Kortinfo
 • Fördelar
 • Krav
 • Upp till 20 bonuspoäng per 100 kr på alla köp
 • Boka eller uppgradera flygbiljetter med poängen
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Studerande: OK
 • Åldersgräns: 18 år
  • Årsavgift 395 kr
  • Kredit upp till 200 000 kr
  • Räntefritt 60 dagar

  Denna sida innehåller annonser

  Hur bra är SAS kreditkort – SAS Eurobonus World Mastercard?

  SAS Eurobonus World Mastercard är ett mycket bra SAS kreditkort för dig som reser mycket. När du skaffar kreditkortet blir du automatiskt medlem i SAS Eurobonus lojalitetsprogram där du kan samla bonuspoäng på resor och alla dina inköp.

  Eftersom SAS Eurobonus samarbetar med många andra flygbolag är det lätt att tjäna in bonuspoäng och stiga i medlemsnivå. Ju mer du flyger eller använder kortet på annat sätt som är bonusgrundande, desto högre medlemsnivå får kortet, och desto fler förmåner får du ta del av. SAS Eurobonus har även en mycket bra bonusbutik där du kan handla allt möjligt med dina poäng.

  Det finns egentligen inte så mycket negativt att säga om kortet. En nackdel kan vara den mindre omfattande reseförsäkringen som ingår när du betalar din resa med kortet. Å andra sidan är det inget av resekorten som har någon speciellt omfattande reseförsäkring. 

  För att det ska löna sig att ha det här kortet ska du resa ofta eftersom det är då du verkligen kan dra nytta av alla förmåner som finns i samband med dina resor. Om du bara reser ett fåtal gånger per år kommer du inte att kunna avancera i medlemsnivå lika snabbt, och då kan du inte dra nytta av alla förmåner och rabatter. 

  Fördelar

  • Omfattande bonussystem 
  • Mycket bra bonusbutik
  • Lätt att komma upp i medlemsnivå

  Nackdelar

  • Mindre omfattande reseförsäkring

  Erbjuder SAS Eurobonus World Mastercard någon bonus?

  Ja, med SAS Eurobonus World Mastercard blir du automatiskt medlem i SAS lojalitetsprogram, SAS Eurobonus. Bonusprogrammet ger bonuspoäng på alla dina inköp där Mastercard accepteras. 

  Varje gång du handlar med ditt kort tjänar du bonuspoäng oavsett om det gäller inköp av mat, kläder, flygbiljetter eller restaurangbesök. Du får till exempel upp till 20 extrapoäng per 100 kronor när du bokar en resa med SAS.

  Bonusprogrammet utgörs av två delar, och du får olika typer av bonuspoäng beroende på om du köper resor med kortet eller gör vanliga inköp. En del av bonuspoängen är nivågrundande för ditt medlemskap som utgörs av fyra olika nivåer.

  Bonuspoängen kan du använda till att boka resor, hyrbilar, hotellnätter eller shoppa för i SAS egna butik. När du har kommit upp i 30 000 poäng kan du växla in dem mot exempelvis en resa i Europa.

  Bonuserbjudande

  • Få bonuspoäng på alla dina inköp
  • Stig i medlemsnivåerna
  • Få fler förmåner, rabatter och erbjudanden med högre nivåer

  Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har SAS Eurobonus World Mastercard?

  Som medlem i SAS Eurobonus kan du ansöka om SAS Eurobonus World Mastercard PointEarner till dina andra familjemedlemmar. Med PointEarner kan ni samla ihop fler bonuspoäng snabbare.

  Du behöver inte vara medlem i SAS Eurobonus för att för att få samma fördelar och poängintjäning när du har ett SAS Eurobonus World Mastercard PointEarner. Alla poäng som dina familjemedlemmar tjänar in överförs till ditt Eurobonus-konto.  

  Hur bra är SAS Eurobonus World Mastercards reseförsäkring?

  När du betalar minst 75 procent av din resa med ditt SAS Eurobonus World Mastercard omfattas du av en reseförsäkring. Försäkringen som ingår är långt ifrån den bästa som finns på marknaden, men den är inte heller sämst med tanke på att det finns resekort helt utan reseförsäkring.

  Ersättningsbeloppen som ingår skiljer sig inte nämnvärt från andra resekort. Många är väldigt lika varandra både vad gäller vilka skydd som ingår och till vilka belopp. I slutändan är det inte reseförsäkringen som avgör vilket resekort som passar dig bäst, utan oftast handlar det om bonussystemet och vilka andra förmåner som ingår.

  I reseförsäkringen ingår

  • Avbeställningsskydd
  • Bagageförseningsskydd
  • Förseningsskydd (av person)
  • Olycksfallsskydd
  • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

  I reseförsäkringen ingår inte

  • Avbryta resan
  • Resestartsskydd
  • Nödbiljetter
  • Nödkontanter
  • Självrisk hyrbil utomlands

  Vilka övriga försäkringar ingår?

  Det ingår dessvärre inte några fler försäkringar förutom reseförsäkringen med SAS Eurobonus World. Detta är dock inget unikt för det här kortet utan det ser i stort sett likadant ut för alla andra resekort på marknaden.

  Däremot finns det en tilläggsförsäkring som du kan teckna om du vill känna dig extra trygg. Det är ett betalskydd som kan ge dig ersättning för att betala din skuld om du till exempel skulle bli av med jobbet. Hur mycket betalskyddet kostar beror på din utestående skuld. Du betalar 0,85 procent av din utestående skuld varje månad för att omfattas av skyddet.

  Hur hög ränta är det på SAS Eurobonus World Mastercard?

  Den ränta som är på SAS Eurobonus World Mastercard är klart lägre än den hos många av konkurrenterna. Det finns många kreditkort som har lägre ränta, men i jämförelse med andra resekort står sig SAS Eurobonus World Mastercard mycket bra.

  Något annat som är mycket bra är att du kan få 60 dagars räntefri kredit. Betalar du din skuld inom den perioden slipper du ränta helt. Det finns inte något annat kreditkort på marknaden med längre räntefri period än så. Däremot finns det många kreditkort som kan matcha den tiden.

  Fördelen med så lång räntefri period på ett resekort är att du ofta köper resor för ditt kort, vilket kostar mycket pengar. Då är det bra med så lång räntefri period som möjligt eftersom det ger dig tid att spara ihop pengar och betala din skuld.

  • Effektiv ränta * 17,46 %
  • Nominell ränta 15,48 %
  • Räntefritt 60 dagar
  * Exempel: En kredit på 40 000 kr som återbetalas över 12 månader ger en total räntekostnad på 6491 kr. Det totala belopp att betala tillbaka är 46 491 kr, vilket ger en effektiv ränta på 17,46 %.

  Vilka andra avgifter har SAS Eurobonus World Mastercard?

  Utöver räntan är det ett antal kostnader du bör hålla koll på. Kreditkortet är nämligen ganska dyrt i jämförelse med många andra resekort. Årsavgiften är dyrare än hos de flesta andra resekorten, även om du får det billigare det första året. Norwegian-kortet är exempelvis helt gratis.

  Dessutom tillkommer en väldigt hög uttagsavgift på minst 40 kronor, så du bör helst undvika att ta ut pengar på kortet. Som tur är kan du slippa aviavgiften om du betalar din skuld via e-faktura, men om du inte gör det får du vara beredd att betala en aviavgift.

  Har du planer på att använda SAS Eurobonus World Mastercard utomlands bör du även känna till att det tillkommer ett valutapåslag som är ganska högt. Det sticker inte ut jämfört med andra resekort, men i jämförelse med övriga kreditkort på marknaden är det väldigt dyrt. Det är ganska förvånade att resekorten har så höga valutapåslag.

  • Årsavgift
   197,5 kr Rabatten gäller det första året, därefter ordinarie pris 395 kr / år.
   395 kr
  • Valutapåslag 2 %
  • Uttag Sverige 3 %, minst 40 kr
  • Uttag utomlands 3 %, minst 40 kr

  Hur bra är SAS Eurobonus World Mastercards kundtjänst?

  Kundtjänsten som du kontaktar vid frågor om SAS Eurobonus World Mastercard är jämförbar med många andra kreditkort på marknaden. Den är godkänd, men det finns andra kreditkort vars kundtjänster är bättre. Det går bra att ringa till kundtjänsten, och du kan säkert skicka ett meddelande också, men då måste du ha ett kort och logga in på Mitt kort.

  På hemsidan finns dessutom en omfattande frågor och svar-sida där du kan få svar på de flesta av dina frågor gällande kreditkortet. Frågorna ligger dessutom under olika kategorier vilket gör det lätt att ta reda på om frågor och svar-sidan besvarar den fråga du har om kortet.

  • Chat
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon

  Är SAS Eurobonus World Mastercard värt pengarna?

  SAS Eurobonus World Mastercard är ett mycket bra kreditkort som absolut är värt pengarna. Kortet har vissa kostnader som är högre än andra resekort, men detta kompenseras med en låg ränta och många räntefria dagar.

  Kreditkortet har dessutom ett mycket omfattande bonussystem som gör det lätt för dig att samla in poäng som du sedan kan använda på resor. Om du inte vill resa har SAS Eurobonus också en mycket bra poängshop där det finns något för alla smaker och prisklasser.

  Precis som med alla resekort är kortet mest prisvärt om du reser mycket, eftersom det är då du samlar in många poäng. Om du däremot reser mer sällan finns det andra resekort som passar dig bättre. Det beror på att dina poäng hos SAS Eurobonus har en giltighetstid på fem år.

  Om du inte reser så mycket kan det ta lång tid att samla in poäng att använda, och risken är då att poängen försvinner. Med exempelvis Miles & More Prime World Mastercard har dina insamlade poäng inget giltighetsdatum så länge du använder kortet minst en gång i månaden.

  Frågor & svar om SAS Eurobonus World Mastercard

  Hur ansöker jag om SAS Eurobonus World Mastercard?

  För att ansöka om SAS Eurobonus World Mastercard måste du först bli SAS Eurobonus-medlem. Det blir du på sas.se. Därefter går du in på SAS Eurobonus Mastercards hemsida och loggar in med dina inloggningsuppgifter för SAS EuroBonus för att komma till själva ansökan. Fyll i uppgifterna som efterfrågas och skicka in din kreditkortsansökan. Inom kort får du veta om du beviljades kreditkortet och till vilken kredit.

  Hur ser jag saldot på mitt kort?

  Du kan ta reda på ditt nuvarande saldo på kortet genom att logga in på Mitt kort på SAS Eurobonus Mastercards hemsida. Om du vill se ditt totala poängsaldo måste du logga in på Mina sidor på SAS hemsida.

  Kan jag omvandla Coop-poäng till Eurobonus-poäng?

  Ja, du kan omvandla dina Coop-poäng till Eurobonus-extrapoäng och vise versa. På så vis kan du spara ihop pengar till nästa resa snabbare.

  Kan jag höja kreditgränsen på mitt SAS Eurobonus World Mastercard?

  Ja, du kan höja din kreditgräns med upp till 20 procent av din årsinkomst. Du ansöker enklast om en kredithöjning genom att logga in på Mitt kort.

  Hur spärrar jag kreditkortet?

  Om du förlorar ditt kreditkort spärrar du det på nummer +46 774-24 24 24. Spärrservicen har öppet dygnet runt.

  Andra populära kreditkort

  Remember Flex
  Remember Flex
  • Rabatt i över 300 butiker
  • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
  • Ingen årsavgift
  5.0 av 5
  Läs omdöme
  Komplett Bank Mastercard
  Komplett Bank Mastercard
  • Bonus på alla köp
  • Reseförsäkring, köpskydd och ID-skydd
  • Ingen årsavgift eller avgift för uttag
  4.5 av 5
  Läs omdöme
  Coop Mastercard
  Coop Mastercard
  • Upp till 5 bonuspoäng per krona på alla köp
  • Prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti
  • Ingen årsavgift första året
  4.0 av 5
  Läs omdöme
  Ekonomi & Finans
  Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu