Dining by Amex erbjuder dig exklusiva förmåner och upp till 7 000 kr värde på restaurangupplevelser varje år, såväl i Sverige som internationellt. Låt oss guida dig genom dessa smakrika förmåner och hur du kan njuta av dem.

Dinig by Amex
Innehåll

Så fungerar det

Som innehavare av American Express Platinum eller det exklusiva Centurion kortet, får du tillgång till programmet Dining by Amex som ger dig fördelaktiga förmåner på restauranger både inom Sveriges gränser och internationellt. Varje år kan du dra nytta av erbjudanden som tillsammans är värda så mycket som 7 000 kr, vilket gör det till en betydande faktor i kortets totala värde.

Förmåner inkluderade

  • Gratis tvårätters middag: Upp till tre gånger om året har du möjlighet att avnjuta en kostnadsfri tvårätters middag tillsammans med en middagsgäst på ett urval av restauranger. Denna del av programmet är värd 3 000 kr årligen och är fördelad över specifika tidsperioder där du kan göra ditt val av matställe.
  • Pengar tillbaka på måltider: Få en återbetalning upp till 4 000 kr för dina matinköp med kortet; 2 000 kr av detta kan användas i Sverige och den andra halvan utomlands. Du är inte tvingad att utnyttja hela summan på en gång, istället samlas utbetalningarna på ditt konto tills du nått gränsen.

För att delta i dessa erbjudanden måste du först registrera dig via applikationen Amex Experiences. Den guidar dig genom processen att utnyttja ”middag för två”-erbjudandet, samt hur du får tillbaka pengar på matnotan.

Aktuella restauranger

De restauranger som deltar i programmet för den första förmånen varierar och presenteras tre gånger per år, med en lista över medverkande restauranger i städer som Stockholm, Göteborg, och Malmö. 

Följande restauranger ingår i Dining by Amex:

StockholmGöteborgMalmö
EastVISAGE dinner clubMJ’s
Pas d’ArtChateau BeirutNybrogatan 38
TrattorianLa TerrazzaParaden Kvarterskrog & Barservering
PrinsenGöteborgsoperan
Il TempoLevantine
Villa GodthemMJ’s
Gastrotek ZinkPrime Grill
Ricordi
Bockholmen Hav & Restaurang
Hornsgatan Kvarterskrog & Barservering
Hötorget Kvarterskrog & Barservering
Italienskan
Levantine

När du besöker dessa restauranger betalar American Express för tvårätters middag, medan andra kostnader såsom dryck och eventuella avgifter betalar du själv.

Bra att veta

  • Denna förmån är exklusiv för varje Platinum-konto och bör användas av den primära kortinnehavaren.
  • Bokningar för att använda din gratis tvårätters middag görs genom en specifik länk i Amex Experiences-appen.
  • Kostnader utanför de två rätterna, exempelvis för drinkar, är för din egen räkning.
  • En liten administrationsavgift tillkommer.

Dining by Amex erbjuder ett värdefullt tillägg till de redan omfattande förmånerna som kommer med American Express Platinum-kortet.

Vanliga frågor och svar

Hur bokar jag min gratis tvårätters middag?

För att boka din gratis tvårätters middag, använd den specifika länken i Amex Experiences-appen. Detaljerade instruktioner och tillgängliga restauranger finns där.

Hur fungerar cashback-förmånen på måltider med Dining by Amex?

Cashback-förmånen ger dig en återbetalning upp till ett visst belopp för dina matinköp med kortet. Återbetalningen samlas på ditt konto tills du når gränsen.

Gäller Dining by Amex-förmånerna internationellt?

  • Ja, Dining by Amex-förmånerna gäller både inom Sveriges gränser och internationellt. Det ger dig flexibilitet att njuta av förmånerna även när du reser utomlands.