Kortinfo
  • 1 bonuspoäng per krona på alla köp
  • 4 kostnadsfria besök i VIP-lounger världen över
  • Erbjuder sparkonto med 0,90 % ränta
  • Årsavgift 1 068 kr
  • Kredit upp till 100 000 kr
  • Räntefritt 60 dagar

Hur bra är Supreme Card World?

Supreme Card World är ett kreditkort med bra bonussystem och extremt bra rabatter och andra erbjudanden. Är det sådana saker du är ute efter är kreditkortet helt klart något för dig. Dessvärre är kortet ganska dyrt och sticker inte ut tillräckligt mycket för att vara värt pengarna. Den finns många kreditkort som är klart mycket billigare och erbjuder nästan lika många förmåner.

Den stora svagheten med kreditkortet är försäkringsbiten. Reseförsäkringen som ingår är godkänd men inte mycket mer än så. Utöver det ingår det dock inga övriga försäkringar vilket man ändå kan önska från ett premiumkort.

Sammanfattningsvis är Supreme Card World ett kreditkort för dig som shoppar mycket och vill kunna ta del av bra rabatter och andra typer av erbjudanden.

Fördelar

  • Många bra erbjudanden och rabatter
  • Lätt att samla poäng

Nackdelar

  • Inga övriga försäkringar
  • Hög ränta

Erbjuder Supreme Card World någon bonus?

Med Supreme Card World får du poäng varje gång du handlar med kortet. Det spelar ingen roll om du köper mat, kläder eller något annat med kortet. För varje krona du handlar för får du 1 bonuspoäng.

Supreme Card har dessutom ett samarbete med bensinstationen Din-X som ger dig ytterligare en bonuspoäng per spenderad krona när du tankar. Det innebär alltså att om du tankar för 500 kronor får du 1 000 bonuspoäng.

Precis som hos många andra kreditkort kan du ansöka om ett extrakort. Är ni två som har ett Supreme Card World går det ännu fortare att samla ihop poäng.

Bonuspoängen som du samlar ihop kan du sedan använda i Supreme Cards bonusshop. Där hittar du alltifrån resor till övernattningar, hemelektronik, presentartiklar och mycket mer. I och med att poängshoppen är så pass välfylld kan du hitta något att köpa i många olika prisklasser.

Bonuserbjudande

  • 1 bonuspoäng per krona spenderad
  • Skaffa ett extrakort och samla poäng tillsammans
  • Dubbla bonusen på Din-X när du tankar

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Supreme Card World?

Med Supreme Card World får du ta del av mängder med rabatter och erbjudanden. Det är verkligen bonusar och förmåner som är Supreme Card Worlds starka sida. Inom detta området är det ytterst få som kan mäta sig med kreditkortet.

Med kreditkortet får du möjlighet att öppna sparkontot Supreme Spar som har en otroligt förmånlig ränta på 0,90 procent. Sparkontot har dessutom obegränsat med fria uttag och saknar bindningstid. Du som skaffar Supreme Spar omfattas dessutom av den statliga insättningsgarantin. Du får även tillgång till Resurs Banks Concierge service för att boka exempelvis resor och hotellvistelser världen över. 

Skaffar du Supreme Card World får du även ladda upp inför flygresan på bästa sätt. Det ingår nämligen fyra kostnadsfria besök i VIP-lounger på flygplatser världen över. I loungerna bjuds det på dryck, tilltugg, tidningar och internet.

Du som skaffar Supreme Card World får dessutom alltid 10 procents rabatt när du köper blommor över nätet hos Euroflorist. Att handla över nätet betyder dock inte att du behöver vänta på blommorna, de levereras nämligen samma dag.

Precis som med andra kreditkort från Mastercard får du tillgång till schyssta priser på evenemang och aktiviteter via Priceless Cities.

Hur bra är Supreme Card Worlds reseförsäkring?

Supreme Card Worlds reseförsäkring är godkänd men inte mycket mer än så. För att vara ett premiumkort finns det mer att önska. Försäkringen innehåller färre skydd än många andra billigare konkurrenter och dessutom är den högsta ersättningsnivån klart lägre än hos många andra kreditkort.

Högsta ersättningsnivån för avbeställningsskyddet är bara 20 000 kronor per försäkrad. Med Santander Mitt Kort Plus är det högsta ersättningsbeloppet hela 45 000 kronor. Även självriskskyddet för hemförsäkringen på 2 000 kronor är lägre än hos många konkurrenter. En del har där ett högsta belopp på hela 10 000 kronor.

I reseförsäkringen ingår

  • Avbeställningsskydd
  • Bagageförseningsskydd
  • Förseningsskydd (av person)
  • Nödkontanter
  • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

  • Avbryta resan
  • Resestartsskydd
  • Nödbiljetter
  • Olycksfallsskydd
  • Självrisk hyrbil utomlands

Vilka övriga försäkringar ingår?

Med Supreme Card World ingår det inte en enda övrig försäkring. Däremot har du möjlighet att teckna två olika försäkringar som Supreme Card-kund. Du kan bland annat teckna ett betalskydd. Med skyddet kan du få hjälp att betala din skuld om du exempelvis blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. Med betalskyddet får du ersättning under som mest 12 månader.

För att teckna försäkringen måste du kontakta Resurs Banks kundtjänst på nummer 0771 11 22 33.

Som Supreme Card-kund kan du även teckna försäkringar hos Solid Försäkring till ett billigare pris. Solid Försäkring erbjuder mängder med olika försäkringar, så du kommer troligtvis att hitta någon bra som passar dig.

I jämförelse med andra kreditkort sticker inte Supreme Card World ut nämnvärt. Kreditkortet är långt ifrån bäst i klassen, men inte heller sämst. Det som drar ned helhetsbetyget är att det rör sig om ett premiumkort som rimligtvis bör ha lite extra förmåner att bjuda på.

Hur hög ränta är det på Supreme Card World?

Med Supreme Card World får du en ränta som är högre än den hos majoriteten av konkurrenterna. Du vill helst av allt betala din skuld inom den räntefria perioden för att slippa dyra räntekostnader.

Som tur är får du 60 dagars räntefri period med Supreme Card World. Det borde ge dig gott om tid att betala av din skuld och därmed även slippa betala ränta. Det finns inte ett enda kreditkort på marknaden med längre räntefri period än så, däremot finns det många konkurrenter som kan matcha den 60 dagar långa perioden.

  • Effektiv ränta * 32,16 %
  • Nominell ränta 17,32 %
  • Räntefritt 60 dagar
* Exempel: Vid en kredit på 15 000 kr som löper över 12 månader blir den effektiva räntan 32,16 % vilket ger ett en total räntekostnad på 4824 kr. Totalt belopp att återbetala är då 19 824 kr.

Vilka andra avgifter finns på Supreme Card World?

Förutom den ganska höga räntan är det ytterligare ett par kostnader som följer med kreditkortet som du behöver känna till. Väljer du att ta ut pengar från en bankomat kostar det 2,97 procent av uttaget belopp, men aldrig mindre än 35 kronor. Det är ganska dyrt och något högre än genomsnittskostnaden som andra kreditkort har. Om du vill ta ut pengar bör du därför göra det i färre men större uttag för att inte förlora så mycket pengar.

Med ett Supreme Card World tillkommer även ett valutapåslag på 1,97 procent om du använder kreditkortet utomlands. Den kostnaden är klart högre än den hos de flesta andra kreditkorten på marknaden. Om du vill använda ditt kreditkort utomlands bör du välja ett utan valutapåslag, exempelvis Santander Mitt Kort Plus.

Som tur är har Supreme Card World varken någon aviavgift eller någon högre årskostnad. På så vis går det bra att hålla nere kostnaderna för premiumkortet.

  • Årsavgift
    kr
    1068 kr
  • Valutapåslag 1,97 %
  • Uttag Sverige 2,97 %. minst 35 kr
  • Uttag utomlands 2,97 %. minst 35 kr

Hur bra är Supreme Card Worlds kundtjänst?

Det är Resurs Banks kundtjänst du kontaktar om du har några frågor om Supreme Card World. Kundtjänsten är bra med flera kontaktvägar att välja mellan. Du kan både ringa och mejla och kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider.

Om du har en mer generell fråga om kreditkortet kan du få svar på den genom att titta på Resurs Banks frågor och svar-sida. Det är mycket omfattande och svarar på många frågor du som kund kan tänkas ha.

  • Chat
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon

Är Supreme Card World värt pengarna?

För att vara ett premiumkort innehåller Supreme Card World inte alltför många förmåner. Kortet kostar däremot mycket mer pengar än andra kreditkort som inte är premiumkort utan att för den delen vara mycket bättre. Av den anledningen är Supreme Card World inte värt pengarna; det finns många kreditkort som är bättre utan att vara dyra premiumkort.

Kreditkortet är inte speciellt förmånligt för någon, men det passar bäst för dig som är ute efter ett kreditkort med bra bonussystem och bra rabatter och förmåner. Det är nämligen inom det området som Supreme Card World lyckas allra bäst. De flesta rabatterna och erbjudandena kan du dock ta del av utan att ha premiumkortet.

Frågor & svar om Supreme Card World

Hur ansöker jag om Supreme Card World?

Du ansöker enklast om ett Supreme Card World på Resurs Banks hemsida. På hemsidan hittar du ansökningsblanketten genom att klicka på Betala > Supreme Card > Jämför våra kreditkort och Ansök under Supreme Card World. I ansökan fyller du bland annat i ditt personnummer, önskad kredit och e-post. När du har fyllt i den information som efterfrågas signerar du din ansökan och skickar in den.

Vilka lounger kan jag besöka om jag har ett Supreme Card World?

Du kan besöka hundratals lounger världen över. Vilka lounger du kan besöka hittar du på loungekey.com genom att söka på staden eller flygplatsen som du ska till.

Hur spärrar jag mitt Supreme Card World?

Du kan spärra ditt Supreme Card World genom att ringa kundtjänsten på nummer 0771-11 22 33.

Kan jag betala av min skuld snabbare?

Ja, du kan betala av din skuld snabbare genom att göra extra inbetalningar. Du hittar bankgironumret och OCR-numret som du ska ange genom att logga i på Min Sida på Resurs Banks hemsida.

Vad gör jag om jag har tappat bort min pinkod?

Om du har tappat bort din pinkod till ditt Supreme Card World ska du kontakta kundtjänsten så hjälper de dig.

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu