Kortinfo

Årsavgift

1 068 kr

Högsta kredit

200 000 kr

Ränta

17,32%

Räntefria dagar

60 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Åldersgräns: 18 år

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 32,16%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Ja
Uttagsavgift Sverige 2,97 %. minst 35 kr
Uttag utomlands 2,97 %. minst 35 kr
Valutapåslag 1,97 %
Aviavgift 0 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Bra bonusprogram (1 poäng per krona)
 • Kostnadsfria besök i VIP-lounger världen
 • Concierge service utan kostnad
 • Erbjuder sparkonto med 0,90 % ränta

Nackdelar

 • Endast reseförsäkring
 • Något hög årsavgift

Denna sida innehåller annonser

resurs world kreditkort

Hur bra är Resurs World?

Resurs World – som tidigare gick under namnet Supreme Card World – är ett kreditkort med bra bonussystem och extremt bra rabatter och andra erbjudanden. Är det sådana saker du är ute efter är kreditkortet helt klart något för dig. Dessvärre är kortet ganska dyrt och sticker inte ut tillräckligt mycket för att vara värt pengarna. Den finns många kreditkort som är klart mycket billigare och erbjuder nästan lika många förmåner.

Den stora svagheten med kreditkortet är försäkringsbiten. Reseförsäkringen som ingår är godkänd men inte mycket mer än så. Utöver det ingår det dock inga övriga försäkringar vilket man ändå kan önska från ett premiumkort.

Sammanfattningsvis är Resurs World ett kreditkort för dig som shoppar mycket och vill kunna ta del av bra rabatter och andra typer av erbjudanden.

Andra kreditkort från Resurs Bank

Resurs Bank erbjuder just nu tre stycken olika kreditkort. Resurs World, Resurs Classic och Resurs Gold.

Resurs Classic lämpar sig för den som inte spenderar så mycket, då maxkrediten är på 30 000 kr. Man erbjuds heller inte någon bonus på sina pengar som man handlar för, men får då ett kort utan avgift.

Resurs Gold kreditkort är ”all around-kortet”, som ger 0,5 bonuspoäng istället för 1 poäng som Resurs World erbjuder. Men det har också då enbart en avgift på ynka 245 kr/år och är Resurs Bank’s mest populära kreditkort.

Erbjuder Resurs World någon bonus?

Med kreditkortet Resurs World får du poäng varje gång du handlar med kortet. Det spelar ingen roll om du köper mat, kläder eller något annat med kortet. För varje krona du handlar för får du 1 bonuspoäng.

Resurs bank har dessutom ett samarbete med bensinstationen Din-X som ger dig ytterligare en bonuspoäng per spenderad krona när du tankar. Det innebär alltså att om du tankar för 500 kronor får du 1 000 bonuspoäng.

Precis som hos många andra kreditkort kan du ansöka om ett extrakort. Är ni två som har ett Resurs World går det ännu fortare att samla ihop poäng.

Bonuspoängen som du samlar ihop kan du sedan använda i Resurs Banks bonusshop. Där hittar du alltifrån resor till övernattningar, hemelektronik, presentartiklar och mycket mer. I och med att poängshoppen är så pass välfylld kan du hitta något att köpa i många olika prisklasser.

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Resurs World?

Med Resurs World får du ta del av mängder med rabatter och erbjudanden. Det är verkligen bonusar och förmåner som är Resurs Worlds starka sida. Inom detta området är det ytterst få som kan mäta sig med kreditkortet.

Med kreditkortet får du möjlighet att öppna ett Reusrs Bank sparkonto som har en otroligt förmånlig ränta på 0,90 procent. Sparkontot har dessutom obegränsat med fria uttag och saknar bindningstid. Du får även tillgång till Resurs Banks Concierge service för att boka exempelvis resor och hotellvistelser världen över. 

Skaffar du Resurs World får du även ladda upp inför flygresan på bästa sätt. Det ingår nämligen fyra kostnadsfria besök i VIP-lounger på flygplatser världen över. I loungerna bjuds det på dryck, tilltugg, tidningar och internet.

Du som skaffar detta kreditkort från Resurs bank får dessutom alltid 10 procents rabatt när du köper blommor över nätet hos Euroflorist. Att handla över nätet betyder dock inte att du behöver vänta på blommorna, de levereras nämligen samma dag.

Precis som med andra kreditkort från Mastercard får du tillgång till schyssta priser på evenemang och aktiviteter via Priceless Cities.

Hur bra är Resurs Worlds reseförsäkring?

Resurs Worlds reseförsäkring är godkänd men inte mycket mer än så. För att vara ett premiumkort finns det mer att önska. Försäkringen innehåller färre skydd än många andra billigare konkurrenter och dessutom är den högsta ersättningsnivån klart lägre än hos många andra kreditkort.

Högsta ersättningsnivån för avbeställningsskyddet är bara 20 000 kronor per försäkrad. Med Santander Mitt Kort Plus är det högsta ersättningsbeloppet hela 45 000 kronor. Även självriskskyddet för hemförsäkringen på 2 000 kronor är lägre än hos många konkurrenter. En del har där ett högsta belopp på hela 10 000 kronor.

I reseförsäkringen ingår

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Förseningsskydd (av person)
 • Nödkontanter
 • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

I reseförsäkringen ingår inte

 • Avbryta resan
 • Resestartsskydd
 • Nödbiljetter
 • Olycksfallsskydd
 • Självrisk hyrbil utomlands

Vilka övriga försäkringar ingår?

Med Resurs Bank World ingår det inte en enda övrig försäkring. Däremot har du möjlighet att teckna två olika försäkringar som Resurs Bank-kund. Du kan bland annat teckna ett betalskydd. Med skyddet kan du få hjälp att betala din skuld om du exempelvis blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. Med betalskyddet får du ersättning under som mest 12 månader.

För att teckna försäkringen måste du kontakta Resurs Banks kundtjänst på nummer 0771 11 22 33.

Som kund hos Resurs bank kan du även teckna försäkringar hos Solid Försäkring till ett billigare pris. Solid Försäkring erbjuder mängder med olika försäkringar, så du kommer troligtvis att hitta någon bra som passar dig.

I jämförelse med andra kreditkort sticker inte Resurs World ut nämnvärt. Kreditkortet är långt ifrån bäst i klassen, men inte heller sämst. Det som drar ned helhetsbetyget är att det rör sig om ett premiumkort som rimligtvis bör ha lite extra förmåner att bjuda på.

Hur hög ränta är det på Resurs World?

Med Resurs World får du en ränta som är högre än den hos majoriteten av konkurrenterna. Du vill helst av allt betala din skuld inom den räntefria perioden för att slippa dyra räntekostnader.

Som tur är får du 60 dagars räntefri period med Resurs World. Det borde ge dig gott om tid att betala av din skuld och därmed även slippa betala ränta. Det finns inte ett enda kreditkort på marknaden med längre räntefri period än så, däremot finns det många konkurrenter som kan matcha den 60 dagar långa perioden.

 • Effektiv ränta * 32,16 %
 • Nominell ränta 17,32 %
 • Räntefritt 60 dagar
* Exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 539 kr (ink adm. Avg 39 kr), 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %. Totalbelopp 15 331 kr exkl månadsavgift 89 kr.

Vilka andra avgifter finns på Resurs World?

Förutom den ganska höga räntan är det ytterligare ett par kostnader som följer med kreditkortet som du behöver känna till. Väljer du att ta ut pengar från en bankomat kostar det 2,97 procent av uttaget belopp, men aldrig mindre än 35 kronor. Det är ganska dyrt och något högre än genomsnittskostnaden som andra kreditkort har. Om du vill ta ut pengar bör du därför göra det i färre men större uttag för att inte förlora så mycket pengar.

Med ett ResursWorld tillkommer även ett valutapåslag på 1,97 procent om du använder kreditkortet utomlands. Den kostnaden är klart högre än den hos de flesta andra kreditkorten på marknaden. Om du vill använda ditt kreditkort utomlands bör du välja ett utan valutapåslag.

Som tur är har detta kreditkort varken någon aviavgift eller någon högre årskostnad. På så vis går det bra att hålla nere kostnaderna för premiumkortet.

 • Årsavgift 1068 kr
 • Valutapåslag 1,97 %
 • Uttag Sverige 2,97 %. minst 35 kr
 • Uttag utomlands 2,97 %. minst 35 kr

Hur bra är Resurs Banks kundtjänst?

Det är Resurs Banks kundtjänst du kontaktar om du har några frågor kreditkortet. Kundtjänsten är bra med flera kontaktvägar att välja mellan. Du kan både ringa och mejla och kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider.

Om du har en mer generell fråga om kreditkortet kan du få svar på den genom att titta på Resurs Banks frågor och svar-sida. Det är mycket omfattande och svarar på många frågor du som kund kan tänkas ha.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Resurs World värt pengarna?

För att vara ett premiumkort kommer Resurs World inte alltför många förmåner. Kortet kostar däremot mycket mer pengar än andra kreditkort som inte är premiumkort utan att för den delen vara mycket bättre. Av den anledningen är detta kredit kort inte riktigt värt pengarna; det finns många kreditkort som är bättre utan att vara dyra premiumkort.

Kreditkortet är inte speciellt förmånligt för någon, men det passar bäst för dig som är ute efter ett kreditkort med bra bonussystem och bra rabatter och förmåner. Det är nämligen inom det området som Resurs bank lyckas allra bäst. De flesta rabatterna och erbjudandena kan du dock ta del av utan att ha premiumkortet.

Frågor & svar om Resurs World

Hur ansöker jag om Resurs World?

Du ansöker på Resurs Banks hemsida. På hemsidan hittar du ansökningsblanketten och när du har fyllt i den information som efterfrågas signerar du din ansökan och skickar in den.

Vilka lounger kan jag besöka om jag har ett Resurs World?

Du kan besöka hundratals lounger världen över. Vilka lounger du kan besöka hittar du på loungekey.com genom att söka på staden eller flygplatsen som du ska till.

Hur spärrar jag mitt kreditkort från Resurs?

Du kan spärra ditt Resurs World genom att ringa kundtjänsten på nummer 0771-11 22 33.

Kan jag betala av min skuld snabbare?

Ja, du kan betala av din skuld snabbare genom att göra extra inbetalningar. Du hittar bankgironumret och OCR-numret som du ska ange genom att logga i på Min Sida på Resurs Banks hemsida.

Vad gör jag om jag har tappat bort min pinkod?

Om du har tappat bort din pinkod till ditt Resurs World ska du kontakta kundtjänsten så hjälper de dig.

Andra liknande bra kort

Bank Norwegian-kortet
Bank Norwegian-kortet
 • Ingen årsavgift eller kontantuttagsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Upp till 10 % CashPoints på flygbiljetter
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
5.0 av 5
Läs omdöme
Marginalen Traveller
Marginalen Traveller
 • Bonus på resor, hotell & evenemang
 • Omfattande reseförsäkring
 • Fri årsavgift första året
4.0 av 5
Läs omdöme
American Express Platinum
American Express Platinum
 • Bonuspoäng på alla köp
 • Marknadens bästa reseförsäkring
 • Fast track på flygplatser i flera länder
 • Tillgång till flygplatslounger & Concierge service
4.0 av 5
Läs omdöme