Kortinfo

Årsavgift

245 kr

Högsta kredit

150 000 kr

Ränta

12,36 - 17,32%

Räntefria dagar

60 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år
 • Årsinkomst: 100 000 kr

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 20,95 - 27,43%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 2,97 %, minst 35 kr
Uttag utomlands 2,97 %, minst 35 kr
Valutapåslag 1,97 %
Aviavgift 39 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • 0,5 bonuspoäng per krona på alla köp
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Få exklusiva rabatter och erbjudanden
 • Erbjuder sparkonto med 0,90 % ränta

Nackdelar

 • Årsavgift på 245 kr

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är Resurs Gold?

Resurs Gold – tidigare Supreme Card Gold – passar perfekt för dig som använder ditt kreditkort dagligen. Jämfört med andra shoppingkort får du inte så mycket bonuspoäng när du använder kortet. Detta vägs dock upp upp av att du får bonuspoäng varje gång du använder kortet. Det innebär att du snabbt kan få ihop många poäng.

Poängen du samlar in kan du använda i deras poängshop där du kan köpa saker till hemmet, men även resor och hotellnätter. I poängshoppen finns något för nästan alla smaker.

En annan fördel är att Resurs även erbjuder en välkomstbonus till alla nya kunder och även en tipsbonus på upp till 25 000 poäng för dig som värvar en vän som beställer hem ett resurs gold kort.

Den svaghet som finns med kortet är att det inte ingår så många försäkringar. Den enda försäkringen som ingår är en reseförsäkring. Vill du ha fler försäkringar än så bör du se dig om efter andra alternativ. Det finns flera kreditkort som har en mer omfattande reseförsäkring där även andra försäkringar ingår, exempelvis allriskförsäkring och prisgaranti.

Överlag är Resurs Gold ett bra kreditkort i och med att du får bonus på alla köp. Det är inte heller ett jättedyrt kreditkort i jämförelse med många andra på marknaden. Den enda kostnad du egentligen bör se upp för är valutapåslaget som är klart högre än hos de billigaste konkurrenterna.

Andra kreditkort från Resurs Bank

Resurs ger även ut två andra kreditkort. Det första är Resurs Classic, och det andra Resurs World.

Resurs Classic är deras kort som inte har någon årsavgift, men då heller inte erbjuder någon bonus på dina köp och en maxkredit på endast 30 000 kr.

Resurs World erbjuder istället dubbelt så hög bonus som Resurs Gold, 1 poäng per spenderad krona. Erbjuder även access till Lounger världen över utan kostnad 4 gånger per år och concierge service. Men har då också en årsavgift på 1068 kr.

Hur fungerar Resurs Golds bonussystem?

Resurs Gold har ett bonussystem som ger dig bonus varje gång du använder kortet. Det spelar ingen roll om du betalar årsavgiften, räkningar eller inköp med kortet. Du får 0,5 bonuspoäng för varje krona.

Med ditt Resurs Gold samlar du även extra bonus varje gång du handlar på bensinstationen Din-X. Då får du i stället 2 bonuspoäng per krona.

Du kan även samla in bonusen extra snabbt genom att ansöka om ett extrakort till en annan familjemedlem. Då samlar ni in bonus bägge två.

Poängen som du har samlat in kan du använda i Resurs poängshop. I poängshoppen kan du byta bonusen mot flygresor, upplevelser, hotellnätter, hemelektronik, välgörenhet och mycket mer. Det krävs dock många poäng för att köpa något i shoppen. Det krävs exempelvis 14 000 poäng för en biobiljett hos SF eller 60 000 poäng för en herrgårdsövernattning.

Bonuserbjudande

 • 0,5 bonuspoäng per krona
 • 2 bonuspoäng per krona på Din-X
 • Handla för poängen i Resurs poängshop

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Resurs Gold?

Utöver bonussystemet har Resurs Gold en rad andra förmåner och erbjudanden. Du får bland annat 10 % rabatt när du handlar online hos Euroflorist. Dessutom får du lika mycket rabatt på försäkringar hos Solid Försäkring.

Med kreditkortet kan du även ansluta dig till tjänsten Priceless Cities som ger dig tillgång till en rad olika upplevelser, underhållning och andra exklusiva erbjudanden.

Med ett Resurs Card kan du även öppna ett sparkonto med en av marknadens bästa sparräntor. Resurs har en ränta på 0,90 % utan någon bindningstid och med fria uttag. Dessutom omfattas sparkontot av den statliga insättningsgarantin.

I jämförelse med andra kreditkorts övriga erbjudanden står sig Resurs Gold mycket bra och du får tillgång ungefär lika många övriga erbjudanden som hos konkurrenterna.

Hur bra är Resurs Golds reseförsäkring?

Reseförsäkringen som ingår i Resurs Gold täcker det mest nödvändiga men inte mycket mer än så. I reseförsäkringen ingår:

Överlag finns det mer att önska av reseförsäkringen. Många andra allmänna kreditkort kan erbjuda mer omfattande skydd i sina reseförsäkringar, exempelvis självriskreducering på hyrbil och resestartsskydd.

Ersättningsnivåerna som betalas ut för de olika skydden är däremot helt okej. Avbeställningsskyddet ger exempelvis ersättning på upp till 20 000 kronor per försäkrad och som mest 60 000 kronor om hela familjen är försäkrad på kortet. Det är klart bättre än hos många andra kreditkort. Däremot är ersättningsnivån för självriskreducering på hemförsäkringen ganska låg, bara 2 000 kronor. Många andra försäkringar kan erbjuda ersättning på upp till 10 000 kronor.

I det stora hela kan man säga att reseförsäkringen hamnar någonstans i mittenskiktet bland andra kreditkort i segmentet. Försäkringen skulle ha behövt täcka fler saker, och vissa ersättningsnivåer borde även ha varit högre. Ett bättre alternativ om du vill ha en mer omfattande reseförsäkring är Remember Flex.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Nödkontanter
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands

Hur bra är Resurs Golds övriga försäkringar?

Resurs Gold har inga övriga försäkringar. Det finns andra shoppingkort som har alltifrån allriskförsäkring till id-skydd och prisgaranti, så några fler försäkringar hade varit önskvärt. En majoritet av shoppingkorten har däremot inte några övriga försäkringar, så det går samtidigt inte att kräva allt för mycket av Resurs Gold. Kreditkortsföretaget har i stället fokuserat på att erbjuda en bra bonus.

Med kreditkortet har du däremot möjlighet att teckna tilläggsförsäkringen betalförsäkring. Försäkringen ger dig ersättning om du blir sjukskriven, inlagd på sjukhus, ofrivilligt arbetslös eller går bort på grund av olycksfall och inte kan betala din skuld. Betalförsäkringen kan du teckna genom att kontakta kundtjänsten.

Du kan få ersättningen under som högst 12 månader per skadetillfälle. Vid ett eventuellt dödsfall betalas det ut en summa som motsvarar din aktuella skuld. Den högsta summan som betalas ut är 50 000 kronor.

Hur hög ränta är det på Resurs Gold?

Resurs Gold har varken en hög eller låg ränta. Den hamnar någonstans i mitten jämfört med andra shoppingkort.

Du behöver dock sällan oroa dig för räntan eftersom du har väldigt många räntefria dagar. Det finns inte en enda konkurrent som är bättre än Resurs Gold vad gäller antalet räntefria dagar. På sin höjd kan de matcha antalet dagar, men inget annat kreditkort har fler räntefria dagar. Det ger dig gott om tid att betala tillbaka skulden.

 • Effektiv ränta * 20,95 – 27,43 %
 • Nominell ränta 12,36 – 17,32 %
 • Räntefritt 60 dagar
* Exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr.

Vilka andra avgifter har Resurs Gold?

Precis som med alla andra kreditkort finns det fler kostnader än bara räntan du måste tänka på. Resurs Gold har en ganska låg årskostnad. Dessutom tar de inte ut någon aviavgift, vare sig för pappersfaktura eller e-faktura.

Den kostnad du bör se upp med är kostnaden för kontantuttag. Dina kontantuttag kommer aldrig att kosta mindre än 35 kronor. Se därför till att göra ett stort kontantuttag i stället för flera små. Kontantuttagsavgiften är inte högst i klassen men den är klart högre än exempelvis Handelsbanken Allkort, som inte har någon avgift överhuvudtaget.

Vid utlandsköp tillkommer även ett valutapåslag som är dyrare än hos många konkurrenter. Det finns resekort som helt saknar valutapåslag, men även bland andra shoppingkort finns det bättre alternativ. 

I det stora hela är Resurs Gold ett billigt kreditkort, i alla fall om du undviker att ta ut kontanter och använda kortet utomlands. Du kan komma riktigt billigt undan om du bara använder kortet i Sverige.

 • Årsavgift 245 kr
 • Valutapåslag 1,97 %
 • Uttag Sverige 2,97 %, minst 35 kr
 • Uttag utomlands 2,97 %, minst 35 kr

Hur bra är Resurs Banks kundtjänst?

Resurs bank kundtjänst är bra med flera kontaktvägar att välja mellan. Den påminner om många andra kundtjänster. Om du har några frågor om Resurs Gold kan du komma i kontakt med kundtjänsten via både telefon och mejl. Kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider så du har gått om tid på dig att hitta en tid som passar dig för att kontakta kortutgivaren.

På kortutgivaren Resurs Banks hemsida finns även en omfattande frågor och svar-sida där du får svar på de allra vanligaste frågorna.

Skulle du behöva spärra ditt kort kan du göra det genom att ringa Resurs Banks spärrservice. Spärrservicen håller öppet dygnet runt och numret dit står angivet på Resurs Banks hemsida.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Resurs Gold värt pengarna?

Resurs Gold är ett prisvärt kort om du använder det i Sverige och använder det till vardags för att samla bonus. Det är just bonusen som är kortets styrka, och för att få den krävs det att du använder kortet.

Du bör också helst undvika kortet om du har tänkt att använda det utomlands. Då tillkommer nämligen ett ganska högt valutapåslag. Dock får du ju bonus även i utlandet så det kanske jämnar ut sig. Kortet är inte heller ett bra alternativ om du har tänkt skaffa det för försäkringarna. Då kommer du att bli missnöjd.

Andra populära liknande kort

Remember Flex
Remember Flex
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300+ butiker
 • Återbäring även på hotell, flyg- och utlandsresor
 • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
5.0 av 5
Läs omdöme
Bank Norwegian-kortet
Bank Norwegian-kortet
 • Ingen årsavgift eller kontantuttagsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Upp till 10 % CashPoints på flygbiljetter
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
5.0 av 5
Läs omdöme