American Express Centurion
Innehåll

Vad är American Express Centurion?

American Express Centurion, även känt som Amex Black Card, är ett exklusivt kreditkort från American Express. Detta prestigefyllda metallkort som är gjort i titan går också under namnen Amex Centurion, Centurion Black Card, Svarta kortet och Centurionkort. Amex Black erbjuder många förmåner och status, men är endast tillgängligt genom en personlig inbjudan.

Att få Centurion-kortet kräver att man uppfyller vissa kriterier, men dessa är inte officiellt avslöjade. För att ha Svart kort måste man också betala en relativt hög årsavgift och anslutningsavgift, vilket speglar kortets exklusiva natur. Det är den ultimata symbolen för prestige inom American Express produkterbjudande.

Kostnader för att äga kortet

Startavgiften är 35 000 kr, och en årsavgift på 30 000 kr. Trots den höga prissättningen, erbjuder kortet obegränsad kredit och en årsränta på 0%.

Betalningar och uttag med kreditkortet utomlands har också avgifter; uttagsavgift är 3,00% (minst 25 kr) och avgifter för utlandsbetalningar är 2,00%.

Lyxiga förmåner

Amex Black Card

Reseförmåner

Amex Black erbjuder exceptionella reseförmåner, inklusive tillgång till Centurion Lounger på flygplatser världen över. Här får kortinnehavare en lyxig lounge-upplevelse med bekvämligheter såsom spa-behandlingar och gourmetmåltider. Kortinnehavare får också tillgång till flygplatslounger från andra samarbetspartner.

Shoppingförmåner

Amex Black-kortet erbjuder förmånliga villkor vid shopping. Kortinnehavarna kan ta del av exklusiva erbjudanden, personliga shoppinghelpers och förmåner vid utvalda butiker.

Hotellförmåner

Amex Black-kortinnehavare kan njuta av exklusiva hotellförmåner, såsom rumsuppgraderingar, sen in- och utcheckning och tillgång till spa- och fitnessfaciliteter.

Loungeförmåner

Tack vare det exklusiva Centurion Concierge-programmet kan Amex Black-kortinnehavare få hjälp med att boka restauranger, biljetter till konserter och andra evenemang. Denna concierge-tjänst erbjuder personlig service som gör Amex Black till mer än bara ett kreditkort.

Belöningsprogram

Det svarta kortet erbjuder ett imponerande belöningsprogram med förmåner för sina medlemmar. Några av de mest noterbara förmånerna inkluderar:

  • Medlemsbelöningar: Tjäna poäng för varje krona spenderad, som kan lösas in för resor, presentkort, och mer.
  • Saks Fifth Avenue-krediter: Få återkommande krediter för inköp hos Saks Fifth Avenue.
  • Global Loungesamling: Tillträde till över 1200 flygplatslounger runt om i världen.
  • Marriott Bonvoy & Hilton Honors: Erbjuder förbättrade lojalitetsprogram och statusupgradering för dessa hotellkedjor.
  • Incircle-belöningar: Exklusiva belöningar och förmåner hos Neiman Marcus.
  • Centurion International Arrival Services: Personlig hjälp vid ankomst till internationella destinationer.
  • Delta Skymiles Platinum Medallion-status: Erhåll högre status inom Delta Airlines lojalitetsprogram.
  • Equinox Destination Access Membership: Exklusiv tillgång till lyxiga gym och träningscenter.

Dessa förmåner gör Amex Black Card till ett attraktivt val för kräsna kunder som söker det allra bästa.

Centurion Partnerprogram

Centurion Partnerprogram är en samling förmåner för Amex Black-korthållare. Det inkluderar ett nätverk av partnerskap med ledande hotell- och resmärken. Överföringspartners inkluderar Rosewood, St. Regis, Waldorf Astoria, Aman, Belmond, Peninsula Hotels och Mandarin Oriental.

De exklusiva förmånerna hos dessa partners går utöver de vanliga medlemsförmånerna och kan omfatta exempelvis personlig service, uppgraderingar av rum, samt extra bonuspoäng. Detta partnerprogram bidrar till att göra Amex Black till ett av världens mest exklusiva kreditkort.

Vanliga frågor om American Express Centurion

Hur många har Centurion i Sverige?

Det är okänt hur många personer i Sverige har Centurion-kortet, eftersom American Express inte delar exakta siffror.

Är Amex Centurion samma sak som svarta kortet?

Ja, Amex Centurion är också känt som ”svarta kortet” eller ”Amex Black” på grund av sin exklusiva svarta design.

Hur mycket kostar Amex Centurion?

Amex Centurion har en månadsavgift på 2500 kr och en anslutningsavgift på 35 000 kr.

Hur får man Black Card?

Amex Centurion är inbjudan-baserat. Man kan inte ansöka direkt, utan måste få en inbjudan från American Express för att bli medlem.

Källor: