Man lägger till kort på Apple PayNu kan Danske Banks kunder lämna kreditkortet hemma och i stället betala med Apple Pay. Foto: Denys Prykhodov/Shutterstock.com

Banker Nyheter

Danske Banks kunder kan nu glädja sig över att banken tillåter Apple Pay som betalningsmetod. Med Apple Pay kan kunderna lämna kredit- och betalkorten hemma och genomföra köp direkt i sin Apple-enhet. Tjänsten har varit efterfrågad under lång tid och Danske Banks Sverige-vd är glad att kunna erbjuda betalningsmöjligheten. Sedan tidigare fungerar Apple Pay med bland annat Nordea och American Express.

Apple Pay har varit en smidig betallösning för många med en Iphone, Ipad, Mac eller Apple Watch. Tjänsten har dock inte varit tillgänglig för Danske Banks kunder. Fram till nu.

Sedan en dryg vecka tillbaka är det möjligt för Danske Banks kunder att använda en betaltjänst som många kunder har efterfrågat. Bankens vd i Sverige, Berit Behring, är glad över att kunna erbjuda tjänsten till kunderna. Nu ser hon fram emot hur den nyheten kommer att tas emot av kunderna.

Danske Bank-kunderna kan lämna kreditkortet hemma

Med Apple Pay blir det möjligt för Danske Bank-kunderna att genomföra köp utan att för den delen behöva ha med sitt kreditkort eller betalkort till butiken.

Integritet och säkerhet är viktigt i Apple Pay. När kunden lägger in sitt kreditkort i sin enhet lagras inte kortets faktiska kortnummer. I stället får kortet ett alldeles eget och unikt kortnummer som lagras och krypteras säkert i enheten.

Apple Pay kan användas nästa överallt

Apple Pay kan användas som betalmetod näst intill överallt. Det går att handla i butiker, taxibilar, restauranger och många fler ställen. Det går även att genomföra internetköp eller köpa appar med hjälp av Apple Pay. Varje köp autentiseras antingen med hjälp av enhetens lösenord, ansiktsigenkänning eller Touch ID.

Förutom Danske Bank fungerar Apple Pay med bland annat Nordea, ST1, American Express, Klarna och Morrow Bank.