SAS Amex Premium

SAS Amex Premium

Sammanfattning

Bonus & rabatter
3/5
Reseförmåner
4/5
Räntor & avgifter
2/5
Shoppingförmåner
2/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
2.2/5
Läs mer om kreditkortet

SAS Amex Premium är kortet för dig som vill ha de förmåner som Classic-kortet inte ger men samtidigt inte betala de 4000 kr/år som Elite-kortet kostar. Med Premium-kortet får du ett betalkort med bonusar, rabatter och en omfattande reseförsäkring till ett överkomligt pris.

Bland de förmåner som kortet ger dig är en av de största möjligheten att samla SAS Eurobonus-poäng som kan ge dig billigare flygresor, hotellnätter, hyrbilar och mycket mer. Flyger du ofta med SAS finns möjligheten att ta del av förmånliga rabatter och erbjudanden tack vare de Eurobonus-poäng du kommer samla. Köp av flygbiljetter ger dig nämligen dubbelt så många poäng som andra köp.

Om poängsamlandet gör din resa billigare så gör reseförsäkringen resan tryggare med skydd för dig och din familj mot allt från förseningar till olycksfall.

Fördelar

 • Få 15 bonuspoäng för varje 100 kronor du handlar för
 • Tillgång till flygplatslounge på Landvetter och Arlanda
 • Få halva priset på årsavgiften det första året

Nackdelar

 • Höga uttagsavgifter och årsavgifter
 • Begränsade shoppingförmåner

Villkor för SAS Amex Premium

Årsavgift 1000 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta Individuell
Effektiv ränta *Individuell
Kreditgräns Individuell
Räntefria dagar 44 dagar
Typ av kort American Express
Uttagsavgift utomlands 4,00 %, minst 25 kr
Uttagsavgift i Sverige 4,00 %, minst 25 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 2,00 %

Krav för att få SAS Amex Premium

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
 • Ej student
3/5

SAS Amex Premium är bra för dig som reser mycket och perfekt för dig som reser mycket med SAS. Du samlar nämligen 15 Eurobonus-poäng för varje 100 kr du handlar för och hela 30 poäng vid köp av flygbiljetter från SAS. Med kortet ingår dessutom ett kostnadsfritt extrakort som även det bidrar till din totala poängsumma. 

Poäng du samlar kan användas i SAS poängshop, antingen för att betala hela, eller delar av, flygresor men även på utvalda varor och hos samarbetspartners. Exakt vad du kan spendera dina poäng på kan du upptäcka i SAS Eurobonus-shop. SAS har varje månad även speciella erbjudanden på utvalda resmål där du kan göra riktiga fynd.

4/5

SAS Amex Premium är ett resekort märks inte minst när man ser till vilka reseförmåner kortet ger. Reser du mycket från Arlanda (Stockholm) och/eller Landvetter (Göteborg) så har du tillgång till flygplatslounger mot en avgift. På så vis får resan den start den förtjänar.

Väl på resan kan du fortsätta slappna av då den kostnadsfria reseförsäkringen skyddar mot/ersätter det mesta som kan inträffa. Reseförsäkringen ger dig hjälp och ersättning om något av dessa scenarion skull inträffa:

 • Försenat bagage
 • Försenat färdmedel
 • Avbruten/förkortad resa vid sjukdom/olycksfall
 • Förlorade resedokument
 • Förlorade kontanter
 • Olycksfall

Reseförsäkringen täcker såväl dig som din familj i de fall där minst 75 %av resan har betalats med kreditkortet. 

2/5

Samtliga svenska American Express-kort är s.k betalkort och inte kreditkort. Skillnaden ligger i att du som innehavare av ett betalkort aldrig kommer behöva betala räntekostnader då det helt enkelt inte går att varken skjuta upp eller dela upp betalningen av den faktura du får i slutet av månaden. SAS Amex Premium kommer däremot med en årskostnad på 1000 kr. Denna kostnad är dock halverad första året för att du ska kunna prova på kortet mot en lägre kostnad. 

Även kontantuttag har sitt pris och hos American Express är detta pris ganska högt: 4 % och minst 25 kr i uttagsavgift i såväl Sverige som utomlands. Att handla utomlands innebär även ett valutapåslag på 2 % på alla betalningar.

2/5

American Express Invites är tjänsten som låter dig med ett Amerixan Express-kort att förhandsboka biljetter till eftertraktade evenemang innan allmänheten. Tack vare den förtur som du med ett SAS Amex Premium-kort ökar dina chanser att få tag i de där biljetterna som alla vill ha.

Med American Express har du även möjlighet att betala dina vanliga räkningar. Tack vare ett samarbete med betaltjänsten Billhop kan du med ett SAS Amex Premium-kort betala dina räkningar, samla poäng och helt enkelt lägga kostnaden på din kortfaktura istället. Att betala räkningar med kortet kostar en transaktionsavgift på 2,5 % av beloppet som betalas.

0/5
SAS Amex Premium erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet