Supreme Card Gold

Supreme Card Gold

Sammanfattning

Bonus & rabatter
3/5
Reseförmåner
2/5
Räntor & avgifter
3/5
Shoppingförmåner
1/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
1.8/5
Läs mer om kreditkortet

Supreme Card Gold är ett fungerande kreditkort som är lämpligt att använda som resekort eftersom uttagsavgiften och valutapåslaget är relativt lågt. Desstuom får du ta del av vissa reseförmåner men inte så många andra förmåner som shoppingförmåner och andra skydd. 

Bonussystemet som erbjuds är relativt lönsamt då du får 1 poäng per spenderad krona. Däremot kan poängen enbart användas poängshoppen och det kan därför vara en bra idé att se över poängshoppen innan du skaffar kortet.

Du kan även betala dina vanliga räkningar med kortet vilket gör att du kan samla poäng på det mesta. Ju mer du använder kreditkortet desto mer bonuspoäng samlar du. 

Fördelar

 • Få 1 bonuspoäng för spenderad varje krona
 • Omfattande reseförsäkring för både dig och hela din familj
 • Möjlighet att betala och delbetala räkningar med kreditkortet

Nackdelar

 • Erbjuder inga shoppingförmåner
 • Ger inga övriga skydd till kortinnehavaren

Villkor för Supreme Card Gold

Årsavgift 195 kr
Avi/administrationsavgift 29 kr
Ränta 12,36 %
Effektiv ränta *16,94 %
Kreditgräns 150 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 1,95 %, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 1,95 %, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,00 %

Krav för att få Supreme Card Gold

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
3/5

Supreme Card Gold erbjuder ett bonussystem med bra återbäring som du kan utnyttja i Supreme Cards poängshop. Du får 1 poäng per spenderad krona och i poängsshopen kan du välja bland hundratals produkter inom fritid, hotell & resor, hemartiklar, presentkort, hem & kök samt välgörenhet. 

Dina poäng kan användas i poängshopen 30 dagar efter det att du handlat med kreditkortet och därefter är de giltiga i 3 år. Du får enbart poäng vid köp av produkter och inte för kontantuttag, valutaväxling eller vid returnerad vara.

2/5

Med Supreme Card Gold ingår vissa reseförsäkringar som kan underlätta din semester på flera olika sätt. Det innefattar försäkringar som gör att du kan känna dig trygg påväg till destinationen men även väl på plats. De reseförmåner som ingår är: 

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd
 • Självriskskydd hemförsäkring under resa
 • Självriskskydd personbilsförsäkring under resa

För att reseförmånerna ska gälla krävs det att du betalar mer än 75 % av resan med kreditkortet.

3/5

Supreme Card Gold har en årsavgift på 195 kronor vilket är en relativt låg årsavgift för ett välfungerande kreditkort som erbjuder reseförmåner samt ett bra bonussystem (förutsatt att du gillar produkterna i poängshopen). 

Ytterligare en anledning som görk kortet till ett bra resekort är dess låga uttagsavgift samt valutapåslag. Uttagsavgiften är 1,95 % av det uttagna beloppet (dock minst 35 kronor) för kontantuttag både inrikes och utomlands. Använder du kreditkortet som betalmedel utomlands tillkommer även ett valutapåslag på 1 %.

Du får 60 räntefria dagar och därefter tas ränta ut om du inte betalar din faktura. Den effektiva räntan uppgår till 16,94 % beräknat på ett kreditbelopp på 15 000 kronor och en delbetalningstid om 12 månader. Andra sätt att utnyttja krediten kan leda till såväl högre som lägre effektiv ränta. Den maximala kreditlimiten är 150 000 kronor. 

1/5

Supreme Card Gold erbjuder inte så många shoppingfördelar och därför lämpar det sig mer som ett resekort än shoppingkort. Vill du ha ett kreditkort som erbjuder olika försäkringar och skydd när du shoppar bör du istället hitta ett shoppingkort som passar dig. 

Med kortet kan du dock betala dina vanliga räkningar. Det innebär att kan shoppa nu och betala senare när fakturan för kreditkortet kommer. Möjligheten att betala dina räkningar med kortet ges i samarbete med betaltjänsten Billhop. 

0/5
Supreme Card Gold erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet