Banker Nyheter

Klarnas värde ökar efter ökat intresse och spekulationer kring deras eventuella börsplaner. Detta har lett till att handeln med bolagets aktier ökat skriver Breakit.se

Spekulationerna har varit många kring Klarnas eventuella börsplaner och nu har de tätnat, vilket lett till ett ökat värde på bolaget.

Under många år har det spekulerats kring Klarnas eventuella börsplaner. Något som Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski hela tiden har tillbakavisat. 

Ökad handel av Klarnas aktier

Nu har Klarnas aktier ökat på den så kallade gråa marknaden. Även bolagets värde har ökat på grund av att spekulationerna kring Klarnas börsplaner tätnat.

Handel på den gråa marknaden innebär att det med hjälp av en mäklare handlas med aktier av onoterad bolag utanför en marknadsplats. 

Enligt en av Klarnas aktieägare har denne blivit kontaktad av flera mäklare som visat intresse och velat köpa dennes aktier i Klarna till ett belopp av minst 450 miljoner kronor. Aktiepriset per styck har legat mellan 1 000 och 1 700 kronor. Det ger en värdering av Klarna på mellan 20 och 34 miljarder kronor.

Stabil värdering av bolaget sedan 2015

Under 2018 var det mycket skriverier i pressen om Klarna då anmälningarna till konsumentverket ökade. De vanligast anmälningarna var att de som använt sig av Klarna inte fått någon faktura, vilket lett till påminnelseavgifter och inkasso. Trots det så har värderingen för bolaget legat stabilt sedan 2015.

2015 köpte riskkapitalbolaget Northzone aktier i Klarna som då värderades till 19 miljarder kronor. Efter det har värderingen av Klarna legat relativt stilla.

Under de senaste åren har det sålts av aktier i Klarna. Bland annat har Klarnas grundare Niklas Adalberth sålt av aktier för över 1 miljard kronor enligt tidigare rapportering från Breakit.se. Men Klarna har även fått in nya investerare, bland annat Snoop Dogg som kommer vara Klarnas ansikte utåt.

Foto: Press/Klarna