Att boka en resa med kreditkort kan ge dig flera fördelar. När du betalar resan med kreditkort kan du ofta få tillgång till reseförsäkring, bonuspoäng och andra förmåner. Du kan också känna dig tryggare då kreditkort oftast ger bättre skydd vid oförutsedda händelser.

Boka resa med kreditkort

Här kan du jämföra och hitta det bästa kreditkortet för resan.

Innehåll

Fördelar med att boka resan med kreditkort

Fördelar med att boka resan med kreditkort

Bonuspoäng och rabatter

När du betalar för resor med ditt kreditkort kan du dra nytta av bonuspoäng och rabatter. Många kreditkort erbjuder poängsystem där du kan tjäna poäng för varje krona som spenderas på resor, hotell och andra relaterade utgifter. Dessa poäng kan sedan användas nästa gång du ska ta med kortet utomlands eller andra belöningar.

Här kan du hitta: Kreditkort med bonus.

Tillgång till lounger

Att använda ett kreditkort för att betala för din resa kan ge dig tillgång till lounger på flygplatsen. Dessa lounger erbjuder ofta bekväma sittplatser, gratis WiFi, dryck och snacks samt en lugnare miljö än de allmänna terminalerna.

Maximera dina resefördelar genom att förstå hur flygbolagens bonussystem fungerar med ditt kreditkort. Lär dig mer om Lufthansa Miles & More’s bonussystem och SAS EuroBonus.

Här kan du hitta: Kreditkort med lounge acess.

Valutaväxling och avgifter

Med ett kreditkort kan du undvika höga valutaväxlingsavgifter och uttagsavgifter när du reser utomlands. Kreditkort kan erbjuda bättre växelkurser än att växla pengar lokalt, och vissa kort har låga eller inga uttagsavgifter för internationella transaktioner. Här kan du jämföra och hitta det bästa kreditkorten utan valutapåslag och kreditkort utan uttagsavgift.

Här kan du läsa mer om:

Vilka försäkringar ingår när du bokar resan med kreditkort?

Försäkringar som ingår när man bokar resan med kreditkort

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

När du bokar en resa med ditt kreditkort, kan du också dra nytta av reseförsäkring som erbjuds av Visa och Mastercard. Läs mer om Reseförsäkring Visa och Mastercard Reseförsäkring.

Reseförsäkringen ger dig skydd vid sjukdom, olycksfall eller andra oförutsedda händelser under resan. Avbeställningsskyddet gäller om du måste avboka din resa på grund av sjukdom eller olycksfallsskada.

Här hittar du: kreditkort med reseförsäkring.

Försenat bagage och försenad ankomst

Försäkringen täcker också kostnader vid försenat bagage eller försenad ankomst. Om ditt bagage blir försenat eller om du ankommer senare än planerat på grund av förseningar inom resan, kan du få ersättning för de extra utgifter som uppstår.

Självrisk och självriskeliminering

Självrisk gäller för vissa av de försäkringar som ingår när du bokar din resa med kreditkort. Om du behöver utnyttja försäkringen kan du bli skyldig att betala en del av kostnaderna själv. Det är viktigt att kontrollera villkoren för självrisk och om det finns möjlighet att eliminera den genom att betala en extra avgift.

Hälsorelaterade risker

Hälsorelaterade risker

Akut Sjukdom

När du bokar en resa med kreditkort är det viktigt att tänka på risken för akut sjukdom. Om du skulle drabbas av en sjukdom innan eller under din resa kan detta förändra dina planer. En del kreditkort inkluderar en kompletterande reseförsäkring som kan skydda dig ekonomiskt om en sådan situation inträffar.

Olycksfallsförsäkring

Olycksfall kan också inträffa under din resa, och det är lika viktigt att vara skyddad mot sådana händelser. Genom att boka din resan med kreditkortet kan du få tillgång till skydd vid olycksfall som täcker exempelvis sjukvård och nödvändig transport tillbaka till Sverige. 

Vi rekommenderar att du kollar upp vilka försäkringar som gäller för just ditt kreditkort och att alltid se över dina försäkringar inför resan för att undvika oförutsedda problem.

Fördelar med att betala med kortet under resan

Fördelar med att betala med kortet under resan

Hotell

Att använda ditt kreditkort vid betalning av hotellrummet ger dig flera fördelar. För det första innebär det en trygghet i och med att du inte behöver bära med dig kontanter. Dessutom kan det vara bra att veta att många hotell erbjuder bättre priser och kampanjer för de som betalar med kreditkort.

Hyrbil

När det kommer till att hyra bil under resan är det fördelaktigt att använda ditt kreditkort. Många hyrbilsföretag kräver kreditkortsgaranti för att täcka eventuella extra utgifter, som skador eller försenad återlämning. Kreditkort gör betalningen smidig och du får också tillgång till eventuella försäkringar som kortet erbjuder.

Restaurang

Att betala med kreditkort på restauranger ger dig flera fördelar – det är säkert, smidigt och du behöver inte oroa dig för att räkna och växla valuta. Dessutom kan du i vissa fall samla poäng och bonusar genom att använda ditt kreditkort på utvalda restauranger.

Reseaktiviteter

När du bokar aktiviteter och sport under resan kan det vara smart att använda ditt kreditkort. Betalningen blir enkel, säker och i många fall erbjuds avbokningsskydd som förmån när du betalar med kreditkortet.

Vanliga frågor och svar

Kan man betala resa med kreditkort?

Ja, det går att betala din resa med kreditkort. Många företag accepterar kreditkort som betalningsmetod.

Varför betala resa med kreditkort?

Att betala resa med kreditkort ger flera fördelar, såsom enkelhet, bekvämlighet och möjligheten att spåra utgifter. Vissa kort erbjuder bonusprogram och förmåner för användarna.

Vilket kreditkort är bäst att betala resa med?

Det bästa kreditkortet för dig beror på dina personliga preferenser och behov. Vissa kreditkort erbjuder fria valutapåslag eller cashpoints vid flygresor, som kan vara förmånliga vid resor.

Vilka kreditkort har avbeställningsskydd?

Många kreditkort inkluderar avbeställningsskydd som en del av reseförsäkringen. Kolla villkoren för ditt specifika kort för att se om det erbjuder detta skydd.