Mastercard Reseförsäkring
Innehåll
Innehåll

Vad är Mastercard reseförsäkring?

Mastercard reseförsäkring är en extra försäkring som träder i kraft när du betalar en resa med ditt Mastercard kort. Den fungerar som en komplettering till din ordinarie hemförsäkring och ger fördelar som avbeställningsskydd och ersättning vid försenat bagage.

Vad ingår i Mastercard kreditkorts reseförsäkringar?

 • Avbeställningsskydd – Om du behöver ställa in din resa på grund av oförutsedda händelser, kan du få ersättning för de kostnader du redan betalat.
 • Ersättning vid försenat bagage – Om ditt bagage blir försenat, ger reseförsäkringen ersättning för de extra utgifterna du behöver göra.
 • Självriskskydd för hem- och bilförsäkring – Om du råkar ut för en olycka under resan, kan Mastercard reseförsäkring täcka självrisken för din hem- eller bilförsäkring.

För att reseförsäkringen på ditt Mastercard ska gälla, behöver du betala minst hälften av resan med ditt kreditkort

Fördelar med Mastercard reseförsäkring

Vad ingår i mastercards reseförsäkring

Mastercard reseförsäkring erbjuder flera fördelar för resenärer:

 • Trygghet – En extra försäkring som kompletterar din vanliga hemförsäkring.
 • Omfattande skydd – Gäller vid försening av transportmedel, avbeställningsskydd, olycksfallskada, med mera.

Några punkter att tänka på:

 • Betala minst 50% av resan med Mastercard för att aktivera försäkringen
 • Inga extra avgifter för försäkring och avbeställningsskydd

Mastercard reseförsäkring ger en säkrare och tryggare resa för dig och dina nära. För att skydda dig ytterligare bör du se till att han en ordentlig hemförsäkring samt ett kreditkort med andra försäkringar, exempelvis en elektronikförsäkring eller en tanka-fel-försäkring.

Nackdelar med Mastercard reseförsäkring

Trots flera fördelar med Mastercard försäkring, finns det några nackdelar att tänka på:

 • Begränsade ersättningsbelopp – Vissa försäkringstäckningar har en övre gräns för ersättningen, vilket kanske inte täcker alla dina utgifter.
 • Undantag – En del reseförsäkringsskydd gäller inte för vissa situationer, som exempelvis extrema sporter eller resor till länder med hög risk.
 • Självrisk – Vissa delar av försäkringen kan ha en självrisk, vilket innebär att du måste betala en viss del av kostnaderna själv innan försäkringen täcker resten.
 • Erbjuds endast med vissa Mastercard-kort – Inte alla Mastercard-kort kommer med reseförsäkring, så du bör kontrollera med din bank eller kortutgivare för att se om det ingår i ditt kort.

Jämförelse – reseförsäkring Mastercard och andra 

Mastercard reseförsäkring skiljer sig från andra reseförsäkringar på flera sätt. Medan vissa försäkringar kräver att du köper en separat policy för varje resa, aktiveras reseförsäkring på Mastercard automatiskt när du betalar för din resa med ditt kort.

En fördel med denna reseförsäkring jämfört med exempelvis reseförsäkringen på Visakort, är att du bara behöver betala 50 % av din resa och inte 75 % som annars är standard i branschen.

Det finns också andra kreditkortsförsäkringar som ingår på alla kort från Mastercard.

Vanliga frågor om Mastercard reseförsäkring

Vad har jag för reseförsäkring via Mastercard?

Beroende på vilket Mastercard kreditkort som du har så inkludera reseförsäkringen, avbokning av resa, förlorade eller stulna ägodelar, medicinska kostnader och mer.

Vilka kostnader täcker reseförsäkringen från Mastercard?

Reseförsäkringen täcker oftast oförutsedda händelser som sjukdom, olycka, stöld och förseningar. Det exakta innehållet varierar mellan olika försäkringsbolag och kortutgivare.

Vad gäller för avbeställningsskydd med Mastercard?

Avbeställningsskydd gäller oftast när du avbokar en resa på grund av sjukdom, olycka eller dödsfall inom familjen. Var noga med att läsa villkoren för avbeställningsskydd för ditt specifika kort.