Autogiro är en automatisk betalningsmetod som möjliggör regelbundna överföringar direkt från ditt bankkonto. I samband med kreditkort kan autogiro vara ett smidigt sätt att hantera månatliga betalningar och därmed undvika förseningsavgifter. I denna artikel hjälper vi dig att skaffa autogiro till ditt kreditkort.

Autogiro kreditkort
Innehåll

Hur autogiro fungerar

Autogiro innebär att dina återkommande betalningar dras automatiskt från ditt kreditkort utan att du behöver göra någonting inför varje betalning. När du anmäler dig för autogiro godkänner du att vissa betalningar får dras från dina kreditkort. Pengarna förs över till mottagarens konto på rätt dag, vilket gör att du slipper hålla koll på förfallodagar eller fylla i långa OCR-nummer.

Sätta upp autogiro på kortet

Sätta upp autogiro på kreditkort

Ansöka om autogiro

För att ansöka om autogiro på ditt kreditkort går du igenom följande steg:

  1. Kontakta kreditkortsföretaget: Ta reda på om ditt kreditkortsföretag erbjuder möjligheten att ha autogiro.
  2. Undersök autogiro alternativen: Vissa kreditkortsföretag erbjuder olika alternativ för autogiro, såsom betalning av hela saldot eller en fast summa varje månad. Fundera på vilket alternativ som passar dig bäst.
  3. Fyll i ansökan: Kreditkortsföretaget kommer att ge dig en blankett eller länk till en webbansökan för autogiro. Fyll i ansökan med nödvändiga uppgifter, som ditt kreditkortsnummer och det konto du vill att betalningen ska dras ifrån.
  4. Signera ansökan: Om du fyller i en pappersblankett måste du skriva under ansökan för att bekräfta ditt medgivande till att använda autogiro. För en online ansökan kan du behöva använda din BankID eller någon annan form av elektronisk signatur.

Ansluta till autogiro

Efter att du har ansökt om autogiro kan det ta några veckor innan det är aktiverat på ditt kreditkort. När processen är klar behöver du ansluta till autogiro. Här är stegen för att ansluta till autogiro:

  1. Logga in på din internetbank: För att ansluta ditt kreditkort till autogiro, logga in på din internetbank med dina vanliga inloggningsuppgifter.
  2. Sök efter kreditkortsföretaget: I din internetbank, sök efter ditt kreditkortsföretag som betalningsmottagare. Du kan behöva använda tre första bokstäverna i företagets namn för att hitta det i sökfältet.
  3. Anslut ditt konto: Koppla ditt valda bankkonto till kreditkortsföretaget för att aktivera autogirobetalningar.
  4. Bekräfta anslutningen: Avsluta processen genom att bekräfta anslutningen. Eventuellt måste du signera anslutningen med din BankID eller någon annan form av elektronisk signatur.

Slutligen var noga med att hålla koll på ditt konto när autogiro betalningarna startar för att allt ska fungera korrekt och undvika eventuella problem med dina betalningar.

Vanliga frågor och svar

Kan man ha autogiro på kreditkort?

Ja, det är möjligt att ha autogiro på kreditkort för att automatiskt betala din faktura varje månad. Det underlättar betalningen och minskar risken för försenade betalningar.

Hur gör jag för att få autogiro?

För att ansöka om autogiro för ditt kreditkort, kontakta din bank eller kreditkortsföretag och följ deras instruktioner. Oftast finns det ett formulär för autogiro ansökan att fylla i och skicka in.

Andra läsvärda artiklar: