Amex Gold

Amex Gold

Sammanfattning

Bonus & rabatter
2/5
Reseförmåner
3/5
Räntor & avgifter
1/5
Shoppingförmåner
2/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
1.6/5
Läs mer om kreditkortet

Amex Gold är för dig som är på jakt efter betalkortet med det där lilla extra. Förutom möjligheten att skjuta upp betalning av köp till slutet av månaden som alla betal- och kreditkort så erbjuds du en omfattande reseförsäkring som skyddar både dig och din familj på resa.

Många betal- och kreditkort erbjuder reseförsäkringar. Det som gör det här kortet till ett kort med "det där lilla extra" är de exklusiva erbjudanden som endast du med ett Amex Gold får, exempelvis lounge-tillgång på flygplatser över hela världen och möjlighet att köpa konsert- och evenemangsbiljetter innan alla andra.

Mot en kostnad på strax över 100 kr/månad så får kortet dig att känna dig lite extra speciell tack vare exklusiva erbjudandanden och förmåner, samtidigt som du samlar poäng och reser tryggt.

Fördelar

 • Samla 1 bonuspoäng för varje krona du spenderar
 • Förtur på biljetter till flera konserter och evenemang
 • Få halva priset på årsavgiften under det första året

Nackdelar

 • Erbjuder inga övriga skydd
 • Höga avgifter och valutapåslag

Villkor för Amex Gold

Årsavgift 1500 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta Individuell
Effektiv ränta *Individuell
Kreditgräns Individuell
Räntefria dagar 44 dagar
Typ av kort American Express
Uttagsavgift utomlands 4,00 %, minst 25 kr
Uttagsavgift i Sverige 4,00 %, minst 25 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 2,00 %

Krav för att få Amex Gold

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Årsinkomst på minst 150000 kr
2/5

1 poäng per krona samlar du när du använder ditt Amex Gold, var du än handlar och vad du än köper. Dessa poäng bidrar till vad American Express kallar för Membership Rewards. Poäng du samlar kan användas för att betala och/eller för att få rabatterade priser i American Express egen shop, hos partners och på utvalda erbjudanden. För att se hur många poäng du har och vad du kan använd dina poäng till så loggar du in på din egen sida på Membership Rewards.

3/5

De reseförmåner som ett Amex Gold innebär är ett steg upp från Amexblue och Amex Green. Utöver ersättning vid försening för både färdmedel och bagage så erbjuds du: 

 • Kostnadsfritt avbeställningsskydd
 • Ersättning vid missad avgång
 • Möjlighet av avbryta/förkorta resan
 • Tillgång till 900 flygplatslounger över hela världen

För dig som reser mycket kan just den sista punkten på listan vara något som gör det här kreditkortet lite extra lockande. Med loungetillgång får du 4 kostnadsfria besök per år med Priority Pass som är världens största program för lounge-access.

1/5

1500 kr per år är kostnaden för ett Amex Gold. Du betalar dock endast halva priset första året vilket ger dig en möjlighet att pröva på alla de förmåner som det här kortet innebär.

Då samtliga American Express-kort är betalkort kommer du aldrig att behöva betala någon form av räntekostnad. Istället får du en faktura i slutet av månaden där alla dina köp listas. Du har ingen möjlighet att skjuta upp/dela upp betalningen av den faktura du får. 

Väljer du att göra kontantuttag med ditt betalkort så är uttagsavgiften 4 % (dock minst 25 kr) av det uttagna beloppet. Vill du handla utomlands med ditt kort så är valutapåslaget 2 % var du än befinner dig i världen.

2/5

Tack vare unika och exklusiva samarbeten kan American Express erbjuda dig som innehavare av något av deras kort, inklusive Amex Gold, tillgång till förhandsbokning på utvalda evenemang. Med förhandsbokning får du tillgång innan allmänheten vilket ökar dina chanser att få ta i de biljetter som du verkligen vill ha. 

Med kreditkortet är det även möjligt att betala vanliga räkningar med ditt betalkort. Kostnaden för räkningen går på så sätt att skjuta upp till slutet av månaden då du får din faktura från American Express. Väljer du att betala räkningar med ditt kreditkort så sker detta genom tjänsten Billhop som är specialiserade på just att låta privatpersoner betala vanliga räkningar med betal- och kreditkort.

0/5
Amex Gold erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet