1 Amex-poäng är värt 0,0028 svenska kronor. Det innebär att varje poäng du tjänar genom användning av ditt American Express-kort kan omvandlas till detta värde vid köp eller tjänster där poängen kan användas som betalningsmedel.

Amex poäng värde

Samla poäng med ditt Amex kort

Använd ditt Amex-kort smart för att samla poäng effektivt. Här är en översikt över hur poängen ackumuleras med olika Amex-kort:

 • Amex Platinum: Tjäna poäng för motsvarande 2,100 kronor vid årliga inköp på 300,000 kr.
 • Amex Gold Card: Tjäna poäng för motsvarande 700 kr om du spenderat 150,000 kr under ett år.
 • Amex Green Card: Tjäna poäng för motsvarande 490 kr om du spenderar 100,000 kr per år.

Extra sätt att tjäna poäng

 • Ge bort extrakort.
 • Bjud in vänner till Amex.
 • Delta i olika kampanjer.

Poängen kan användas för att täcka kostnader för inköp eller omvandlas till resor och hotellvistelser genom Amexs samarbetspartners. Observera att poäng inte tjänas vid kontantuttag, köp av resecheckar och valuta och medlemsavgifter.

Använd poäng för att betala fakturan

 1. Logga in på ditt Amex-konto: Använd antingen Amex-appen eller gå till Amex hemsida och logga in på ditt konto.
 2. Välj ett köp att betala: Navigera till översikten över dina transaktioner och välj ett köp som du vill betala med dina poäng.
 3. Välj att betala med poäng: När du har valt ett köp kommer det ofta att finnas ett alternativ att ”Betala med Poäng”. Klicka på detta.
 4. Bekräfta antalet poäng: Systemet kommer att visa hur många poäng som krävs för att täcka kostnaden för det valda köpet. Se till att du har tillräckligt med poäng för att täcka hela beloppet.
 5. Bekräfta transaktionen: Godkänn användningen av dina poäng för att betala för köpet. När detta är gjort, kommer poängen att dras från ditt saldo och köpet kommer att betalas.

Mer värde när du växlar dina Amex poäng

Om du har en stor mängd Amex-poäng kan det vara fördelaktigt att växla dem till poäng inom andra bonusprogram. Detta kan göra dina poäng ”mer värda” och öppna upp nya möjligheter för dig. Nedan följer en tabell över växlingskursen för några av de mest populära bonusprogrammen:

BonusprogramVäxlingskurs (1 Amex-poäng till)
EuroBonus (SAS)29
Aviospoäng (British Airways)20
Flying Blue Miles (Air France/KLM)29
Avios (Iberia)20
SkyMiles (Delta)40
Finnair Plus (Finnair)20
Avios (Qatar)27
Royal Orchid Plus Miles (Thai)34
Hilton Honors (Hilton)13
Radisson (Radisson)8
Marriott Bonvoy (Marriott)21

Som ett exempel kan 900 000 Amex-poäng användas för att betala kortinköp till ett totalt värde av 2520 kronor. Men genom att växla till SAS EuroBonus-poäng kan du få ca 30 000 poäng, vilket räcker till en enkelresa till Nordamerika från Arlanda. Detta är en resa som vanligtvis kostar betydligt mer än 2520 kronor.

Det är viktigt att notera att växlingskurserna kan ändras över tid och att det är viktigt att jämföra olika bonusprogram för att hitta det som passar dig bäst.

Vanliga frågor och svar

Hur tjänar jag Amex-poäng med mitt kort?

Du tjänar Amex-poäng för varje krona du spenderar med ditt Amex-kort. Dessutom kan du tjäna extra poäng genom att ge bort extrakort och bjuda in vänner till Amex. Observera att du inte får poäng för kontantuttag, köp av resecheckar, valutaväxling eller betalande av medlemsavgifter och andra avgifter​​.

Kan jag använda mina Amex-poäng för att betala reseutgifter som skatter och tilläggsavgifter?

Ja, du kan använda dina Amex-poäng för att betala för hela flygbiljetten inklusive skatter, men inte för separata extratillägg​​.

Kan jag överföra mina Amex-poäng till olika flyg- och hotellpartners?

Ja, du kan konvertera dina Amex-poäng till poäng hos olika partners som SAS, British Airways, Air France/KLM, och flera andra flygbolag samt hotellkedjor som Hilton och Marriott​​.

Kan jag kombinera Amex-poäng från olika konton för att boka resor?

Nej, det går inte att kombinera poäng från olika Amex-konton, eftersom Amex-poäng är personliga. Men du kan överföra poäng mellan dina egna kort för att samla alla poäng på ett konto​​.