Santander Mitt Kort+

Santander Mitt Kort+

Sammanfattning

Bonus & rabatter
1/5
Reseförmåner
3/5
Räntor & avgifter
5/5
Shoppingförmåner
1/5
Övriga skydd
1/5
Totalbetyg
2.2/5
Läs mer om kreditkortet

Santander Mitt kort + är ett bra alternativ för dig som vill ha ett kreditkort att använda på resa till en låg årsavgift. Kortet har inget bonussystem men med 0 % i valutapåslag och en årsavgift på 195 kronor per år kan det vara ett lämpligt kreditkort om du enbart vill använda det då och då. 

Du har möjlighet att få en kredit på upp till 100 000 kronor i upp till 60 räntefria dagar. Kreditkortet är kostnadsfritt första året så du kan prova och se om det passar dig. 

Det ingår flertal reseförsäkringar som gör att du kan känna dig trygg på resan. Dessutom får du rabatt på hundratals hotell världen över samt ett omfattande ID-skydd med juridiskt stöd. 

Fördelar

 • Inget valutapåslag samt låg uttagsavgift i utlandet
 • Omfattande reseförsäkring som skyddar dig och din familj
 • Få rabatt på hotell annat i Santanders webbshop

Nackdelar

 • Erbjuder inget bonussystem
 • Erbjuder få shoppingförmåner

Villkor för Santander Mitt Kort+

Årsavgift 195 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta 14,95 %
Effektiv ränta *17,55 %
Kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 3%, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 3%, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 0 %

Krav för att få Santander Mitt Kort+

 • Svensk medborgare
 • 20 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Årsinkomst på minst 110000 kr
 • Ej student
1/5

Santander Mitt kort + erbjuder i dagsläget inget bonssystem vilket gör att du inte kan samla poäng eller få återbäring på dina köp. Genom ett samarbete mellan Santander och hotellkedjan Jade får du dock möjlighet att ta del av rabatter på hundratals hotell världen över. Erbjudandet ger upp till 60 % rabatt på allt från lyxhotell till enklare boenden, förutsatt att du bokar och betalar vistelsen med kreditkortet.

Santander har även en webbshop där du kan handla räntefritt i 60 dagar. I webbshoppen finns flertal kända varumäken och du kan även få upp till 60 % rabatt på vissa varor.

3/5

Betalar du mer än 75 % av din resa med kreditkortet ingår en kompletterande reseförsäkring från Folksam. Reseförsäkringen inkluderar: 

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförsening
 • Förseningsskydd
 • Skydd vid olycksfall på resa
 • Självriskskydd för hyrbil i Sverige och utomlands

Desstuom ingår självriskskydd för hemförsäkring samt självriskskydd för personbilsförsäkring under resa så du kan känna dig trygg om hemmet medan du är på semester. 

5/5

Är du osäker på om Santander Mitt kort + är rätt kreditkort för dig erbjuder Santander möjligheten att prova kortet kostnadsfritt första året. Därefter betalar du en årsavgift på 195 kronor per år vilket är en relativt låg årsavgift. 

Kortet passar bra som resekort då valutapåslaget är 0 %. Det innebär att du kan använda kreditkortet utomlands utan att det tillkommer någon extra kostnad. Vill du ta ut pengar tillkommer en uttagsavgift på 3 % av det uttagna beloppet (dock minst 35 kr) vilket gäller både inrikes och utomlands. 

Skulle din betalning av en faktura dröja längre än de 60 räntefria dagarna så tilkommer räntekostnader. Den effektiva räntan är 17,55 % räknat på en uttnyttjad kredit på 10 000 kronor i 12 månader. 

1/5

Santander Mitt kort + erbjuder inga shoppingförmåner bortsett från möjligheten att betala vanliga räkningar med kreditkortet. Att betala räkningar med kreditkortet görs i samarbete med betaltjänsten Betalo. Vill du ha ett kreditkort som passar bra att shoppa med bör du istället leta efter ett shoppingkort som exempelvis erbjuder prisgaranti eller leveransskydd. 

1/5

Med Santander Mitt kort + ingår ett omfattande ID-skydd utan extra kostnad. Med ID-skyddet får du praktisk och juridisk hjälp för upp till 100 000 kronor om någon skulle stjäla dina identitetshandlingar och försöka använda dom. För att ID-skyddet ska gälla måste du meddela försäkringsgivaren direkt när du upptäcker skadan och du får inte själv bidra till skadan. 

Läs mer om kreditkortet