Ja, de flesta banker och kortutgivare tillåter insättningar på kreditkort. Insättningar kan oftast göras via bankens insättningsautomater eller via en överföring från ett bankkonto.

Sätta in pengar på kreditkort
Innehåll

Hur sätter jag in pengar på mitt kreditkort?

För att sätta in pengar på ditt kreditkort, följ dessa enkla steg:

 • Logga in på Bankens hemsida: Använd dina inloggningsuppgifter för att logga in på din banks hemsida eller mobilapp.
  • Tips: Se till att du är uppkopplad på en säker anslutning för att skydda dina personuppgifter.
 • Lokalisera kreditkortsinformationen: Navigera till sektionen som oftast heter ”Kreditkort” eller ”Mina kort”.
  • Tips: Kolla upp ditt kreditkortskonto nummer, eftersom det kan behövas för överföringen.
 • Initiera en överföring: Gå till sidan för banköverföringar, som oftast kallas för ”Överför pengar” eller ”Gör en överföring”.
  • Tips: Välj ditt kreditkortskonto som mottagarkonto i överföringsprocessen.
 • Ange överförings detaljer: Skriv in det belopp du önskar sätta in på kreditkortet.
  • Tips: Välj det konto som pengarna ska dras från. Dubbelkolla att du har tillräckligt med saldo på det kontot för att täcka överföringen.
 • Granska och bekräfta överföringen: Innan du bekräftar, granska överförings detaljerna noggrant.
  • Tips: Kontrollera att beloppet, mottagarkontot och avsändarkontot är korrekt angivna.
 • Godkänn processen och vänta: Bekräfta överföringen och vänta. Det kan ta någon dag innan pengarna syns på ditt kreditkortskonto
  • Tips: Håll koll på ditt konto för att bekräfta att överföringen har genomförts korrekt.

Metoder för insättning

Sätta in pengar på kort

Det finns flera metoder för att sätta in pengar på ditt kreditkort. Här beskrivs några av de vanligaste sätten att sätta in pengar och när de kan vara användbara för dig.

Insättningsautomater

Insättningsautomater gör det enkelt att sätta in pengar på ditt konto. Du sätter in sedlarna i inmatningsfacket och väljer vilket konto pengarna ska överföras till.

Det är en smidig och snabb metod för att hantera kontanter, men det är viktigt att komma ihåg att det kan finnas begränsningar för hur mycket du kan sätta in under en viss tidsperiod.

Överföring från bankkonto

Om du vill göra en överföring från en annan bank till ditt kreditkort kan du använda ditt kontonummer och Plusgiro. 

Ange ditt kreditkorts kontonummer och mottagande bank för att initiera överföringen. Detta är en säker metod för att överföra pengar elektroniskt och undvika kontanthantering.

Swish och BankID

Om du vill använda Swish för att överföra pengar till ditt kreditkort, bör du veta att en direktöverföring inte är möjlig. Istället måste du först sätta in pengarna på ett bankkonto. 

Därefter kan du göra en överföring till kreditkortet genom att ange bankgiro eller plusgiro samt OCR-nummer, vilka du vanligtvis hittar på din månadsfaktura för kreditkortet.

Villkor och avgifter

Det finns inga fasta regler för hur mycket pengar som kan sättas in på ett kreditkort. De flesta kortutgivare har dock en övre gräns för hur mycket pengar som kan sättas in på ett kreditkort per dag eller per månad.

Det är oftast gratis att sätta in pengar på ett kreditkort men vissa kortutgivare kan dock ta ut en avgift för insättningar.

Var medveten om att dessa villkor och avgifter kan förändras över tid, så det är bra att hålla sig uppdaterad för att undvika överraskningar.

Fördelar med att sätta in pengar på ditt kreditkort

Genom att regelbundet betala mer än det lägsta krävda beloppet på ditt kreditkort visar du på finansiellt ansvar, vilket i sin tur kan förbättra din kreditvärdighet. 

Dessutom hjälper det dig att minska de totala räntekostnaderna, eftersom du betalar av en större del av skulden snabbare.

Vanliga frågor och svar

Kan jag sätta in pengar direkt på mitt Norwegian kreditkort?

Ja, det går att sätta in pengar på ditt Norwegian kreditkort. Det är dock viktigt att känna till regler och villkor för specifika kortet.

Kan jag sätta in pengar direkt på mitt Swedbank kreditkort?

Du kan inte sätta in pengar direkt på ditt Swedbank kreditkort. Däremot kan du sätta in pengar på ditt bankkonto och sedan använda dem för att betala av ditt kreditkort saldo.

Hur förs pengar över från kreditkort till bankkonto?

För att föra över pengar från ditt kreditkort till ditt bankkonto kan du göra ett så kallat kontantuttag överföring. Processen varierar mellan olika banker och kort, så kontakta din bank för detaljerade instruktioner.

Kan jag föra över pengar från mitt kreditkort till ett debetkort?

Det är generellt sett inte möjligt att överföra pengar direkt från ett kreditkort till ett debetkort. Först måste du föra över pengarna till ditt bankkonto och därefter överföra dem till debetkortet om så önskas.

Andra läsvärda artiklar