Swedbank MasterCard Platinum

Swedbank MasterCard Platinum

Sammanfattning

Bonus & rabatter
4/5
Reseförmåner
4/5
Räntor & avgifter
1/5
Shoppingförmåner
5/5
Övriga skydd
5/5
Totalbetyg
3.8/5
Läs mer om kreditkortet

Swedbank MasterCard Platinum är kreditkortet för dig som vill ha ett kreditkort med många förmåner, utmärkt bonussystem samt hög kreditlimit. Detta är ett av de kreditkort på marknaden som har absolut flest fördelar och därav är årsavgiften även något högre. Förmånerna som ingår underlättar inte bara din vardag utan kan även ha stor betydelse när du är på resa. 

Kortet kostar 1700 kronor per år alternativt 1400 kronor per år om du är nyckelkund hos Swedbank. Du får 1 % bonus på varje krona du spenderar som du därefter får tillbaka som avdrag på din nästa faktura. 

Kreditkortet medför flertal olika försäkringar som skyddar dig och din familj vid shopping, på resa och vid ID-kapnint. Det finns även en hel del övriga skydd och förmåner som kan underlätta din vardag och resa. 

Fördelar

 • 1 poäng i bonus på allt du handlar för
 • Personlig concierge-service dygnet runt över hela världen
 • Tillgång till över 600 flygplatslounger i alla världsdelar

Nackdelar

 • Mycket höga avgifter

Villkor för Swedbank MasterCard Platinum

Årsavgift 1700 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta 9,95 %
Effektiv ränta *20,76 %
Kreditgräns 750 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 3,00 %, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,50 %

Krav för att få Swedbank MasterCard Platinum

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
4/5

Med Swedbank MasterCard Platinum får du en poäng för varje krona du spenderar. När du uppnått 25 000 poäng dras 100 kronor av från din nästa månadsfaktura. Med andra ord får du alltså pengar tillbaka för varje krona du spenderar. Detta innebär att du får 1 % återbäring på varje spenderad krona.

Bortsett från det förmånliga bonussystemet med återbäring på varje spenderad krona får du även drivmedelsrabatt om du betalar med kreditkortet när du tankar på Preems bemannade stationer. Rabatten görs som ett avdrag på din faktura i slutet av månaden och ger dig 15 öre/liter i rabatt på bensin, etanol, E85 och disel. Med kreditkortet får du även utvalda erbjudanden och rabatter på alltifrån resor, upplevelser och evenemang till inredning och hemelektronik.

4/5

Swedbank MasterCard Platinum ger dig flertal försäkringar som skyddar mot oförutsedda händelser som kan inträffa i samband med din resa. För att dessa reseförsäkringar ska gälla krävs det att du betalar mer än halva resan med kortet.

De försäkringar som ingår är:

 • Skydd vid sjukdom
 • Avbeställningsskydd
 • Skydd vid trafikförseningar
 • Försenad ankomst
 • Missat anslutningsflyg
 • Bagageförseningsskydd och bagageskydd
 • Outnyttjade aktiviteter
 • Självriskeliminering för hyrbil
 • Ansvarsskydd
 • Strejkskydd

Du kan även få skydd mot saker som kan hända i hemmet medan du är på resa. Exempelvis kan du få självriskskydd för hem och bil om något skulle hända med ditt hem eller din bil medan du är bortrest samt ersättning vid akutservice i hemmet om något skulle behöva akut repareras i ditt hem när du är på resa. Du får även fri tillgång till mer än 600 flygplatslounger världen över. 

1/5

Med Swedbank MasterCard Platinum får du möjlighet att göra din vardag och semester betydligt mer bekväm. Det ingår en hel del förmåner till en årsavgift på 1700 kronor. Du kan även bli nyckelkund hos Swedbank för 39 kronor per månad och du betalar då en årsavgift på 1400 kronor för ditt kreditkort.

Precis som med de flesta andra kreditkort betalar du en viss procentsats i uttagsavgift vid kontantuttag. Denna uttagsavgift är 3 % av det uttagna beloppet (dock minst 35 kronor) både inrikes som utomlands. Om du handlar med kreditkortet utomlands tillkommer ett valutapåslag på 1,5 %. 

Om du inte betalar fakturan inom de 55 räntefria dagarna tillkommer en räntekostnad. Den effektiva räntan, dvs. räntekostnad inklusive avgifter, ligger på 20,76 % vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Du kan betala via e-faktura vilket gör det enklare att betala räkningen för kreditkortet. 

5/5

Genom att shoppa med Swedbank MasterCard Platinum får du försäkringar som kan ge dig ersättning för olyckor, stöld och flertal andra oförutsedda händelser. Du kan även garantera att du får det bästa priset med det prisskydd du omfattas av.

De shoppingfördelar som erbjuds är: 

 • Förlängd garanti. När du betalar vitvaror och viss hemelektronik/hushållsmaskiner med kreditkortet får du 1 års förlängd garanti utöver tillverkarens garanti (max 3 år). Vissa särskilda villkor gäller som att du måste ha köpt produkten på en affär i Sverige eller av ett svenskregistrerat företag på internet.  
 • Prisskydd. Med prisskyddet som ingår kan du få tillbaka mellanskilnaden om du handlat en vara med kreditkortet och sedan hittat motsvarande vara till ett bättre pris. Det omfattar de flesta varor (avsedda för privat bruk) och gäller 90 dagar från inköpsdatumet. 
 • Drulleförsäkring. Har du betalat en vara med ditt kreditkort som sedan skadas eller blir stulen kan du få ersättning för att täcka reparationskostnader eller för att få en ny vara. Drulleförsäkringen gäller i 180 dagar från köptillfället.
 • Concierge-service. Med kortet ingår personlig service genom dess concierge. Oavsett vad du har för önskemål kan det underlätta din vardag och dina resor. 

Du kan även välja att betala dina vanliga räkningar med kreditkortet. Det gör du i samarbete med betaltjänsten Billhop. 

5/5

Bortsett från det fördelaktiga bonussystemet samt rese- och shoppingförmåner du får med ett Swedbank MasterCard Platinum finns det även övrigt skydd som ingår, så som: 

 • Evenemangsskydd. Om du bokar biljetter till en konsert eller ett idrottsevenemang med kreditkortet kan du få ersättning om du skulle få förhinder på grund av akut sjukdom.
 • Nyckelservice. Skulle du tappa bort eller förlora dina hemnycklar kan du få ersättning på upp till 2000 kr för nya nycklar och lås samt kostnader för låssmed. 
 • Självriskskydd vid bärgning & assistans. Får du en skada som gör att du måste bärga din bil kan du få ersättning på upp till 4000 kronor. För att ersättningen ska gälla krävs det att du tankat bilen (minst 20 liter eller 5 kg drivmedel) och betalat hela summan med ditt kreditkort och därefter gäller försäkringen i 60 dagar. Varje gång du tankar på nytt förlängs skyddet med motsvarande period. 
 • Ersättning vid feltankning. Skulle du tanka fel bränsle i din bil kan du få ersättning för sanering av bränsletanken och bränslesystemet samt byte av bränslefilter. Ersättningen är upp till 4000 kronor och gäller i 60 dagar från det att du tankat bilen.
 • Ersättning vid ID-kapning. Du får hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna om du skulle bli utsatt för en ID-kapning. 

När du får hem ett Swedbank MasterCard Platinum får du även personliga nyckel- och bagagebrickor som du kan fästa på din nyckelknippa samt på din resväska. Brickans ID-nummer används sedan för att identifiera dina nycklar och bagage om de skulle komma bort.

Läs mer om kreditkortet