Hur fungerar cashback
Innehåll

Kreditkort med cashback har på senaste ökat i popularitet, men det är inte helt tydligt vad som skiljer ett kreditkort med cashback från ett kort med vanlig bonus. Och precis som med alla kreditkortsförmåner måste man förstå vad en cashback är för att också förstå värdet i kortet.

På följande fråga svarar vi på frågan “hur fungerar ett kreditkort med cash back?”, tar oss närmare titt på de bästa kreditkorten med cash back och går igenom för- och nackdelar med cashbacks.

Vad är cashback?

En cashback är ett sorts bonussystem där du får rabatt på köp du gör med korten. Fast istället för att rabatten dras direkt så omvandlas den till bonuspoäng eller pengar som du antingen kan använda fritt eller som dras på din nästa faktura.

I dag omvandlas de allra flesta cashbacks på kreditkort till pengar som dras av din faktura. Fast med Morrow Bank kan du välj om du vill ha pengar att spendera på komplett.se istället.

Letar du efter ett kreditkort för att sänka dina utgifter är ett kreditkort med cashback perfekt. Vill du istället samla poäng eller få erbjudanden kan vi rekommendera ett resekort med reseförsäkring eller ett shoppingkort. 

För- och nackdelar med cashback

Precis som med allt här i världens finns det tydliga fördelar och nackdelar med ett program för cashback. Det är viktigt att du överväger dessa faktorer innan du bestämmer vilket kreditkort du ska ha. Det är nämligen inte säkert att cashback är den bästa bonusen för just dig.

Fördelar

  • Det mest uppenbara är att man sparar pengar på utgifter, så enkelt är det
  • Du samlar en bonus som dras från din kreditfaktura utan att du behöver lyfta ett finger
  • Det är ett värdefullt sätt att få bonus för alla sina utgifter och inköp

Nackdelar

  • Det är inte alltid man har kontroll över vad ens cashback ska användas till
  • Många ger cashbacks i form av värdekuponger hos specifika återförsäljare

Andra sorters kreditkortsbonusar

Som sagt finns det flera olika sorters bonusar på kreditkort och det är inte säkert att just cashbacks är bäst för dig. Vissa kreditkort erbjuder istället bonuspoäng, främst resekort kopplade till SAS Eurobonus eller liknande – kreditkort med reseförsäkring är också populärt.

Andra kreditkort erbjuder istället omfattande rabatter och generösa erbjudanden hos utvalda aktörer. Många gånger byter man ut de utvalda aktörerna en gång i månaden för att ge dig som kund så stor variation som möjligt.