Banker Nyheter

Kontantlösa betalningar är något som de senaste åren fått allt större utbud, det är inte längre bara kreditkort utan även betalningar via mobilen som utgör en allt större del av betalningarna. Barn har dock ofta blivit utelämnade vid utvecklingen då det ses som osäkert att låta barn hantera kreditkort. Nu lanserar dock företaget Seqr ”Seqr Go” som ska fungera som en säker tjänst för även barn att betala med. 

Seqr Go fungerar som ett begränsat kreditkort för barn

Seqr Go är en satsning på en betalningstjänst för barn som ska fungera genom att en vuxen användare fyller på deras konto genom deras kreditkort/konto på Seqr. Tjänsten i sig består av en app som enkelt laddas ner via Google Play, betalningar sker därefter enkelt genom mobilen. Eftersom att tjänsten inriktar sig på barn ser man även vilka betalningar som gjorts inte bara genom mobilen som använts utan även för den förmyndare som är kopplad till kontot. Genom att koppla föräldrarnas kreditkort till appen för att sedan föra över till barnens konto avser tjänsten att fungera som en digital månadspeng. 

Kontantlösa betalningsmetoder blir allt viktigare 

Idag är Sverige inte i framkant vad gäller möjligheten att betala med kreditkort och via olika appar i butik, Seqr uppger att deras betalningar ska fungera i 30 miljoner butiker i världen. I Sverige är det än så länge bara ca 10% av alla butiker som anges godta dessa typer av kontantlös betalning. Satsningen kan dock anses leda vägen för att fler konsumenter ska få möjligheten att betala utan kontanter och det är inte orimligt att anta att detta ganska nya fenomen snart kommer få ett mycket större genomslag. Om det blir så är Seqr redan på god väg att öppna upp för alla att enkelt betala via mobilen. 

Än så länge är få betalningsmetoder anpassade för barn

Mera traditionella tjänster som kreditkort och kontantkort är idag de absolut vanligaste betalningsmetoderna, men de har ofta haft svårt att anpassas till barn. Kreditkort i sin natur ger möjligheten att handla för stora summor vilket inte är lämpligt för barn. Vissa typer av kontantkort har dock erbjudits till minderåriga med en liknande lösning som finns i Seqr idag, nämligen att föräldrarna kan överföra och övervaka barnets konto. Det här har dock krävt ett rätt stort ansvar av barnet och därför kan Seqr Go förväntas få ett större genomslag allt längre ner i åldrarna.