Kortinfo
 • 0,5-4 % återbäring på alla köp
 • ID-skydd som hjälper vid vid ID-stöld
 • Ingen avgift för kontantuttag
 • Årsavgift 0 kr
 • Kredit upp till 100 000 kr
 • Räntefritt 50 dagar

Hur bra är Komplett Bank Mastercard?

Komplett Bank Mastercard är ett superbra kreditkort om det är bonusen du är ute efter. Det finns ingen konkurrent som erbjuder lika generös bonus som Komplett Bank gör. Dessutom får du bonusen i form av avdrag på fakturan vilket betyder att du sparar pengar som du kan göra vad du vill med. Hos många andra kreditkort är det annars vanligt att du bara kan använda bonusen i en poängshop eller utvalda butiker. 

Bonussystemet gör kreditkortet optimalt för dig som tycker om att shoppa elektronik. Det beror på att du får störst bonus när du handlar på Komplett.se, där de enbart säljer elektronik. Du får dock bonus på alla köp du gör. Komplett Bank Mastercard är dessutom väldigt billigt, och kreditkortet kan vara helt gratis om du inte använder det utomlands.

Komplett Banks reseförsäkring är väldigt omfattande men tyvärr saknas det avbeställningsskydd. Förutom reseförsäkringen erbjuder Komplett Bank Mastercard även en allriskförsäkring och en försäkring vid tankning av fel bränsle.

Fördelar

 • Mycket bra bonussystem
 • Ingen årsavgift
 • Ingen uttagsavgift

Nackdelar

 • Högt valutapåslag

Erbjuder Komplett Bank Mastercard någon bonus?

Med Komplett Bank Mastercard får du bonus på alla köp du gör med kortet. För köp på Komplett.se får du 4 procent bonus på den totala summan du handlar för. För internetköp på webbplatser som är registrerade som e-handel av Mastercard får du 1 procent bonus på den totala summan. För övriga varuköp får du 0,5 procent bonus på den totala summan.

Varje bonuspoäng du samlar in motsvarar en krona. Det innebär att om du handlar för 1 000 kronor på Komplett.se får du 40 poäng i bonus vilket motsvarar 40 kronor.

Bonuspoängen avrundas upp eller ned beroende på hur mycket du handlar för. Om du samlar in 2,5 bonuspoäng tilldelas du 3 poäng, men om du samlar in 2,49 poäng tilldelas du bara 2 poäng. Det innebär att om du handlar i en butik och bara samlar in 0,49 bonuspoäng avrundas din poäng nedåt och du tilldelas 0 poäng.

Du kan som mest tjäna in 500 bonuspoäng per månad och 2 000 poäng det senaste året.

Pengarna du har tjänat in på dina köp får du sedan i avdragen faktura. Det innebär att du får pengar över som du kan använda till vad du vill.

Bonuserbjudande

 • Köp på Komplett.se ger 4% bonus
 • 1-2% bonus på köp av övriga varor
 • Varje bonuspoäng motsvarar en krona

Vilka andra förmåner, rabatter och erbjudanden har Komplett Bank Mastercard?

Komplett Bank Mastercard erbjuder inte några övriga förmåner. Det hade varit önskvärt med några schyssta förmåner med tanke på att det är något de flesta andra kreditkorten på marknaden. Till och med de kreditkort som saknar ett vanligt bonussystem erbjuder åtminstone några övriga förmåner. Samtidigt är det vanliga bonussystemet så pass bra att du nog kan klara dig bra med det.

Hur bra är Komplett Bank Mastercards reseförsäkring?

Komplett Bank Mastercards reseförsäkring är inget som sticker ut. Den innehåller väldigt mycket men saknar avbeställningsskydd, vilket drar ner betyget något. Avbeställningsskydd är något som ingår hos de flesta andra kreditkort om det ingår reseförsäkring och du betalar resan med ditt kort.

Tänk på! Att du måste teckna ett separat avbeställningsskydd när du bokar och betalar en resa med ditt Komplett Bank Mastercard.

Vilka övriga försäkringar ingår?

Det ingår inte heller några övriga försäkringar med Komplett Bank Mastercard. Det enda du kan teckna är tilläggsförsäkringen betalningsförsäkring som skyddar dig om du inte kan betala din skuld på grund av exempelvis arbetslöshet. Försäkringen kostar 0,90 procent av utestående skuld varje månad.

Kortet sticker helt klart ut från sina konkurrenter men inte på det sätt man hoppas. Om du tycker det är viktigt att kreditkortet har försäkringar får du se dig om efter andra alternativ. Det finns trots allt kreditkort med bra försäkringar som även har bra bonussystem.

Hur hög ränta är det på Komplett Bank Mastercard?

Komplett Bank Mastercard har en relativt hög ränta i förhållande till andra likvärdiga kort. Du har dock en 50 dagar lång räntefri period, så om du betalar din skuld innan dess slipper du räntan. Den räntefria perioden är helt klart godkänd, men det finns många kreditkort som har en längre räntefri period. För vissa kreditkort är den räntefria perioden 60 dagar.

Med tanke på att räntan är ganska hög kan det vara bättre att välja ett kreditkort med lägre ränta om du har planer på att göra större inköp och delbetala din skuld.

Räntan är dock inte så pass hög i jämförelse med andra kort att du bör undvika det. Men det kan vara bra att veta att det finns billigare alternativ för dig som vill dela upp betalningen.

 • Effektiv ränta * 23,63 %
 • Nominell ränta 21,40 %
 • Räntefritt 50 dagar
* Exempel: En kredit som sträcker sig över 12 månader på 1000 kronor ger ett totalt belopp att återbetala på 1198 kronor och en effektiv ränta på 23,63 %.

Vilka andra avgifter har Komplett Bank Mastercard?

Utöver räntan är det inte många andra avgifter du bör se upp för med kreditkortet. Komplett Bank Mastercard har ingen årsavgift och ingen kostnad för att göra kontantuttag. Detta är annars något de flesta andra kreditkort på marknaden tar betalt för. Så länge du ber att få din faktura via e-post och inte pappersfaktura slipper du dessutom aviavgiften på 35 kronor.

Den kostnad som är värd att notera är kostnaden för att använda kortet utomlands. Valutapåslaget är nämligen ganska högt i jämförelse med andra shoppingkort. Du bör därför undvika att använda kreditkortet när du är utomlands.

Totalt sett är Komplett Bank Mastercard billigare än många av konkurrenternas kreditkort. Det kan vara helt gratis så länge du inte använder kortet utomlands. 

 • Årsavgift 0 kr
 • Valutapåslag 1,75 %
 • Uttag Sverige 0 %
 • Uttag utomlands 0 %

Hur bra är Komplett Bank Mastercards kundtjänst?

Komplett Bank har en bra kundtjänst med flera kontaktvägar att välja mellan. Det går bra att både ringa och mejla företaget så det är bara att välja det som passar dig bäst. Öppettiderna är helt klart godkända men inte mycket mer än så. Komplett Banks kundtjänst håller öppet måndag till fredag under vanliga kontorstider.

I vissa fall kan du dock få svar på din fråga utan att kontakta kundtjänsten. Komplett Bank har nämligen en omfattande frågor och svar-sida där de besvarar vanliga frågor om kreditkortet. Ett tips är därför att titta där innan du ringer eller mejlar kundtjänsten.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Är Komplett Bank Mastercard värt pengarna?

Komplett Bank Mastercard är helt klart värt pengarna om du är ute efter ett kreditkort med ett bra bonussystem. Bonussystemet håller mycket hög klass, men även om det inte hade gjort det hade kortet varit värt pengarna. Det kan ju nämligen vara helt gratis att använda kortet, förutsatt att du använder det på rätt sätt.

Kortet är däremot inget för dig som vill få tillgång till flera försäkringar med tanke på att Komplett Bank inte erbjuder några sådana.

Frågor & svar om Komplett Bank Mastercard

Hur ansöker jag om Komplett Bank Mastercard?

Du ansöker om ett Komplett Bank Mastercard på Komplett Banks hemsida. Om du går till sidan om kreditkortet och hittar du ansökan i högerspalten. Fyll i den och skicka in. För att kunna signera ditt kreditkortsavtal måste du ha bank-id.

Hur ser jag hur mycket bonus jag har samlat in på kreditkortet?

Du kan se ditt bonussaldo på den faktura som skickas till dig via e-post. Du kan även se ditt bonussaldo genom att logga in på Mina Sidor och titta under ”Bonus”.

Kan jag välja min egen pin-kod?

Ja, du kan välja din egen pin-kod. Du får den möjligheten i samband med att du ansöker om kreditkortet. Du kan även välja pin-kod 48 timmar efter att du signerade din kreditkortsansökan.

Hur mycket pengar kan jag ta ut med Komplett Bank Mastercard?

Du kan som mest ta ut 10 000 kronor per 30 dagar.

Hur spärrar jag mitt Komplett Bank Mastercard?

Du spärrar ditt kort genom att kontakta Komplett Bank på telefonnummer +46 (0)8 403 096 00. Spärrtjänsten håller öppet dygnet runt, alla dagar på året.

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu