Finns det kreditkort till mobilen?

Det finns inget fysiskt kreditkort till mobilen. Däremot kan du få krediter som kan hanteras genom mobilen, vilket fungerar nästan som om du skulle ha ett kreditkort i mobilen. Den typen av kredit kallas för kontokredit.

Det finns också flera olika betallösningar där du kan koppla ditt kreditkort till mobilen, till exempel PayPal och Payson. Det finns även olika typer av appar där det går att betala med mobilen direkt mot kortterminalen. Det här är flera helt olika sätt att betala via mobilen. 

Hur betalar jag med mobilen direkt mot kortterminalen?

Det finns flera olika appar som man kan använda sig av för att kunna betala direkt med mobilen. Några av de mest kända är Google Pay, Samsung Pay och Apple Pay.

Vilken app som du kan använda med din telefon beror på vilken bank och vilken mobiltelefon du har. Swedbank har till exempel utvecklat en helt egen mobillösning för att kunna betala med mobilen. Den här typen av betallösning fungerar i alla butiker som accepterar kontaktlösa betalningar, eller blippbetalningar som de också kallas.

Om du har en Samsung kan du välja om du vill installera Google Pay eller Samsung Pay. Har du en Iphone kan du välja om du vill installera Apple Pay eller Google Pay. När du har installerat appen kopplar du ditt kreditkort till mobilen och din mobil blir som ett kreditkort som du kan blippa med. När du ska betala med mobilen låser du upp telefonen och lägger telefonens baksida mot betalterminalen.

Hur det går till när du ska betala varierar beroende på vilken app som du har installerat. Vissa appar kräver att du bekräftar ditt köp med en pinkod medan andra vill att du bekräftar betalningen med ansiktsigenkänning eller med hjälp av ditt fingeravtryck. Köpet registreras i appen och där sorteras även dina köp för respektive kort som du använder.

PayPal och Payson är två vanliga betalningslösningar på internet

PayPal och Payson är välkända betallösningar för internetköp som du kan koppla ditt kreditkort till och som du sedan använder för att betala ditt köp direkt med mobilen genom deras appar.

När du har kopplat ditt kort till PayPal eller Payson är ditt kort registrerat och du behöver inte tänka på att lägga in dina kortuppgifter varje gång du ska göra ett köp. Med PayPal eller Payson kan du när som helst göra ditt internetköp i mobilen.

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu