Banker Nyheter

Danska Lunar Way är en kostnadsfri bank-app som hjälper kunder att sköta sin ekonomi. Genom appen kan kunden dessutom koppla ett betalkort. Nu kommer Lunar Way till Sverige och det är Tuva Palm, tidigare CTO på Nordnet, som lanserar tjänsten här.

Lunar Way, från Danmark, är en bank-app som kunderna kan sköta sin ekonomi igenom. Genom appen är det dessutom möjligt för kunden att koppla ett betalkort för att få en överblick över sina utgifter samt kunna sätta upp sparmål.

Nu kommer fintechtjänsten till Sverige och det är Nordnets tidigare CTO, Tuva Palm som ansvarar för Sverige-lanseringen. 

– Lunar Way har alltid byggt sin produkt nära sina kunder och vi har därför börjat sätta upp en community här i Sverige inför launch, säger Tuva Palm till Di Digital.

Tuva Palm investerade i Lunar Way redan 2016 och har därefter haft en plats i företagets styrelse.

Överväger en expansion till Norge

Danska Lunar Way har inte bara planer på att ta sig in på den svenska marknaden. Även vårt grannland i väst, Norge, lockar.

Det finns dock inga konkreta planer på en expandering till Norge för tillfället men det är något man övervägar. Till att börja med fokuserar man på den svenska marknaden där det redan nu råder tuff konkurrens med flera svenska tjänster, däribland Dreams och Tink.

[Ads1]

Tjänsten öppnar för allmänheten i november

Fintechtjänsten är för tillfället inte tillgänglig för allmänheten, utan blir det först i november. Första prioritet för bolaget blir att lansera betalkortet och appen så alla kan börja använda produkten.

Senare under våren kommer man jobba vidare med att utveckla tjänstens funktionalitet.

Hur en svensk lansering kommer mottas återstår att se. I Lunar Ways senaste rapporterade räkenskapsår, vilket avslutades i mitten av förra året, gick man med förlust på 25 miljoner danska kronor.