Storstockholms Lokaltrafik (SL) erbjuder nu en smidig lösning för resor – betalning med betalkort. Denna moderna metod förenklar resandet, gör det effektivare och mer användarvänligt, och eliminerar behovet av kontanter eller förköpta biljetter.

SL Betala med kort
Innehåll

Kom igång med SL:s kontaktlösa betalning

För att använda ditt betalkort för resor med SL, bör du först kontrollera att kortet stödjer kontaktlös betalning och är kompatibelt med SL:s system. De korttyper som accepteras av SL inkluderar Visa, Mastercard och American Express. Det är bekvämt att ingen registrering krävs för att börja använda ditt kort. 

För att aktivera ditt betalkort för SL-resor, blippa det vid en SL-kortläsare under din första resa. Du kan även använda mobilen för att blippa om du har kortet kopplat till en digital plånbok. Denna enkla handling sätter igång processen och ditt kort är redo att användas för framtida resor i SL:s nätverk.

När du blippar ditt betalkort, registreras en enkelbiljett. Betalningen för alla dina resor under en dag samlas och dras från ditt konto den följande arbetsdagen. Detta innebär att du betalar för alla dina dagliga resor i en enda transaktion

Tillgång till billigare priser

För att få tillgång till rabatterade priser med ditt betalkort:

  • Gå till SL:s officiella webbplats och logga in på ditt konto.
  • Välj priskategorin ”Pensionär, student, ungdom” under inställningar.
  • Se till att göra denna inställning senast dagen innan din resa för att rabatten ska gälla.

Så blippar du kortet i kollektivtrafiken

Att använda betalkort i SL-trafiken är enkelt och bekvämt. Så här använder du det i olika kollektivtrafiksystem:

  • Bussar: När du går ombord på bussen, leta efter kortläsaren nära föraren. Håll ditt betalkort nära symbolen på läsaren tills du ser en grön lampa eller hör en signal, vilket bekräftar att betalningen har gått igenom.
  • Tåg och tunnelbana: Vid stationer, blippa ditt betalkort vid de markerade kortläsare vid spärrarna. Vänta på den gröna lampan eller en bekräftelse signal innan du går igenom. Om det inte finns några spärrar, använd kortläsare som finns vid plattformens ingångar.
  • Övriga SL-Transportmedel: För andra transportmedel som spårvagnar eller pendelbåtar, använd kortläsare som finns tillgängliga vid instigning.

Ha koll på dina biljetter SL appen

Använd SL:s app eller webbplats för att enkelt hantera dina resor. Genom att logga in på ditt konto kan du se detaljer om dina senaste resor, inklusive tid och datum. Kom ihåg att efter att du har blippat ditt kort är biljetten vanligtvis giltig i 75 minuter, du kan alltid verifiera detta i appen eller på webbplatsen. Dessutom erbjuder SL:s tjänster en översikt över dina kvitton och resehistorik, vilket är praktiskt för att hålla koll på dina resor och utgifter.

Vanliga frågor och svar

Vad gör jag om jag råkar blippa mitt betalkort två gånger?

Om du blippar två gånger av misstag, registreras endast en resa. Kontrollera din resehistorik för bekräftelse.

Kan jag använda Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay för SL-resor?

Ja, betalkort kopplat till Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay kan användas för att blippa vid SL:s kortläsare.

Hur hanterar jag rabatterade priser och vad gör jag vid biljettkontroller?

Ställ in ditt betalkort för rabatterade priser på SL:s webbplats och visa kortet vid biljettkontroller.

Vad händer om jag förlorar mitt betalkort och hur skyddas mina uppgifter?

Vid förlust, spärra kortet omedelbart. SL lagrar inte personlig information från transaktioner.