Betalo
Innehåll

Vad är Betalo

Betalo är en svensk betaltjänst som gör det möjligt för användare att betala räkningar och överföra pengar direkt från sitt bankkonto eller kreditkort via sin mobiltelefon. Tjänsten stöder alla svenska banker och erbjuder även möjligheten att betala räkningar via kreditkort.

Steg-för-steg guide hur man använder appen:

1. Ladda ner Betalo appen

Betalo-appen finns tillgänglig på både Google Play och App Store för att ladda ner till din smartphone.

2. Logga in med BankID

När appen är installerad, logga in säkert med ditt BankID för att börja använda Betalo.

3. Navigera appen

Inne i appen kan du välja kort, betala räkningar och skicka pengar till bankkonton på ett smidigt och enkelt sätt.

Betalo tjänster

Betalo är ett företag som erbjuder tjänster som gör det möjligt att betala räkningar med kreditkort samt genomföra andra banktransaktioner med kreditkort från Visa, Mastercard och American Express.

Några exempel på tjänster:

Betala räkningar

Betalo är en betaltjänst som gör det enkelt att betala räkningar med ditt kort. Du kan använda tjänsten för att förbättra din likviditet och utnyttja ditt korts räntefria betalperiod.

Överför pengar

Med Betalo-appen kan du skicka pengar till svenska bankkonton och dra nytta av ditt korts förmåner. Detta görs snabbt och smidigt med säker identifiering via BankID.

Räntefri kredit

Genom att använda Betalo får du tillgång till upp till 60 dagars räntefri kredit när du betalar med ditt kort. Detta hjälper dig att jämna ut dina utgifter och spara pengar utan att betala extra serviceavgifter.

Betalos avgifter

Betalo har inte fasta avgifter utan tar ut mellan 0 % och 3,4 % per transaktion beroende på vilket sorts konto du har hos dem.

OBS! Om Betalo av någon anledning inte uppfyller dina krav kan du testa deras konkurrent Billhop istället. De erbjuder snarlika tjänster för ungefär samma kostnad.

Kreditkort och betalning

Betalo omdöme

Mastercard och Visa

Med Betalo-appen kan användare betala räkningar med Mastercard eller Visa kreditkort. Användare har möjlighet att utnyttja kreditkortsbonusar och cashback-program.

American Express

För American Express-kort kan användare betala räkningar via Betalo men inte föra över pengar till ett svenskt bankkonto.

Banköverföring

Betalo ger möjlighet att skicka pengar till bankgiro, plusgiro och svenskt bankkonto från kreditkortet.

Förmåner och bonusar

Bonuspoäng

Med Betalo samlar användare bonuspoäng på deras kreditkort genom att betala fakturor och överföra pengar till ett svenskt bankkonto. Dessa bonuspoäng kan sedan användas för olika förmåner och erbjudanden hos kortets utfärdare eller partner.

Cashback

Betalo ger användarna möjlighet att tjäna cashback på kreditkort genom att utnyttja fördelarna med sina kreditkortsförmåner när de betalar räkningar. Detta innebär att användare får tillbaka en procentandel av beloppet som sparande eller för framtida kredit.

Partners

Betalo samarbetar med olika kortföretag och finansinstitut, vilket gör det enklare att utnyttja förmåner och bonusprogram som kopplats till deras Visa, Mastercard eller American Express-kort.

Säkerhet och datahantering

Betalo fokuserar på att erbjuda säkerhet för kunder och deras data. De använder sig av säker legitimering genom Mobilt BankID och BankID. All kommunikation är krypterad och skyddad med SSL-certifikat. 

Betalo är driftat i ett datacenter som har ackrediterats enligt PCI – DSS nivå 1, vilket innebär begränsad access och övervakning dygnet runt.

Vanliga frågor och svar

Hur säkert är Betalo att använda?

Betalo är säkert och står under Finansinspektionens tillsyn. Kommunikationen är krypterad och skyddas med SSL-certifikat.

Kan jag betala en Klarna-faktura via Betalo?

Ja, du kan betala Klarna-fakturor med Betalo-appen. Ange bara fakturauppgifterna och slutför betalningen.

Hur fungerar utlandsbetalningar med Betalo?

Betalo erbjuder utlandsbetalningar men det kan tillkomma avgifter. Vänligen konsultera Betalos hemsida för mer information.

Var kan jag ladda ner Betalo-appen?

Betalo-appen finns tillgänglig för nedladdning på både Google Play och Appstore för Android- och iOS-enheter.

Kan man använda Betalo tillsammans med SAS Mastercard?

Ja, Betalo accepterar betalningar med SAS Mastercard tillsammans med Visa och American Express.