Google Wallet omdefinierar hur vi hanterar våra pengar genom att förvandla våra smartphones till digitala plånböcker. Denna tjänst möjliggör säkra och bekväma betalningar med en enkel beröring, och stöds av de flesta nyare Android-enheter. I den här artikeln tittar vi på funktionerna, fördelarna och eventuella nackdelar med Google Wallet, samt ger en guide för hur du kommer igång.

Google Wallet
Innehåll

Vad är Google Wallet?

Google Wallet är en digital plånbok som förenklar dina betalningar. Du kan använda tjänsten för att smidigt betala i butiker genom att bara hålla din Android-telefon nära betalterminalen. Din betalningsinformation hålls säker med krypterade betalkoder.

Funktionen är speciellt utformad för att skydda dina personliga betalningsuppgifter och hantera dina betalkort på ett säkert sätt.

Vilka enheter och operativsystem är kompatibla med Google Wallet?

Google Wallet stöds av enheter med Android-operativsystemet. För att kunna använda Google Wallets funktioner till fullo, måste du ha en enhet som kör Android Lollipop (5.0) eller en senare version. 

Tillgängligheten kan variera beroende på region och specifika enheter, men det fungerar på de flesta nyare Android-enheter. Se till att din telefon har NFC-funktionalitet, vilket är nödvändigt för att ’tap to pay’-funktionen ska fungera. 

Hur fungerar det?

Vad är google wallet

Google Wallet är en digital plånbok som tillåter dig att spara och använda betalkort, biljetter och annan värdefull information direkt från din mobiltelefon. 

För att komma igång behöver du först ladda ned Google Wallet-appen från Google Play Butik eller App Store om du använder en iOS-enhet.

Sedan kan du använda Google Pay som betalning genom att du placerar telefonen nära betalterminalerna NFC-läsare. Bekräftelsen av betalningen sker genom biometrisk identifiering som fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, eller genom din enhets låskod.

Andra typer av kort

Utöver betalkort kan Google Wallet också hantera andra typer av kort och pass, till exempel:

 • Medlemskort
 • Presentkort
 • Biljetter för händelser
 • Boardingpass för flygresor

All information i Google Wallet är krypterad och skyddad, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att dina uppgifter är säkra.

Fördelar och nackdelar

Hur fungerar google wallet

Fördelar:

 • Bekvämlighet: Med Google Wallet behöver du inte hålla reda på fysiska kort. Du kan snabbt och enkelt genomföra transaktioner via din mobiltelefon.
 • Säkerhet: Appen säkerställer att dina betalningar och kortuppgifter skyddas genom avancerade säkerhetsmekanismer.
 • Organisation: Håll alla dina kort och biljetter på en plats, vilket minskar risken för att tappa bort dem och gör det enklare att hitta rätt vid behov.
 • Extra funktioner: Förutom betalningar, kan du använda appen för att spara biljetter, värdekort, och andra digitala nycklar.

Nackdelar:

 • Begränsad kompatibilitet: Alla mobiltelefoner stödjer inte Google Wallet och appens funktionalitet kan variera beroende på enheten.
 • Regionala variationer: Tjänstens fulla omfattning och funktioner är inte tillgängliga överallt, vilket kan påverka användarupplevelsen beroende på var du befinner dig.
 • Acceptans: Inte alla butiker eller tjänsteleverantörer accepterar mobila betalningar via Google Wallet, vilket kan begränsa dess användbarhet i vissa situationer.

Så gör du för att komma igång

Att börja använda Google Wallet är en enkel process som kan slutföras i några få steg. För att komma igång, följ denna guide:

Installera Google Wallet-appen

 • Gå till din mobila appbutik:
 • Sök efter ”Google Wallet” och välj rätt app.
 • Ladda ned och installera appen på din enhet.

Skapa ett Google Wallet-konto

Att skapa ett konto är nästa steg och det krävs att du följer dessa instruktioner:

 • Öppna Google Wallet-appen på din smartphone.
 • Tryck på ’Kom igång’ och ange dina personliga uppgifter. Var noga med att läsa och förstå användarvillkoren.
 • Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra kontoregistreringen.

Lägg till betalkort

När ditt konto är skapat, kan du lägga till ditt betalkort:

 • Gå till ”Betalningsmetoder” i appen.
 • Tryck på ”Lägg till betalkort” och följ de angivna stegen för att lägga till dina kortuppgifter.

Du är nu redo att börja använda Google Wallet för kontaktlösa betalningar och för att hålla reda på dina kort och medlemskap.

Vanliga frågor och svar

Hur fungerar Google Wallet?

Google Wallet är en digital plånbok och betalningsplattform där användare kan lagra kortinformation säkert och använda mobilen för att betala i butiker eller online.

Vad kostar Google Wallet?

Google Wallet är gratis att ladda ner och använda, men vissa transaktioner kan innebära avgifter beroende på bank eller kortutgivare.

Hur aktiverar man Google Wallet?

Ladda ner Google Wallet-appen från Google Play eller App Store, lägg till dina betalkort i appen och följ instruktionerna för att verifiera korten.