljetter
 • Nödkontanter

Vilka övriga försäkringar ingår?

Med Coop Mastercard ingår en mycket bra köpförsäkring när du handlar med kortet. I köpförsäkringen ingår bland annat prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti. Eftersom försäkringarna ingår i Coop Mastercard behöver du inte utöka din hemförsäkring med dessa vilket gör att du sparar pengar. Dessutom ingår en försäkring som täcker förlust av nyckel.

Prisgarantin innebär att Coop regelbundet kontrollerar konkurrenternas priser. Om samma vara finns till ett lägre pris i någon annan butik återbetalar Coop mellanskillnaden. 

Drulleförsäkringen heter egentligen allriskförsäkring och är oftast ett tillägg till hemförsäkringen som träder i kraft när en olycka inträffar eller om du råkar ha sönder något. 

Förlängd garanti innebär att garantin förlängs med ytterligare ett år efter att den ordinarie garantin har slutat gälla när du köper fabriksny hemelektronik och hushållsmaskiner. 

Coop Mastercard har till skillnad från Ica Bankkort Plus prisgaranti och en försäkring som täcker förlust av nyckel. Utöver det är båda korten ganska likvärdiga när det gäller försäkringar.

Hur hög ränta är det på Coop Mastercard?

Räntan ligger mittemellan och sticker inte ut på något sätt. Den effektiva räntan, det vill säga den totala kostnaden på krediten, sticker inte heller ut i en generell jämförelse av alla kreditkort. Men i jämförelse med andra kort i samma kategori som Ica Bankkort Plus har Coop Mastercard en mycket högre ränta och effektiv ränta.

Antalet räntefria dagar uppgår till 55 dagar, vilket är något färre än kort i samma kategori.

 • Effektiv ränta * 20,28 %
 • Nominell ränta 18,45 %
 • Räntefritt 55 dagar
* Exempel: Effektiv ränta är 20,51 % vid betalning med e-faktura (24,25 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).

Vilka andra avgifter har Coop Mastercard?

Årsavgiften på Coop Mastercard är inget som direkt sticker ut; den ligger på en rimlig nivå i förhållande till andra kreditkort och lite lägre än kort i samma kategori. Däremot är extrakortet ganska billigt i jämförelse med andra kort i samma kategori.

Andra avgifter som kan tillkomma är en aviavgift om du vill få räkningen i form av pappersfaktura, uttagsavgift både i Sverige och i utlandet samt valutapåslag när du använder kortet utomlands. 

I förhållande till kort i samma kategori blir det lite dyrare att ta ut pengar med Coop Mastercard än med Ica Bankkort Plus, som inte har någon uttagsavgift.

 • Årsavgift
  0 kr Gäller första året, därefter 295 kr/år
  295 kr
 • Valutapåslag 1,75 %
 • Uttag Sverige 1,50 %, minst 35 kr
 • Uttag utomlands 1,50 %, minst 35 kr

Coop Mastercard kontakt

Coop Mastercards kundtjänst är bra och lätt att kontakta eftersom det går att kontakta kundtjänsten på flera olika sätt. Du kan kontakta kundtjänsten via e-post, telefon eller genom att använda talsvar.

Coop Mastercard har telefontid helgfria vardagar under dagtid. På Coops hemsida kan du kontakta dem via e-post genom att fylla i ett formulär. I formuläret finns det förval för vad ditt ärende handlar om vilket gör det väldigt enkelt och smidigt att ställa frågor. 

Coops frågor och svar-sida innehåller många frågor med utförliga svar och det går att få svar på de flesta generella frågorna där.

Vi kontaktade Coop Mastercard genom frågeformuläret på Coops hemsida och fick svar inom ett dygn. Dock kunde Coops kundtjänst inte besvara våra frågor utan hänvisade oss vidare till Entercard med tydliga instruktioner för vart vi skulle ringa och vilka knappval vi skulle göra. 

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Mastercard Coop värt pengarna?

Coop Mastercard är ett mycket prisvärt kort. Kortet har låga avgifter, ett mycket fördelaktigt bonusprogram och omfattande försäkringar. För barnfamiljer eller personer som tycker om att laga mat och har ett stort matkonto är kortet väldigt förmånligt eftersom man får rabatter kopplade till sina tidigare inköp. 

För dig som tycker om att resa finns det kontinuerliga erbjudanden på tåg- båt- och flygresor. Dessutom kan du omvandla dina bonuspoäng till Sas Eurobonuspoäng.

I och med bonusprogrammet och alla rabatter tjänar man snabbt igen både huvudkortets och extrakortets årsavgift.

Frågor och svar om Coop kreditkort

Hur ansöker jag om Coop Mastercard?

Det är enkelt att ansöka om Coop Mastercard. Du ansöker på Coops hemsida där du fyller i de vanligaste uppgifterna som namn, personnummer, e-post, inkomst, anställningsform med mera. Därefter får du signera din ansökan med mobilt bank-id.

För att ansöka om Coop Mastercard måste du vara myndig och ha en giltig id-handling.

Hur aktiverar jag mitt Coop Mastercard?

Ditt Coop Mastercard är aktiverat när du får det så du kan använda det direkt.

Hur spärrar jag mitt Coop Mastercard?

Du kan spärra ditt Coop Mastercard dygnet runt, antingen på telefon eller via webben. På Coops hemsida finns det klara och tydliga instruktioner om hur du spärrar kortet.

Ett tips är att lägga in telefonnumret i din mobil, så att du har tillgång till det även om du befinner dig på en plats där internetuppkopplingen är begränsad. Då kan du lätt spärra ditt kort genom att ringa ett samtal.

Vart kan jag se mitt poängsaldo?

Du kan se ditt poängsaldo (från poäng intjänade på och utanför Coop) när du loggar in på Coop.se, i Coop-appen eller i Medlemspunkten i butik. Kom ihåg att hålla koll på uppdateringar av Coop-appen.

Hur loggar jag in på Coop Mastercard?

Du kan logga in på Coop Mastercard via Coops hemsida eller via appen som finns tillgänglig för iOS och Android. Efter att du loggat in får du översikt över ditt konto och kan dessutom beställa mat, bläddra bland tusentals recept, se rabatter, hålla koll på intjänade poäng och mycket mer.

Avsluta Coop Mastercard, hur gör man?

Det finns tre olika tillvägagångssätt att avsluta ditt coop mastercard. Det enklaste är att göra det via telefon eller på mina sidor, på webben.

De tre olika alternativen är:

 • Via telefon på nummer 0771-17 17 17
 • Via webben på https://coopmastercard.coop.se/
 • Eller via brev till EnterCard Kundservice, 105 34 Stockholm. Väljer du att skicka brev så fyller du i personnummer, namn, underskrift och produkt som du önskar avsluta samt anger tydligt att du önskar avsluta produkten.
Koppla coop kort till bankkort

För att koppla ditt coop kort till ditt bankkort så loggar du in på mina sidor. Därifrån så bekräftat du ditt medlemskap till inloggningen via din profil genom att först trycka på ”inställningar”.

Därefter går du till Mina uppgifter > Medlemskap så kommer du till en länk som säger ”Är du redan medlem? Koppla ditt kort här”.

Därefter bekräftar du bara ditt medlemskap enkelt via mobilt bankID. När detta är utfört så kan du se poängsaldo, historik och hur du använt dina poäng hittills. 

Coop mastercard login, hitta inlogget

Här kan du enkelt följa länken nedan för att komma till Coop Mastercard login för att nå ”mina sidor” där du bland annat kan se ditt poängsaldo och nyttjad kredit.

Jämför med andra liknande matkort

ICA Bankkort Plus
ICA Bankkort Plus
 • 1 bonuspoäng för varje spenderad krona på ICA
 • Reseförsäkring och allriskförsäkring ingår
 • Exklusiva erbjudanden och rabatter på ICA
2.5 av 5
Läs omdöme
Remember Flex
Remember Flex
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300+ butiker
 • Återbäring även på hotell, flyg- och utlandsresor
 • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
5.0 av 5
Läs omdöme