I denna artikel tittar vi närmare på American Express Membership Rewards, ett omfattande lojalitetsprogram som belönar användare med poäng för varje spenderad krona. Vi granskar hur poängen kan tjänas och användas, från vardagliga inköp till speciella kampanjer, samt ger insikt i programmets flexibilitet och poängens värde.

Amex Membership Rewards Points
Innehåll

Vad är Membership Rewards?

American Express Membership Rewards är ett lojalitetsprogram som ger kortinnehavare möjligheten att samla poäng för varje spenderad krona. Membership Rewards-poäng är jämförbara med flygbolagens miles eller hotellkedjors lojalitetspoäng. När du använder något av American Express giltiga kreditkort, tjänar du 1 Reward-poäng för varje krona du spenderar. 

Programmet erbjuder stor flexibilitet när det gäller användningen av poängen. De kan användas för en mängd olika ändamål, inklusive resor och shopping. Dessutom kännetecknas programmet av dess flexibelitet. Poängen kan överföras till 17 olika flygbolag och 3 hotellkedjor, vilket ger en stor frihet och mångsidighet i hur poängen kan användas.

Tjäna Membership poäng med Amex kreditkort

Det enklaste sättet att tjäna poäng är genom att använda ditt American Express-kort för dina dagliga inköp. De kort som du kan använda dig av är Amex- Platinum, Gold Card, Green Card eller Centurion. Dessa kort är specifikt utformade för att ge dig Membership-poäng för varje gång som du spenderar med kortet.

Tjäna extra bonuspoäng

Här är hur du kan tjäna extra poäng med dessa kort:

Amex Centurion:

  • Handla för 1 500 000 kr och få en extra bonus på 500 000 poäng.
  • Handla för ytterligare 2 500 000 kr och få ytterligare 500 000 poäng i bonus.

Amex Platinum:

  • Handla för 150 000 kr och få en extra bonus på 150 000 poäng.
  • Handla för ytterligare 150 000 kr och få en extra bonus på 300 000 poäng.

Amex Gold Card:

  • Handla för 150 000 kr och få en extra bonus på 100 000 poäng.
  • Handla för ytterligare 150 000 kr och få en extra bonus på 300 000 poäng.

Amex Green Card:

  • Handla för 100 000 kr och få 75 000 poäng i extra bonus.

Observera att kortnumret för dessa kort börjar på 3793.

Andra sätt att tjäna poäng på

Utöver användningen av Amex kreditkort, finns det några andra sätt att tjäna Amex-poäng:

  • Värva en vän: Genom att bjuda in vänner till American Express kan du tjäna extra poäng. När en vän som du har bjudit in registrerar sig för ett Amex-kort och uppfyller vissa kriterier, belönas du med bonuspoäng.
  • Speciella kampanjer och erbjudanden: American Express erbjuder ibland kampanjer och specialerbjudanden som ger möjlighet att tjäna extra poäng. Dessa kan inkludera bonuspoäng för att uppnå en viss köpgräns eller för köp inom specifika kategorier.

Använd dina poäng

Amex Membership Rewards poäng

Det finns många sätt att använda dina insamlade poäng. Låt oss titta på de olika alternativen som finns tillgängliga

Använd poängen för att betala köp

Använd dina samlade Amex-poäng för att betala köp via Amex SE-appen. I appen väljer du det köp du vill betala och ser hur många poäng som krävs. Efter att ha valt “Använd poäng” kommer transaktionen att bekräftas och poängen dras av från ditt saldo. Processen tar normalt upp till 72 timmar att synas på ditt konto. När du använder dina poäng som betalningsmedel är varje Amex poäng värd cirka 0,0028 kr.

Växla poängen mot resor och hotellnätter

Om du vill använda dina Amex-poäng för bokning av resor och hotell, är det första steget att konvertera dessa poäng till motsvarande poäng hos samarbetspartners lojalitetsprogrammet för den resa eller det hotell du är intresserad av.

Tabellen nedan ger en översikt över de tillgängliga samarbetspartnerna hos American Express. Här kan du se hur många poäng du kan få i varje partners lojalitetsprogram när du väljer att konvertera dina Amex-poäng till deras program. Detta gör det enkelt för dig att jämföra och välja det mest fördelaktiga alternativet för dina behov.

Flygbolag/HotellKonvertering
SAS29 Amex-poäng = 1 EuroBonus Extrapoäng
British Airways20 Amex-poäng = 1 Avios
Air France/KLM29 Amex-poäng = 1 Flying Blue Miles
Iberia20 Amex-poäng = 1 Avios
Delta40 Amex-poäng = 1 SkyMiles®
Finnair20 Amex-poäng = 1 Finnair Plus poäng
Qatar27 Amex-poäng = 1 Avios
Thai34 Amex-poäng = 1 Royal Orchid Plus miles
Hilton13 Amex-poäng = 1 Hilton Honors poäng
Radisson8 Amex-poäng = 1 Radisson poäng
Marriott21 Amex-poäng = 1 Marriott Bonvoy poäng

Tänk på att det kan ta några veckor att skapa kontot och genomföra överföringen, så planera detta i god tid.

Håll utkik efter Safekey när du onlineshoppar

När du handlar online och betalar med ditt Amex-kort kan du stöta på SafeKey-funktionen vid betalning. SafeKey erbjuder möjligheten att använda dina Amex-poäng för att helt eller delvis täcka kostnaden för ditt köp. 

Finns det giltighetstid på Amex poäng?

American Express Membership Rewards-poäng behåller sin giltighet så länge du har åtminstone ett aktivt kort som används. Om du planerar att avsluta alla dina kreditkort, är det viktigt att du använder eller överför dina poäng innan det sista kortet stängs. Annars riskerar du att förlora samtliga samlade poäng.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket är 100 000 Amex-poäng värda?

100 000 Amex-poäng är värda ungefär 280 kronor, eftersom 1 Amex-poäng har ett värde av 0,0028 svenska kronor​​.

Vad kan man göra med sina Amex-poäng?

Du kan använda Amex-poäng för att betala köp, eller omvandla dem till flygresor och hotellövernattningar genom att överföra dem till olika partners lojalitetsprogram, som SAS EuroBonus och Hilton Honors​​.

Hur många poäng kostar en resa med Amex?

Kostnaden i Amex-poäng för en resa varierar beroende på resans destination och typ. Du kan omvandla dina Amex-poäng till poäng i partners lojalitetsprogram, som SAS EuroBonus, för att boka flygresor och hotellövernattningar​​.

När får jag mina EuroBonus poäng från Amex?

Överföring av Amex-poäng till EuroBonus tar vanligtvis fem arbetsdagar, men det kan hos vissa partners ta upp till 20 arbetsdagar. Det är viktigt att du är medlem i det lojalitetsprogram du vill överföra poäng till​​.