Bästa kreditkortet på resan

Reser du mycket är det helt klart värt att skaffa ett kreditkort för resor. Ett kreditkort för resor gör det mycket enklare och mer bekvämt att resa, tack vare alla förmåner.

Ett resekort är oftast kopplat till ett bonussystem där du får poäng som du kan växla in mot bonusresor och mycket annat. En del resekort kan även erbjuda väldigt bra och förmånliga rabatter på hotell och hyrbilar.

SAS Eurobonus World Premium Mastercard
SAS Eurobonus World Premium Mastercard
 • Upp till 25 bonuspoäng per 100 kr på alla köp
 • Boka eller uppgradera flygbiljetter med poängen
 • Få tillgång till lounger och exklusiva rabatter
3.5 av 5
Läs omdöme

Vad vi gillar med kreditkortet

Det bästa med SAS Eurobonus World Premium är bonussystemet och alla förmåner du får på flyget och flygplatsen som Eurobonusmedlem. Det är lätt att tjäna bonuspoäng, och om du har missat att registrera poängen har du upp till sex månader på dig att efterregistrera den.

Dessutom går det att använda bonuspoängen på ett mycket flexibelt sätt, framför allt när det gäller att boka bonusresor. Eftersom SAS är en del av Star Alliance kan du boka en bonusresa med 28 flygbolag. 

Värt att notera

Med extrakortet PointEarner kan du och din partner eller någon annan familjemedlem samla fler Eurobonuspoäng. Tillsammans kan ni alltså nå er drömresa mycket snabbare.

Varför du borde skaffa SAS Eurobonus World Premium

Du bör skaffa SAS Eurobonus World Premium för det suveräna bonussystemet och alla förmåner du får när du är ute och reser. Visserligen har SAS Eurobonus World Premium en lite högre årsavgift än andra resekort. Men eftersom det är ett premiumkort får du väldigt många lyxiga förmåner.

Läs mer & ansök

Hur vi avgör vilket kreditkort som är bäst på resan

Bonusprogrammet är en viktig del i hur vi avgör vilket kreditkort som är bäst att resa med. I stort sett alla kreditkort kopplade till ett flygbolag har ett omfattande bonusprogram där du tjänar bonuspoäng på varje spenderad krona.

Dock skiljer sig dessa kreditkort åt i hur mycket bonus du tjänar, hur lätt du kan använda den och hur snabbt det går att tjäna bonus och stiga i medlemsnivå.

Det bästa kreditkortet för resor är kreditkort som är kopplade till ett flygbolag. Med ett kreditkort som är kopplat till ett flygbolag går det snabbt och lätt att tjäna bonus. Det är också bra om man kan använda bonusen flexibelt och om kortet erbjuder många förmåner och bekvämligheter för dig som är ute och reser mycket. 

För att välja bästa kreditkortet på resan med flest förmåner har vi tittat på

 • Bonusprogram. Omfattning av bonusprogrammet och vad det erbjuder är väldigt avgörande. Är det enkelt och lätt att tjäna bonuspoäng och går det att använda bonusen på ett flexibelt sätt?
 • Förmåner. Förmåner i samband med din resa som fast track, priority pass, tillgång till lounge och uppgradering på resan är viktiga om du reser ofta. Det är alltid skönt och trevligt med lite bättre benutrymme eller att bli erbjuden mat ombord på planet.
 • Reseförsäkring. En bra och omfattande reseförsäkring är ett stort plus i kanten. Men det är inte alltid kortet som har den mest omfattande reseförsäkringen som är det bästa kreditkortet på resan. Det räcker om kreditkortet erbjuder en reseförsäkring som innehåller de viktigaste skydden som avbeställningsskydd, bagageförsening, personförsening, olycksfallsskydd och självrisk hyrbil utomlands.
 • Avgifter. Om du handlar med kortet utomlands eller tar ut pengar är det bra om du har koll på hur hög uttagsavgift och valutapåslag kortet har. Kreditkort kopplade till resor är väldigt lika när det gäller den här typen av avgifter. De allra flesta kreditkort har ett valutapåslag som ligger runt två procent.

Varför är ett kreditkort bra när du reser?

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort för resor, även kallat resekort. Resekort har ofta flera förmåner och rabatter som är förknippade till resor. Många av de kreditkort som är kopplade till resor är även kopplade till flygbolag.

 Ett kreditkort som är kopplat till ett flygbolag underlättar din resa eftersom det gynnar dig både före, under och efter resan. Du kan bland annat få njuta av bekvämligheter som fast track och tillgång till flyglounger. I flyglounger kan du ta en bit mat i avkopplande miljö, koppla upp dig mot internet eller bara läsa en tidning.

Många resekort har även någon typ av reseförsäkring. De kan till exempel täcka upp för självrisken på hyrbil om olyckan skulle vara framme.

Överväg att skaffa ett kreditkort med reseförmåner om du

 • Reser mycket
 • Ofta bor på hotell
 • Bokar hyrbil ofta

Vad ska man tänka på när man väljer kreditkort för resor?

När du ska jämföra kreditkort som är bra att använda när du reser finns det flera saker att tänka på. Fundera över vad som är viktigt för dig när du är ute och reser. Är det viktigt att få tillgång till lounge och fast track eller är kortets reseförsäkring och övriga försäkringar viktigare?

Välj ett kreditkort som ger dig en så bekväm resa som möjligt. Det är viktigt att jämföra både förmåner, rabatter och utgifter som kan tillkomma när du använder kortet utomlands.

Värt att titta extra på när du jämför kreditkortets reseförmåner

 • Bonussystem
 • Förmåner i samband med flygresor
 • Kortets reseförsäkring och övriga försäkringar
 • Avgifter för kontantuttag
 • Valutapåslag
 • Tillgång till Lounge

Läs mer & ansök

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu