Kan man betala räkningar och fakturor med kreditkort?

Ja, du kan betala dina räkningar och fakturor med i princip alla kreditkort. Alla kreditkort som du kan använda för att betala dina räkningar eller fakturor har ett samarbete med betaltjänstlösningsföretagen Billhop eller Betalo. 

Både Billhop och Betalo är svenska betaltjänster som är specialanpassade så att du ska kunna betala dina räkningar med ditt kreditkort. Det är enkelt att använda tjänsterna. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto, sedan kan du betala dina räkningar och fakturor med ditt kreditkort.

Betalo accepterar Visa, Mastercard och Amex om de är utgivna i Sverige eller något annat nordiskt land. Billhop accepterar svenska kort från Visa, Amex och Mastercard.

Vilka fördelar finns det med att betala räkningarna med kreditkort?

Det finns flera fördelar med att betala räkningarna med ett kreditkort. De som väljer att betala sina räkningar med kreditkort gör det för att skjuta upp kostnaden. I och med att du betalar räkningen med ditt kreditkort skjuter du upp kostnaden till när kreditkortsräkningen ska betalas.

Eftersom väldigt många kreditkort har räntefria perioder upp till två månader kan du flytta fram kostnaden under den räntefria perioden. Genom att betala räkningarna med kreditkortet blir det möjligt för dig att delbetala räkningar som inte annars kan delbetalas. Dessutom är det väldigt enkelt att betala räkningarna med kreditkortet.

Tips! Om du har väldigt många andra räkningar som ska betalas under samma period kan det vara skönt att betala någon eller några räkningar med ditt kreditkort för att skjuta fram betalningen till nästa månad.

Förutom att det är enkelt och att du skjuter fram kostnaden finns det andra fördelar. Till exempel är det mycket billigare och enklare att skicka pengar utomlands med Betalo och Billhop än genom traditonella banker. Dessutom får du alltid den bästa växelkursen.

Vilka nackdelar finns det med att betala räkningarna med kreditkort?

De största nackdelarna med att betala räkningar och fakturor med kreditkort är kostnaden och risken för att få en stor kreditskuld. Kostnaden för att betala räkningar med kreditkort blir oftast mycket dyrare än om du skulle betala räkningen direkt eftersom det tillkommer flera olika avgifter.

Både Betalo och Billhop tar ut en transaktionsavgift på 2,5 procent av beloppet, som de kallar för serviceavgift. Om du gör en inbetalning på ett större belopp blir transaktionskostnaden högre än om du gör en inbetalning på ett mindre belopp. Utöver det kan det tillkomma ränta om du inte betalar in hela beloppet i tid.

Kan jag betala mina e-fakturor med mitt kreditkort?

Ja det går alldeles utmärkt att betala dina e-fakturor med ditt kreditkort. Det är bara att du registrerar dina uppgifter som står på din e-faktura hos Betalo eller Billhop. Glöm inte att ta bort din e-faktura från din bank, annars riskerar du att din faktura betalas två gånger.

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu