Skimningsskydd
Innehåll

Hur fungerar skydd mot skimming?

Ett vanligt skimningsskydd är ett RFID-skyddskort som innehåller en störsändare som blockerar RFID- och NFC-kommunikation som försöker läsa av chippet på ditt kreditkort. Detta gör att dina kortuppgifter blir oläsliga för bedragare som försöker läsa av dem trådlöst.

Vad är skimming?

Skimming är en typ av bedrägeri där en bedragare använder en enhet för att stjäla dina kortuppgifter när du använder ditt kort. 

Det är viktigt att komma ihåg att skimningsskydd inte ger ett 100% skydd mot skimning. Det är alltid viktigt att vara uppmärksam och försiktig när du använder ditt kort.

Olika typer av skydd

Olika typer av skimningsskydd

Skydda bankkort från skimming

Det finns flera olika typer av skydd som kan användas för att skydda dina kort. Här är några vanliga alternativ:

  • Korthållare: En korthållare med RFID-skydd kan blockera obehöriga från att läsa av dina kortuppgifter med hjälp av trådlös RFID-utrustning. Detta skyddar dina kort mot skimning och är ett enkelt sätt att hålla dina kort säkra.
  • Plånböcker: En plånbok med RFID-skydd fungerar på samma sätt som en korthållare och kan skydda flera kort samtidigt.
  • Aluminiumfolie: Att täcka dina kort med aluminiumfolie kan också fungera som ett enkelt och billigt skydd mot skimning. Folien blockerar trådlös RFID-utrustning från att läsa av dina kortuppgifter.

Skydd för dig online

Att skydda dina kort på internet och i mobilen är också viktigt för att undvika bedrägerier. Här är några vanliga alternativ:

  • Använda säkra betalningstjänster: Genom att använda säkra betalningstjänster som PayPal eller Apple Pay kan du undvika att lämna ut dina kortuppgifter på nätet. Lär dig hur du kopplar ett kreditkor till Apple Pay här.
  • Installera säkerhetsprogram: Att installera säkerhetsprogram på din dator eller mobil kan hjälpa till att skydda dig mot skadlig programvara som kan stjäla dina kortuppgifter.
  • Använda starka lösenord: Att använda starka lösenord för dina konton kan också hjälpa till att skydda dig mot bedrägerier på nätet.

Välj en återförsäljare med kvalitetskontroll

När du köper ett skimningsskydd är det viktigt att du väljer en pålitlig återförsäljare som erbjuder kvalitetskontroll och garanti på sina produkter. Detta säkerställer att du får en produkt av hög kvalitet som fungerar som den ska och ger dig det skydd du behöver.

Kvalitetskontrollen innebär att återförsäljaren testar varje produkt innan den skickas ut för att säkerställa att produkten fungerar 100%. Om du har några problem med din produkt, ska du kunna kontakta återförsäljaren för att få hjälp och support.

Skimsafe är en populär produkt för att skydda dina kort mot skimming. Det är en liten enhet som du placerar i din plånbok bredvid dina kort. Skimsafe blockerar skimning-enheter från att läsa dina kortuppgifter. 

Alla deras skimsafe-kort går igenom en kvalitetskontroll och testats enskilt för att säkerställa att du kan vara helt säker. Du kan registrera dig och köpa Skimsafe Online på deras webbplats.

Vanliga frågor om kreditkortsskydd

Hur skyddar man sig mot skimning?

Du kan skydda dig mot skimning genom att använda RFID-skyddskort eller ett skyddande fodral för dina kort. Se till att aldrig lämna dina kort ouppmärksamma och var försiktig när du använder dem i offentliga utrymmen.

Kan alla bankkort skimmas?

Ja, alla bankkort kan skimmas. Det är viktigt att skydda dina kort för att undvika att dina kortuppgifter blir stulna.

Hur fungerar SkimSafe-kortet?

SkimSafe-kortet skyddar mot skimning genom att störa ut radiosignalerna och ser därmed till att skydda dina kortuppgifter. Skyddskortet aktiveras när en radiosignal, med rätt sekvens, kommer i närheten och skyddar då ditt betalkort om det finns inom några centimeters avstånd.

Hur vet man om man har blivit skimmad?

Du kan upptäcka skimning genom att kontrollera dina kontoutdrag regelbundet och se till att det inte finns några obehöriga transaktioner. Om du märker något misstänkt, kontakta omedelbart din bank.