Så fungerar aktivitetsförsäkring
Innehåll

Aktivitetsförsäkring på kreditkort

En aktivitetsförsäkring är en sorts försäkring som kan hjälpa dig ekonomiskt om du har betalat med ditt kreditkort för en aktivitet, men sedan inte kan delta på grund av sjukdom eller en olycka.

Ett exempel är Santander Mitt kort Plus, där ingår aktivitetsförsäkringen i deras Mastercard reseförsäkring när du betalar 75% av resan med kreditkortet.

För att du ska kunna få ersättning för dessa outnyttjade aktiviteter bör du känna till några viktiga punkter.

Vad kan du få ersättning för?

Du kan få ersättning för:

  • Aktiviteter du inte kunde nyttja: Om du blir sjuk eller din utrustning försenas eller stjäls kan du få ersättning för aktiviteter du inte kunde delta i.
  • Utrustningshyra: Du kan få ersättning för hyra av aktivitetsutrustning, till exempel skidutrustning, dykutrustning, klättringsutrustning, golfklubbor, och mer.

För att vara berättigad till denna ersättning måste följande villkor vara uppfyllda:

  • Aktiviteterna ska ha betalats med ditt kort innan avresa.
  • Resan eller researrangemangen ska sträcka sig över minst två övernattningar.

Så här ansöker du om ersättning

Följ dessa steg för att ansöka om ersättning för outnyttjade aktiviteter under resan:

  • Samla in alla kvitton och bevis: Du behöver dina kvitton och bevis för att visa att du betalade för aktiviteter eller utrustning innan din avresa.
  • Kontakta ditt försäkringsbolag: Informera dem om din situation så snart som möjligt.
  • Följ deras instruktioner: Varje försäkringsbolag har sina egna procedurer för att begära ersättning. Följ deras instruktioner noggrant.

Sammanfattning

Ingen vill ställas inför situationen att inte kunna delta i planerade aktiviteter under en resa. Men om det händer är det bra att veta att du kan få ersättning för outnyttjade aktiviteter och utrustningshyra. 

Kom ihåg att aktiviteterna måste betalas med kortet innan avresa och att resan ska sträcka sig över minst två övernattningar. Läs mer om hur detta fungerar i guide om kreditkort försäkringar.

Vanliga frågor om aktivitetsförsäkring

Vilka kreditkort erbjuder aktivitetsförsäkring?

Det finns flera kreditkort som erbjuder aktivitetsförsäkring som exempelvis Santander. Kontrollera villkoren för ditt specifika kort för mer information.

Hur aktiverar man aktivitetsförsäkringen på sitt kreditkort?

För att aktivera aktivitetsförsäkringen måste aktiviteten betalas till minst 75% med kreditkortet.

Vilka aktiviteter täcks av aktivitetsförsäkringen?

Aktivitetsförsäkringen täcker olika sporter, aktiviteter och idrottsutövning. Kolla villkoren på ditt kort för detaljer.

Hur går man tillväga för att anmäla skada eller olycka?

Kontakta din försäkringsgivare och följ deras anvisningar för att anmäla skada eller olycka. Förbered nödvändiga intyg och dokument.

Källor: