Två block med procenttecken och pilar.Anyfin vill vara en motpol till konkurrenter inom kreditbranschen genom att erbjuda lägre räntor. Nu slår de upp portarna för sitt första kontor utanför Sverige. Foto: Andrii Yalanskyi/Shutterstock

Kreditgivning Nyheter

Denna sida innehåller annonser

Anyfin har gjort succé på den svenska marknaden och bolagets VD Mikael Hussain menar att företaget nu är redo att breda ut sina vingar. Det meddelar SvD i dag. Nu kommer bolaget att slå upp sina portar i Tyskland.

Efter att Anyfin startade under 2017 har företaget haft en snabb utveckling som mestadels pekat uppåt. Trots det har bolaget långt kvar till lönsamhet och grundarna Sven Perkmann, Filip Polhem och Mikael Hussain säger att det är dags att öka takten.

Klarna är grunden till allt

Vd för Anyfin, Mikael Hussain, säger att en stor anledning till varför han startade bolaget har att göra med hans sjuåriga tid på Klarna där han fick god inblick i delbetalningsbranschen.

– Inget av det satt särskilt väl med mig över tid och det var ytterst därför jag lämnade och sen startade Anyfin, konstaterar Mikael Hussain och framhåller att Anyfin vill vara en motpol till konkurrenterna.

Fördubblad omsättning en förutsättning

År 2020 fördubblade Anyfin sin omsättning gentemot föregående år och omsatte drygt 28 miljoner kronor. Denna utveckling har fått flera investerare att bli intresserade av företaget.

Förutom befintliga ägare, såsom Northzone och EQT Ventures, har två nya ägare tillkommit. Med de nya ägarna, Aumentum Fintech och Quadrille, har Anyfin också fått ett stärkt kapital på närmare 450 miljoner kronor.

– Vi tar in de här pengarna för att göra två saker, båda på temat expansion, säger Mikael Hussain och syftar bland annat på en ny satsning i Tyskland. I Berlin öppnar Anyfins första kontor utanför Sverige.

Privatekonomiska tjänster tillkommer

I höst kommer Anyfins kunder dessutom kunna ta del av en helt ny sparandefunktion som handlar om ett sparkonto med ränta. Vilken ränta det handlar om vill Anyfin inte avslöja i nuläget, men de vet redan nu att det handlar om individuella räntor.

– Vi grundade Anyfin för att vi vill göra skillnad och sätta press på branschen att skapa bättre villkor för konsumenterna, säger Mikael Hussain.