Kortinfo

Årsavgift

0 kr

Högsta kredit

100 000 kr

Ränta

21,40%

Räntefria dagar

50 dagar
Kortfakta & krav

Krav

 • Betalningsanmärkning: EJ OK
 • Folkbokförd i Sverige: Nej
 • Åldersgräns: 20 år
 • Årsinkomst: 120 000 kr

Mobila betalningsmetoder

 • Apple Pay
 • Google Pay

Kortfakta

Effektiv ränta 23,63%
Korttyp Mastercard
Reseförsäkring Nej
Uttagsavgift Sverige 0 %
Uttag utomlands 0 %
Valutapåslag 1,75 %
Aviavgift 35 kr
Fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring, köpskydd och ID-skydd
 • Ingen årsavgift eller avgift för uttag

Nackdelar

 • Högt valutapåslag utomlands
 • Saknar stöd för Samsung Pay

Denna sida innehåller annonser

Hur bra är Morrow Bank kreditkort?

Morrow Bank kreditkort (före detta Komplett Bank Mastercard) är ett superbra kreditkort om det är bonusen du är ute efter. Det finns få andra kort som erbjuder lika generös bonus som Morrow Bank gör. Dessutom får du bonusen i form av avdrag på fakturan vilket betyder att du sparar pengar som du kan göra vad du vill med. Hos många andra kreditkort är det annars vanligt att du bara kan använda bonusen i en poängshop eller utvalda butiker. 

Bonussystemet gör kreditkortet optimalt för dig som tycker om att shoppa elektronik. Det beror på att du får störst bonus när du handlar på Komplett.se, där de enbart säljer elektronik. Du får dock bonus på alla köp du gör. Morrow Bank kreditkort är dessutom väldigt billigt, och kreditkortet kan vara helt gratis om du inte använder det utomlands.

Morrow Banks reseförsäkring är väldigt omfattande men tyvärr saknas det avbeställningsskydd. Förutom reseförsäkringen erbjuder Morrow Bank Mastercard även en allriskförsäkring och en försäkring vid tankning av fel bränsle.

Jämför kortet med andra kreditkort med bonus

Remember Flex
Remember Flex
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300+ butiker
 • Återbäring även på hotell, flyg- och utlandsresor
 • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
5.0 av 5
Läs omdöme
Resurs Gold
Resurs Gold
 • 0,5 bonuspoäng per krona på alla köp
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Få exklusiva rabatter och erbjudanden
 • Erbjuder sparkonto med 0,90 % ränta
4.5 av 5
Läs omdöme
Marginalen Gold
Marginalen Gold
 • Rabatt i 200 butiker och cashback när du handlar online
 • Reseförsäkring + 8 andra försäkringar
 • Enkelt att delbetala utgifter
 • Låg valutaväxlingsavgift
4.0 av 5
Läs omdöme

Erbjuder Morrow Bank kreditkort någon bonus?

Med Morrow Banks Mastercard får du bonus på alla köp du gör med kortet. För köp på Komplett.se får du 4 procent bonus på den totala summan du handlar för. För internetköp på webbplatser som är registrerade som e-handel av Mastercard får du 1 procent bonus på den totala summan. För övriga varuköp får du 0,5 procent bonus på den totala summan.

Varje bonuspoäng du samlar in motsvarar en krona. Det innebär att om du handlar för 1 000 kronor på Komplett.se får du 40 poäng i bonus vilket motsvarar 40 kronor.

Bonuspoängen avrundas upp eller ned beroende på hur mycket du handlar för. Om du samlar in 2,5 bonuspoäng tilldelas du 3 poäng, men om du samlar in 2,49 poäng tilldelas du bara 2 poäng. Det innebär att om du handlar i en butik och bara samlar in 0,49 bonuspoäng avrundas din poäng nedåt och du tilldelas 0 poäng.

Du kan som mest tjäna in 500 bonuspoäng per månad och 2 000 poäng det senaste året.

Pengarna du har tjänat in på dina köp får du sedan i avdragen faktura. Det innebär att du får pengar över som du kan använda till vad du vill.

Bonuserbjudande

 • Köp på Komplett.se ger 4% bonus
 • 1-2% bonus på köp av övriga varor
 • Varje bonuspoäng motsvarar en krona

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Morrow Bank?

Morrow Bank erbjuder inte några övriga förmåner. Det hade varit önskvärt med några schyssta förmåner med tanke på att det är något de flesta andra kreditkorten på marknaden. Till och med de kreditkort som saknar ett vanligt bonussystem erbjuder åtminstone några övriga förmåner. Samtidigt är det vanliga bonussystemet så pass bra att du nog kan klara dig bra med det.

Hur bra är Morrow Bank Mastercards reseförsäkring?

Morrow Banks reseförsäkring är inget som sticker ut. Den innehåller väldigt mycket men saknar avbeställningsskydd, vilket drar ner betyget något. Avbeställningsskydd är något som ingår hos de flesta andra kreditkort om det ingår reseförsäkring och du betalar resan med ditt kort.

Tänk på! Att du måste teckna ett separat avbeställningsskydd när du bokar och betalar en resa med ditt Morrow Bank kreditkort.

Vilka övriga försäkringar ingår?

Det ingår flera andra riktigt bra försäkringar med Morrow Banks kreditkort. Till exempel får alla kunder ett ID-skydd som täcker dig ekonomiskt ifall din identitet eller dina bankuppgifter skulle bli kapad av tredje person, exempelvis genom skimming. Då kan du bland annat få juridisk hjälp och ersättning för ekonomiska förluster som skett på grund av ID-stölden.

Utöver det ingår det också ett köpskydd med kortet. Denna försäkring gäller upp till 25 000 kronor per tillfälle (50 000 kronor per försäkringsperiod) och täcker dig ifall varor du köpt med kortet skulle försvinna i stöld, olyckshändelse eller annan skada. Försäkringen kan dels användas till reparationskostnader men även för att täcka hela kostnaden för produkten (inköpspris). 

Vidare kan du även teckna ett betalskydd med ditt kort, dvs. en försäkring som hjälper dig täcka dina kreditfaktura ifall du skulle bli av med jobbet eller på annat sätt förlora din inkomst. Observera att betalskyddet är en extratjänst som du lägger till när du ansöker om kortet och som kostar 0,9% av dina månadsfakturor.

Morrow Bank har helt enkelt riktigt bra försäkringar som skyddar dig både i vardagen och när du är ute och reser.

Hur hög ränta är det på Morrow Bank kreditkort?

Morrow Banks kreditkort har en relativt hög ränta i förhållande till andra likvärdiga kort. Du har dock en 50 dagar lång räntefri period, så om du betalar din skuld innan dess slipper du räntan. Den räntefria perioden är helt klart godkänd, men det finns många kreditkort som har en längre räntefri period. För vissa kreditkort är den räntefria perioden 60 dagar.

Med tanke på att räntan är ganska hög kan det vara bättre att välja ett kreditkort med lägre ränta om du har planer på att göra större inköp och delbetala din skuld.

Räntan är dock inte så pass hög i jämförelse med andra kort att du bör undvika det. Men det kan vara bra att veta att det finns billigare alternativ för dig som vill dela upp betalningen.

 • Effektiv ränta * 23,63 %
 • Nominell ränta 21,40 %
 • Räntefritt 50 dagar
* Exempel: Effektiv ränta 23,63 %, 10 000 kr över 12 mån. Tot: 11 198 kronor

Vilka andra avgifter har Morrow Bank?

Utöver räntan är det inte många andra avgifter du bör se upp för med kreditkortet. Morrow Banks Mastercard är ett kreditkort som inte har årsavgift och ingen kostnad för att göra kontantuttag. Detta är annars något de flesta andra kreditkort på marknaden tar betalt för. Så länge du ber att få din faktura via e-post och inte pappersfaktura slipper du dessutom aviavgiften på 35 kronor.

Den kostnad som är värd att notera är kostnaden för att använda kortet utomlands. Valutapåslaget är nämligen ganska högt i jämförelse med andra shoppingkort. Du bör därför undvika att använda kreditkortet när du är utomlands.

Totalt sett är Morrow Bank Mastercard billigare än många av konkurrenternas kreditkort. Det kan vara helt gratis så länge du inte använder kortet utomlands. 

 • Årsavgift 0 kr
 • Valutapåslag 1,75 %
 • Uttag Sverige 0 %
 • Uttag utomlands 0 %

Hur bra är Morrow Banks kundtjänst?

Morrow Bank har en bra kundtjänst med flera kontaktvägar att välja mellan. Det går bra att både ringa och mejla företaget så det är bara att välja det som passar dig bäst. Öppettiderna är helt klart godkända men inte mycket mer än så. Morrow Banks kundtjänst håller öppet måndag till fredag under vanliga kontorstider.

I vissa fall kan du dock få svar på din fråga utan att kontakta kundtjänsten. Morrow Bank har nämligen en omfattande frågor och svar-sida där de besvarar vanliga frågor om kreditkortet. Ett tips är därför att titta där innan du ringer eller mejlar kundtjänsten.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Morrow Banks kreditkort värt pengarna?

Morrow Bank Mastercard är helt klart värt pengarna om du är ute efter ett kreditkort med ett bra bonussystem. Bonussystemet håller mycket hög klass, men även om det inte hade gjort det hade kortet varit värt pengarna. Det kan ju nämligen vara helt gratis att använda kortet, förutsatt att du använder det på rätt sätt.

Kortet är däremot inget för dig som vill få tillgång till flera försäkringar med tanke på att Morrow Bank inte erbjuder några sådana.

Frågor & svar om Morrow Bank Kreditkort

Är Morrow Bank och Komplett Bank samma bank?

Ja, under våren 2023 bytte Komplett Bank namn till Morrow Bank. Därmed går banken numera under en ny identitet.

Än så länge har inte villkoren för kreditkortet uppdaterats och om du redan har ett kreditkort från Komplett kommer du automatiskt få ett nytt Morrow Bank kreditkort hemskickat.

Hur ansöker jag om Morrow Banks kreditkort?

Du ansöker om ett Morrow Banks kreditkort på Morrow Banks hemsida. Om du går till sidan om kreditkortet och hittar du ansökan i högerspalten. Fyll i den och skicka in. För att kunna signera ditt kreditkortsavtal måste du ha bank-id.

Hur ser jag hur mycket bonus jag har samlat in på kreditkortet?

Du kan se ditt bonussaldo på den faktura som skickas till dig via e-post. Du kan även se ditt bonussaldo genom att logga in på Mina Sidor och titta under ”Bonus”.

Kan jag välja min egen pin-kod för Morrow Banks kreditkort?

Ja, du kan välja din egen pin-kod. Du får den möjligheten i samband med att du ansöker om kreditkortet. Du kan även välja pin-kod 48 timmar efter att du signerade din kreditkortsansökan.

Hur mycket pengar kan jag ta ut med Morrow Bank?

Du kan som mest ta ut 10 000 kronor per 30 dagar. Läs mer om villkoren, kraven och begränsningarna längre upp i denna recension alternativt på Morrow Banks egna hemsida.

Hur spärrar jag mitt Morrow Bank kreditkort?

Du spärrar ditt kort genom att kontakta Morrow Bank på telefonnummer +46 (0)8 403 096 00. Spärrtjänsten håller öppet dygnet runt, alla dagar på året.