Kan man betala räkningar och fakturor med kreditkort?

Ja, du kan betala räkningar med kreditkort och även fakturor med många olika kort. De kreditkort som du kan använda för att betala dina räkningar eller fakturor har ofta ett samarbete med betaltjänstlösningsföretagen Billhop eller Betalo.

Kreditkort med stöd för att betala räkningar

Remember Flex
Remember Flex
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300+ butiker
 • Återbäring även på hotell, flyg- och utlandsresor
 • Prisgaranti, allriskförsäkring och reseförsäkring
5.0 av 5
Läs omdöme
Norwegian-kortet
Norwegian-kortet
 • Ingen årsavgift eller kontantuttagsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Upp till 10 % CashPoints på flygbiljetter
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
4.5 av 5
Läs omdöme
Resurs Gold
Resurs Gold
 • 0,5 bonuspoäng per krona på alla köp
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Få exklusiva rabatter och erbjudanden
 • Erbjuder sparkonto med 0,90 % ränta
4.5 av 5
Läs omdöme
Resurs Classic
Resurs Classic
 • Låg ränta
 • Ingen årsavgift
 • 6 månaders räntefri delbetalning
4.0 av 5
Läs omdöme
Swedbank Mastercard
Swedbank Mastercard
 • Låg ränta
 • Omfattande reseförsäkring
 • Köpskydd och allriskförsäkring till bra priser
3.5 av 5
Läs omdöme

Billhop – bästa tjänsten för att betala räkningar med kreditkort

Billhop är idag den ledande tjänsten för de som vill betala räkningar och fakturor med kreditkort i Sverige. Tjänsten kan till och med användas för att betala till leverantörer och företag som i vanliga fall inte accepterar kreditkort.

När du använder Billhop så gör du en kreditkortsbetalning till Billhop som sedan gör en vanlig banköverföring till det företag du ska betala. Det är utan tvekan det smidigaste sättet att betala räkningar och fakturor med ett kreditkort.

Vilka fördelar finns det med att betala räkningar med kreditkort?

Det finns flera fördelar med att betala räkningarna med ett kreditkort och givetvis även betala fakturor med kreditkort. De som väljer att betala sina räkningar med kreditkort gör det för att skjuta upp kostnaden. I och med att du betalar räkningen med ditt kreditkort skjuter du upp kostnaden till när kreditkortsräkningen ska betalas.

Eftersom väldigt många kreditkort har räntefria perioder upp till två månader kan du flytta fram kostnaden under den räntefria perioden. Genom att betala räkningarna med kreditkortet blir det möjligt för dig att delbetala räkningar som inte annars kan delbetalas. Dessutom är det väldigt enkelt att betala räkningarna med kreditkortet.

Tips! Om du har väldigt många andra räkningar som ska betalas under samma period kan det vara skönt att betala någon eller några räkningar med ditt kreditkort för att skjuta fram betalningen till nästa månad.

Förutom att det är enkelt och att du skjuter fram kostnaden finns det andra fördelar. Till exempel är det mycket billigare och enklare att skicka pengar utomlands med Betalo och Billhop än genom traditonella banker. Dessutom får du alltid den bästa växelkursen när du betalar räkningar med ett kreditkort på det sättet.

Även banken American Express har en egen lösning som fungerar att använda om man önskar betala en räkning eller faktura med sitt American Express Platinum-kort exempelvis.

Vilka nackdelar finns det med att betala räkningar med kreditkort?

De största nackdelarna med att betala räkningar och fakturor med kreditkort är kostnaden och risken för att få en stor kreditskuld. Kostnaden för att betala räkningar med kreditkort blir oftast mycket dyrare än om du skulle betala räkningen direkt eftersom det tillkommer flera olika avgifter.

Både Betalo och Billhop tar ut en transaktionsavgift på 2,5 procent av beloppet, som de kallar för serviceavgift. Om du gör en inbetalning på ett större belopp blir transaktionskostnaden högre än om du gör en inbetalning på ett mindre belopp. Utöver det kan det tillkomma ränta om du inte betalar in hela beloppet i tid.

Kan man betala faktura med kreditkort?

Ja det går alldeles utmärkt att betala dina e-fakturor med ditt kreditkort. Det är bara att du registrerar dina uppgifter som står på din e-faktura hos Betalo eller Billhop. Glöm inte att ta bort din e-faktura från din bank, annars riskerar du att din faktura betalas två gånger.

Både Billhop och Betalo är svenska betaltjänster som är specialanpassade så att du ska kunna betala dina räkningar med ditt kreditkort. Det är enkelt att använda tjänsterna. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto, sedan kan du betala dina räkningar och fakturor med ditt kreditkort.

Det finns även möjligheter att koppla sitt kreditkort till exempelvis Tink och på så sätt betala fakturor med ett kreditkort via Kivra eller liknande. Kontakta din kreditgivare för att få tips om hur du enklast betalar dina räkningar och fakturor med ditt kort.