SAS byter till SkyTeam

Nyheter

SAS står inför en stor förändring genom att byta från Star Alliance till SkyTeam, vilket påverkar både resenärers förmåner och EuroBonus medlemmars poängsystem. I denna artikel djupdyker vi i övergångens effekter, inklusive vad det innebär för medlemmars status och hur det förbättrar den globala reseupplevelsen.

SAS byter från Star Alliance till SkyTeam

På din resa med SAS kommer du att märka en förändring som blir aktuell senare i år. SAS, som historiskt sett varit en del av Star Alliance, kommer att byta flygbolagsallians. Den 31 augusti 2024 är den sista dagen SAS är en del av Star Alliance.

När övergår SAS till SkyTeam?

Från och med den 1 september 2024, räkna med att SAS passagerare får tillgång till förmåner hos SkyTeam-alliansens medlemmar. SkyTeam är känt för sitt globala nätverk, och med detta bytet får du som resenär möjlighet att nå över 1 060 destinationer världen över.

  • 31 augusti 2024: Sista dagen som medlem i Star Alliance
  • 1 september 2024: Första dagen som medlem i SkyTeam

Bytet innebär att du som EuroBonus-medlem bör förvänta dig att de poäng och förmåner du tidigare fick genom Star Alliance nu kommer att speglas inom SkyTeam-alliansens olika flygbolag.

Vad innebär detta för Eurobonus-medlemmar?

Dina poäng och användning av dessa fortsätter som vanligt fram till den 31 augusti 2024. SAS kommer officiellt att gå med i SkyTeam den 1 september 2024. Efter detta datum kan du tjäna och använda poäng hos alla samarbetsbolag inom SkyTeam. 

Eurobonus

Intjäning av bas- och bonuspoäng kommer att överföras till SkyTeam, och det kommer fortfarande vara möjligt att boka resor med bonuspoäng hos Star Alliance fram till den 31 augusti och genomföra dessa resor även efter övergången.

Kreditkort som är kopplade till EuroBonus-programmet:

  • SAS EuroBonus Mastercard fortsätter att ge dig poäng för vardagsinköp som kan omvandlas till flygresor.
  • SAS Amex Classic ger poäng vid varje köptillfälle och extra reseförmåner.
  • SAS Amex Premium erbjuder fler poäng per krona och även reseförsäkring.
  • SAS Amex Elite är det mest förmånliga kortet med högst poängintjäning och tillgång till ytterligare förmåner och service.

SAS EuroBonus Silver

Som Silvermedlem kommer din status att motsvara SkyTeam Elite. Detta ger dig prioriterad incheckning och boarding hos alla SkyTeam-flygbolag. De flesta fördelar som gäller för Silver-nivå inom SAS EuroBonus kommer att bibehålla hos de flesta bolag inom SkyTeam.

SAS EuroBonus Gold

För dig som är Guldmedlem kommer din status att motsvara SkyTeam Elite Plus. Detta inkluderar fördelar som tillgång till lounges världen över och extra bagage hos alla SkyTeam-medlemmar. Intjäningen mot Lifetime Gold kommer också att finnas kvar i framtiden.

SAS EuroBonus Diamant

Som Diamantmedlem blir du också SkyTeam Elite Plus-medlem. Tilläggsförmåner som exklusiv service och högre prioritet vid väntelistor hos alla SkyTeam-flygbolag ingår.