Revolut-kortet och Revoluts app på telefonRevolut-kortet är ett smart betalkort som finns i tre utföranden. Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Betallösningar Nyheter

Köp har länge varit förknippat med kontanter eller bankkort. Kontanter har länge varit på väg bort och så börjar även bli fallet med bankkorten. Traditionella betalkort är på väg att ersättas med nya smarta betalkort. Här går vi igenom tre smarta betalkort som du kan skaffa redan nu.

I och med att världen blir alltmer uppkopplad öppnas nya betalmöjligheter. Du behöver inte längre använda ett vanligt bankkort. I dag finns det mängder av spännande alternativ som gör det möjligt för dig att handla med exempelvis telefonen eller klockan.

Här är tre av den nya generationens betalkort.

Klarnakortet

Klarnakortet finns i fyra utföranden, så att du kan välja det som du tycker är snyggast. Klarna har valt att placera kortuppgifterna på baksidan som en säkerhetsåtgärd. De blir helt enkelt svårare att kopiera. Du kopplar kortet till ditt vanliga betalkort. Om du vill kan du även koppla Klarnakortet till din telefon och handla med den.

I Klarna-appen kan du sedan sätta gränser för dina köp och bestämma om du vill betala ett köp på en gång eller vid ett senare tillfälle. Vid behov kan du även skjuta upp betalningar. Genom appen får du enkelt koll på alla dina utgifter.

Klarnakortet är helt kostnadsfritt både i Sverige och utomlands.

Lunar Way-kortet

Lunar Way-kortet är ett kort där du för över pengar från ditt bankkonto till Lunar Way-kortet. Det unika med Lunar Way-kortet är att du själv kan ändra valuta. Du kan välja mellan svenska kronor, norska kronor, brittiskt pund, amerikanska dollar och euro.

Både i Sverige och utomlands får du fria uttag och köp. Det enda du behöver göra är att öppna appen och byta din valuta. I appen får du full koll på kortet och kan enkelt sätta upp en budget.

Revolut-kortet

Revolut erbjuder tre olika kort, Standard, Premium och Metall. Alla kort kombineras med en app. I appen får du koll på alla utgifter, och du kan även sätta upp en budget eller föra över pengar till andra.

Revolut är ett betalkort som passar bra för dig som har svårt att spara pengar. Det finns nämligen en funktion som gör att alla köp rundas upp till närmaste hela pris. Örena som sparas hamnar i ett ”valv”. Du sparar alltså lite pengar varje gång du handlar. Du kan dessutom välja mellan att spara i kronor eller kryptovalutor. Det går även bra att donera pengarna till organisationer.

Med premium- och metallkorten kan du växla dina pengar till olika kryptovalutor. Dessutom ingår en sjuk- och reseförsäkring med korten. När du handlar online kan du även skapa ett virtuellt betalkort för att förhindra att dina kortuppgifter sprids.

Med premiumkortet får du 1 procent cashback på köp i Europa och 0,1 procent utanför Europa. Dessutom ingår concierge service.