Bästa kreditkortet med lounge access

Lounge access är något som är riktigt skönt att ha om man flyger ofta. Loungen är en lugn och avkopplande plats där du kan arbeta, umgås eller bara koppla av. I loungen serveras det mat och dryck, och det finns alltid tillgång till gratis wifi. Det är främst premiumkorten som erbjuder ett större utbud av lounger över hela världen.

Lounge accessen är oftast kopplad till ett medlemskap hos ett flygbolag. Men det finns också kort som inte har någon koppling till flygbolag och ändå erbjuder lounge access. Vissa kort låter dig bjuda med en gäst eller upp till fyra familjemedlemmar.

Handelsbanken Platinum
Handelsbanken Platinum
 • 1 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Priority Pass och tillgång till flyglounger
 • Concierge service dygnet runt
4.5 av 5
Läs omdöme

Vad vi gillar med kreditkortet

Det bästa med Handelsbanken Platinum är att kortet inte har några begränsningar för hur många loungebesök du får göra. Du får med andra ord göra hur många besök du vill utan extra kostnad. Om du vill ta med dig en gäst kostar det 28 euro.

Kortet har dessutom en av marknadens mest omfattande reseförsäkringar, vilket är väldigt bra att ha när man reser ofta. Med Handelsbanken Platinum ingår det även en prisgaranti och allriskförsäkring när du handlar med kortet. 

Värt att notera

Med Handelsbanken Platinum ingår det ett Priority Pass som ger dig fritt tillträde till över 1 200 lounger. 

Varför du borde skaffa Handelsbanken Platinum

Om du reser ofta och använder loungen regelbundet bör du skaffa Handelsbanken Platinum eftersom kortet ger dig fri tillgång till över 1 200 lounger över hela världen. Även kortets reseförsäkring är riktigt bra och innehåller fler skydd än många andra resekort. I jämförelse med andra likvärdiga kort är Handelsbanken Platinum ett prisvärt kreditkort. 

Läs mer & ansök

Hur vi avgör vilket kreditkort som har bäst lounge access

De viktigaste kriterierna när vi avgör vilket kreditkort som har bäst lounge access är: antalet lounger som man har tillgång till, kostnaden för att besöka loungen och om man får ta med en vän. Förutom det är det ett extra plus om kortet erbjuder fast track, andra reseförmåner och en omfattande reseförsäkring.

För att välja bästa kreditkortet med lounge access har vi tittat på

 • Antalet lounger. Hur många lounger som man får tillgång till är den viktigaste faktorn. Det bästa är om kreditkortet ger dig tillgång till loungen oavsett flygbolag. Kreditkort som är kopplade till flygbolag ger dig inte automatiskt tillgång till lounger. För att få tillgång till loungen med ett kreditkort som är kopplat till ett flygbolag måste du först tjäna in statuspoäng. 
 • Kostnader. De allra flesta premiumkorten erbjuder lounge access. Dock är det inte alla kreditkort som erbjuder det kostnadsfritt. Flera premiumkort erbjuder ett begränsat antal besök eller tar ut en avgift för varje besök. Det är väldigt få kort som erbjuder helt kostnadsfria besök i loungen. Reser du ofta är det bäst med ett kreditkort som erbjuder kostnadsfria besök, annars kan det bli väldigt dyrt. Avgifterna för ett loungebesök ligger oftast runt 30 euro.
 • Ta med en vän. En fördel är om du får ta med dig en vän in i loungen. Kreditkort som är kopplade till flygbolag tillåter oftast att man får ta med sig en vän kostnadsfritt in i loungen. Dock är tillgången till loungen och om du får ta med dig en vän kopplat till din status. De kort som inte är kopplade till flygbolag men som ändå erbjuder dig lounge access tillåter dig att ta med en vän in i loungen till en extra kostnad. 

Varför är ett kreditkort med lounge access bra?

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort som erbjuder lounge access. För det första blir det mycket bekvämare och trevligare att resa. Det är skönt att kunna koppla av i loungen innan resan eller om du mellanlandar.

Är flyget försenat är det väldigt bekvämt att ha tillgång till lounge. I loungen serveras både mat och dryck, så du behöver aldrig betala dyra priser som det oftast är på flygplatsrestauranger. Dessutom har du tillgång till gratis wifi.

Överväg att skaffa ett kreditkort med lounge access om du

 • Reser ofta
 • Ofta mellanlandar

Vad ska man tänka på när man jämför kreditkort med lounge access?

När du ska jämföra kreditkort som har lounge acess finns det flera saker att tänka på. Det viktigaste är tillgängligheten och om besöken är avgiftsfria. Utöver det är det bra om du får ta med dig en vän. Det är extra bra om kreditkortet även erbjuder fast track, en bra reseförsäkring och andra förmåner kopplat till resan.

Värt att titta extra på när du jämför kreditkort med lounge access

 • Tillgänglighet av lounger
 • Kostnader kopplade till loungebesök
 • Möjligheten att ta med en vän
 • Fast track
 • Reseförsäkring
 • Andra förmåner kopplade till resan

Läs mer & ansök

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Skribent alexandra.stenvall@kreditkort.nu