Kan man göra en överföring från ett kreditkort till ett bankkonto?

Ja, du kan göra en överföring från ditt kreditkort till ett bankkonto med de allra flesta kreditkort. Att göra en överföring från ett kreditkort till ett bankkonto kallas för saldoöverföring.

Hur du gör en överföring varierar från kreditkort till kreditkort.  Även kostnaden för att göra en saldoöverföring varierar från kort till kort.

Hur gör jag en överföring från mitt kreditkort till mitt bankkonto?

Hur du gör en överföring från ditt kreditkort till ditt bankkonto beror på vilket kreditkort du har. Om ditt kreditkort är utfärdat av en bank kan du göra överföringen direkt på din banks hemsida under ”Mina sidor”. Om du har ett kreditkort som inte är utfärdat av en bank är det vanligt att kreditkortsutgivaren använder sig av en extern betaltjänst som till exempel Betalo.

Med Betalo-appen loggar du in som vanligt, väljer vilket kort du ska göra en saldoöverföring ifrån och sedan till vilket konto som pengarna ska skickas till. Om du vill skicka med ett meddelande gör du det innan du slutför överföringen.

Hur stort belopp kan jag föra över?

Hur stort belopp du kan föra över från ditt kreditkort varierar beroende på vilket kreditkort du har och hur dina villkor ser ut. Minsta belopp att föra över är vanligtvis 500 kronor. Högsta belopp att föra över varierar mellan olika kreditkort. Det vanligaste är att det går att föra över pengar upp till din kreditgräns.

Tänk på! För inte över hela ditt kreditbelopp till ditt bankkonto. Det behöver finnas tillräckligt med pengar kvar till ränta för det överförda beloppet.

Vad kostar en överföring från mitt kreditkort till mitt bankkonto?

Kostnaden för en överföring från kreditkort till bankkonto är olika beroende på vem som är kortutgivare och hur villkoren ser ut för ditt kort. En del kortutgivare tar ut en avgift i procent medan andra har en lägsta avgift i kronor som de tar ut. Förutom det betalar du ordinarie kreditränta på beloppet som du har fört över från om med första dagen efter överföringen. 

Tips! Eftersom det kan ta alltifrån en dag till ett par dagar att föra över pengar från ditt kreditkort till ditt bankkonto kan det vara bra att planera din saldoöverföring.

När kan det vara bra att göra en överföring från mitt kreditkort till mitt bankkort?

Det finns flera situationer där du inte alltid kan använda dig av ditt kreditkort, och därför finns tjänsten saldoöverföring. Exempel på sådana situationer kan vara när du köper en vara från en privatperson, om du har tappat bort din pin-kod eller om du har förlorat ditt kort. 

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu