Banker Nyheter

Klarna har i drygt ett år arbetat med att få ut ett betalkort på marknaden och sedan förra hösten använder utvalda personer kortet på prov. Totalt har omkring 1 000 svenskar tillgång till kortet som man förhoppningsvis ska kunna lansera även i utlandet.

Förra året fick Klarna sin banklicens och sedan dess har man arbetat med att få ut ett betalkort på den svenska marknaden. Utvalda personer från Klarna har använt kortet sedan hösten 2017.

Just nu har bolaget även ett erbjudande ute som ska göra det möjligt för vissa att beställa kortet. Erbjudandet skickas ut slumpvis till användare av Klarnas egna app. Kortet ska dock inte bara lanseras på den svenska marknaden.

Till tidningen Forbes säger grundaren Sebastian Siemiatkowski att kortet kommer lanseras på samtliga marknader och inte bara den svenska.

Naturligt steg för Klarna att ta

Sebastian Siemiatkowski anser att det är ett naturligt steg för Klarna att lansera ett betalkort och även att göra det i utlandet.

I dagsläget har Klarna över 60 miljoner användare. Om man lanserar kortet världen över kommer troligtvis användarantalet öka markant.

Betalkortet har tagits fram tillsammans med Visa

Kortet är ett samarbetet mellan Visa och Klarna och är tänkt att fungera lika enkelt online som i fysiska butiker. Bolaget har som ambition att bli en stor aktör inom betalningar världen över.

– När det gäller banktjänster så är det fortfarande väldigt lokalt. På lång sikt är vi övertygade om att det kommer att finnas globala banker, säger Sebastian Siemiatkowski till Forbes.

Kortet kopplas till användarens bankkonto och fungerar precis som ett helt vanligt betalkort med skillnaden att det finns möjlighet till köp på faktura.

Klarna köper bank

Det händer mycket hos Klarna just nu. Nyligen köpte man CBRF, Close Brothers Retail Finance, från bankgruppen Close Brothers. Klarna vill med köpet stärka sin närvaro på de brittiska öarna och öka sin tillväxt och expandera konsumenterbjudande.