EuroBonus, SAS:s erkända lojalitetsprogram, erbjuder en rad förmåner och belöningar för sina medlemmar. I denna guide kommer vi att kolla på hur EuroBonus fungerar, dess unika poängsystem och de olika nivåerna med tillhörande fördelar. Oavsett om du reser ofta eller bara sporadiskt, ger EuroBonus möjlighet att göra varje resa mer givande.

SAS EuroBonus
Innehåll

Vad är EuroBonus?

EuroBonus är SAS:s lojalitetsprogram, utformat för att premiera kunder som väljer SAS och dess partner för sina resor och köp. Skilt från traditionella flygbolagsprogram, erbjuder EuroBonus en unik blandning av belöningar, från flygresor till livsstilsprodukter, vilket gör det attraktivt för en bred kundkrets.

Så fungerar bonusprogrammet

EuroBonus-poäng samlas genom flygresor med SAS och dess partner, samt genom vardagliga aktiviteter som hotellvistelser och biluthyrningar. Poängen kan sedan användas för att köpa flygresor, uppgraderingar och andra produkter och tjänster.

Programmet är strukturerat med tydliga regler och villkor för poängsamling, vilket säkerställer transparens och enkelhet för användarna. För en mer ingående titt på hur du kan maximera din poängsamling, se vår detaljerade artikel om att tjäna EuroBonus poäng.

Tjäna extra poäng med kreditkort

Integrera EuroBonus med kreditkort för att effektivisera din poängsamling. Dessa kreditkort erbjuder unika fördelar som kompletterar de traditionella sätten att samla poäng:

Tillgängliga EuroBonus Kreditkort

 • SAS Classic: Ett grundläggande kort som erbjuder poäng på alla köp, passande för de som börjar sin resa med EuroBonus.
 • SAS Premium: Ett steg upp från Classic, med ytterligare poäng och förmåner som riktar sig till mer frekventa resenärer.
 • SAS Elite: För den mest frekventa resenären, erbjuder detta kort högsta poängtjäning och exklusiva reseförmåner.
 • EuroBonus World: Ett mångsidigt kort som ger poäng på alla typer av köp och inkluderar reseförsäkring.
 • EuroBonus World Premium: Det mest omfattande kortet i serien, med högsta poängtjäning och premium reseförmåner för de mest dedikerade EuroBonus-medlemmarna.

Varje kort är utformat för att passa olika typer av resenärer och deras behov, från sporadiska resor till frekvent internationellt resande. Genom att välja ett kort som matchar dina vanor kan du förbättra din poängsamling och upplevelser med EuroBonus.

EuroBonus poäng nivåer och deras förmåner

EuroBonus Poäng

EuroBonus erbjuder olika medlemsnivåer, var och en med sina unika förmåner. Dessa nivåer är utformade för att belöna medlemmarnas lojalitet och öka deras reseupplevelse.

Från Brons till Diamond

 • Brons: Den inledande nivån som ger tillgång till grundläggande förmåner såsom möjligheten att samla poäng. Inga specifika krav, automatiskt för nya medlemmar.
 • Silver: Nästa steg upp, erbjuder förbättrade förmåner såsom prioriterad väntelista på flyg och bonuspoäng. Kräver 20 000 grundpoäng eller 10 flygresor med SAS under en 12-månadersperiod.
 • Gold: En avancerad nivå som tillhandahåller ytterligare privilegier, inklusive tillgång till SAS-lounger och extra bagagefrihet. Kräver 45 000 grundpoäng eller 45 flygresor med SAS under en 12-månadersperiod.
 • Diamond: Den högsta nivån som erbjuder exklusiva förmåner som personlig service och garanterad plats i Economy Class även på fullbokade flyg. Kräver 90 000 grundpoäng under en 12-månadersperiod.

Fördelar för varje nivå

Varje nivå i EuroBonus-programmet erbjuder en distinkt uppsättning fördelar:

 • Brons-medlemmar får grundläggande förmåner som poäng på alla köp och exklusiva erbjudanden.
 • Silver-medlemmar njuter av fördelar som prioriterad boarding och extra bonuspoäng.
 • Gold-medlemmar får tillgång till premium förmåner som snabbare säkerhetskontroll och högre prioritet vid väntelistor.
 • Diamond-medlemmar upplever den högsta nivån av service med förmåner som möjligheten att överföra EuroBonus-poäng till familjemedlemmar.

Dessa nivåer och deras förmåner är utformade för att göra varje resa med SAS och dess partner mer givande och bekväm.

Fördelarna med att vara EuroBonus-medlem

Att vara medlem i EuroBonus innebär mycket mer än att bara samla poäng. Medlemskapet öppnar dörren till en värld av exklusiva förmåner och tjänster, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Medlemmar får tillgång till specialerbjudanden och kampanjer som är skräddarsydda för att förbättra reseupplevelsen. Detta inkluderar rabatter på flygbiljetter, exklusiva erbjudanden hos partnerföretag, och tillgång till specialarrangemang.

Utöver de materiella förmånerna bidrar EuroBonus också till en smidigare och mer bekväm resa. Prioriterad incheckning, boarding och bagagehantering är bara några exempel på hur medlemskapet förenklar din resa. För frekventa resenärer blir dessa fördelar ännu mer märkbara, vilket bidrar till en effektiv och njutbar reseupplevelse.

Vanliga frågor och svar

Hur samlar jag EuroBonus-poäng?

Poäng samlas genom att flyga med SAS och dess partner, genom att boka hotell och hyra bilar, samt genom vardagsinköp med EuroBonus-kopplade kreditkort.

Kan jag använda mina EuroBonus-poäng för att boka flygresor hos alla flygbolag?

EuroBonus-poäng kan användas för att boka flygresor hos SAS och deras samarbetspartners. Tillgängligheten kan variera beroende på flygbolag och rutt.

Vilka är de olika EuroBonus-nivåerna och hur når jag dem?

Det finns fyra nivåer: Brons, Silver, Gold och Diamond. Nivåerna uppnås genom att samla en viss mängd poäng eller genomföra ett visst antal flygningar inom en 12-månadersperiod.

Vilka fördelar ger EuroBonus-kreditkorten?

EuroBonus-kreditkorten ger poäng på alla köp, reseförsäkring och andra exklusiva förmåner, beroende på kortet. De hjälper till att snabbare tjäna poäng och höja din EuroBonus nivå.

Hur lång tid är mina EuroBonus-poäng giltiga?

EuroBonus-poäng är vanligtvis giltiga i upp till 5 år. Dock kan giltighetstiden variera beroende på medlemsnivå och hur poängen tjänas.