Exklusiva kreditkort, även kallade premiumkort, erbjuder lyxiga förmåner och tjänster till sina användare. Dessa kort är vanligtvis reserverade för personer med höga inkomster eller betydande ekonomiska tillgångar.

Världens mest exklusiva kreditkort
Innehåll

Lista på exklusiva kreditkort

För att få dessa exklusiva kreditkort krävs det inte bara hög inkomst, utan också en god kreditvärdighet och uppfyllande av vissa kriterier som kortutgivare ställer.

Ha i åtanke att det kan vara svårt att jämföra förmånerna mellan korten, då det inte alltid finns offentlig information om vad som ingår i de olika korten. Här är en lista på exklusiva kreditkort:

Världen mest exklusiva American expres centurion

American Express Centurion är mer känt som Amex Black och är ett av de mest exklusiva korten på marknaden. För att få detta kort krävs en inbjudan från American Express och en hög årsinkomst. Förmånerna inkluderar personlig concierge-service, VIP-behandling på evenemang och omfattande reseförmåner.

Dubai First Royale Mastercard

Dubai First Royale Mastercard är ett annat extremt exklusivt kort som endast erbjuds på inbjudan. Kortet är gjort av guld och diamanter och inkluderar förmåner som obegränsad kredit, personlig shoppingassistent och tillgång till flygplatslounger över hela världen.

JP Morgan Reserve Card

JP Morgan Reserve Card är även känt som Palladium och är mycket exklusivt. För att få detta kort måste du vara en kund hos JP Morgan med betydande ekonomiska resurser. Kortet erbjuder förmåner som personlig concierge-service, lounge access och generösa bonuspoäng på utvalda inköp

Stratus Rewards Visa

Stratus Rewards Visa är ett annat premiumkort som går under namnet Stratus Rewards Card. Detta kort är tillgängligt via inbjudan och erbjuder förmåner som VIP-behandling på hotell och evenemang, privat jet-charter och en personlig livsstil assistent.

American Express Platinum

American Express Platinum är ett kort som kostar 2400 SEK per år. Kortet ger både bonus, Concierge Service, lounge access via Priority Pass och en mycket fördelaktig reseförsäkring. Det är en av de mest populära exklusiva korten i Sverige.

Eurocard Platinum

Eurocard Platinum är ett ytterligare kreditkort i premiumklassen med fördelar såsom reseförsäkring och Concierge Service. Detta kort kan tillhandahållas av flera banker och har en årsavgift som varierar beroende på bank.

För att sammanfatta, dessa exklusiva kort har mycket att erbjuda inom lyxiga förmåner och tjänster för dess användare. De är dock oftast reserverade för personer med höga inkomster eller betydande ekonomiska tillgångar. Om du är intresserad av exklusiva kreditkort i Sverige så kan du hitta det här i våran jämförelse av de bästa Platinumkorten.